自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我已到廣華,要等,好驚點算?!??

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mrschocolate 於 15-01-08 發

原帖由 ddaa 於 15-01-08 發表
排得清嗎?我媽同奶奶話刮宮清哂仲好
我好彩,排得清,我之後有睇中醫。 吸宮始終係手術,要全身麻醉,有風險(早排胡諾言太太單新聞就係唔怕一萬最怕萬一的不幸case),所以我家人反而主張唔好做手術。

你如果唔抗拒中醫,之後去睇中醫調理下

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:12w抹到血絲!!好驚!!

Sorry! 原來bb已經⋯take care⋯

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:ddaa 的帖子

吾洗驚……好少血絲都試過

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我第二胎由幾個week至臨生,都間唔中係咁,仲試過一pat血添,不過醫生都搵唔出原因,最後呀b一樣健康出世,所以唔好太擔心,未必有事嘅!祝福你同bb!加油!

男爵府

引用:Quote:原帖由 ddaa 於 15-01-08 發表我bb都

原帖由 mrschocolate 於 15-01-08 發表
唔好太傷心。我揀左塞藥
排得清嗎?我媽同奶奶話刮宮清哂仲好

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mrschocolate 於 15-01-07 發

原帖由 ddaa 於 15-01-08 發表
我bb都無左心跳了,bb八週就無生長了,你當時自然排定人工排??
唔好太傷心。我揀左塞藥

男爵府

引用:Quote:ddaa 發表於 15-1-7 13:04 因為私家

原帖由 mrschocolate 於 15-01-07 發表
私家D booking咁密,佢地插唔到時間。我之前10w突然出血,12點打去睇開的私家問,佢話無期,講多幾講,佢話 ...
我bb都無左心跳了,bb八週就無生長了,你當時自然排定人工排??

子爵府

Jalameno 發表於 15-1-7 19:40
坐都唔得呀,因為有個仔要照顧,已叫同座同校的媽媽幫手送上車同接放學。但都要整野比呀仔食,同洗碗,盡量 ...
如果醫生真係叫你BED REST, 真係齋訓, 大仔 有無屋企人可以幫到手煮食? 洗碗...叫老公洗囉, 頭個幾WEEK 如果未著床好就 做呢樣做個樣..好易無左架.
再唔係叫老公請幾日假喇...

男爵府

引用:Quote:Jalameno+發表於+15-1-7+14:37+請問

原帖由 艾莉 於 15-01-07 發表
係唔好企同坐, 除左去廁所, 就訓喇~~訓得到就更家好! 煮飯洗碗呢D...叫幾日外賣就OK喇....懷孕初期, BB 係 ...
坐都唔得呀,因為有個仔要照顧,已叫同座同校的媽媽幫手送上車同接放學。但都要整野比呀仔食,同洗碗,盡量簡單。係咪真係要連續瞓幾個鐘?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

祝你地大平安

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

Bed rest

珍珠宮

jilly_goodsiste 發表於 15-1-7 15:02
我建議你睇醫生,我5週有血絲,無理佢,結果無左
唔好太傷心

男爵府

引用:有亞仔4-5週時試過,當時唔知有咗,到8-12

原帖由 皓B媽 於 15-01-07 發表
有亞仔4-5週時試過,當時唔知有咗,到8-12週
都有試過幾次,見過醫生後話係有小產跡象,叫我多D休息,托賴,之後順風順水,亞仔而加差不多3歲,都叫健健康康,所以樓主可以去見下醫生,然後放鬆心情,應該無問題嘅,加油!

男爵府

有亞仔4-5週時試過,當時唔知有咗,到8-12週

珍珠宮

艾莉 發表於 15-1-7 15:02
我知有啲私家醫生係唔接受WALK IN客...所以私家醫生都要搵定一個係可以WALK IN去睇, 一係近屋企, 一係近公 ...
唉.....我個陣無經驗都唔知會咁。一開始係朋友介紹話個位醫生接生好,有經驗,咪搵佢睇囉。點知到出事就咁。我同我先生個日真係好徬徨,又驚,打左好多個電話搵醫生,都係話唔接。個時個感覺真係好無助,唉.......諗返起都好想喊.....

子爵府

Jalameno 發表於 15-1-7 14:37
請問瞓床係咪全日要瞓係到唔做得其他野?例如煮飯細碗?因屋企無人幫到手

...
係唔好企同坐, 除左去廁所, 就訓喇~~訓得到就更家好! 煮飯洗碗呢D...叫幾日外賣就OK喇....懷孕初期, BB 係未會吸收媽咪食既野架, 咁早係未有臍帶, 所以唔使擔心.

子爵府

mrschocolate 發表於 15-1-7 14:15
我當時有作嘔。樓主唔好咁驚,我第一次reply時無講我的情況就係唔想嚇親你,但見好多人都叫你去私家,先想 ...
我知有啲私家醫生係唔接受WALK IN客...所以私家醫生都要搵定一個係可以WALK IN去睇, 一係近屋企, 一係近公司是但一樣.
不過我個醫生 可以WALK IN..我朝早係公司[COMFIRM後] 見流啡, 即打去BOOK. 即睇~ 我都係第一次去咋, 因為我遲左1日M , 就CHECK到BINGO, 第二朝就流啡, 醫生仲話我咁早去仲咩...我話驗左中左今朝又流啡囉. AND THEN 驗多次小便, 就開藥打針LU~

BTW~ 公家同私家我個人認為要同事進行比較好

大宅

我建議你睇醫生,我5週有血絲,無理佢,結果無左

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

侯爵府

引用:我5w...+尋日睇左第一次醫生,+醫生話肚痛或

原帖由 funnyfanfan 於 15-01-07 發表
我5w... 尋日睇左第一次醫生, 醫生話肚痛或出血就去急症, 返到屋企小便後抺到小小血, 其實又真係好小, 我都 ...
家務唔做一個月影響唔大,煮飯可以,叫c6自己去買餸,指揮佢去洗,人地爸爸,係時候加油做返啲嘢啦

首頁

尾頁

跳至