自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

中醫已經試左年半,iui都試左兩三次,都未成功過,除左我本身有多囊外,c6質素都唔好,今日睇完中醫話我應該上個月可懷孕,再問完c6情況就話落空,唉,我諗就算我再點努力食中藥,點努力試多iui都係唔得,連個天都唔鐘意我😭

SiuBBee    發表於 15-4-15 11:40

大宅

唔好比自己太大壓力啦~

伯爵府

回覆:Sanrioland 的帖子

侯爵府

瞓得好勳章

引用:中醫已經試左年半,iui都試左兩三次,都未

原帖由 Sanrioland 於 15-04-15 發表
中醫已經試左年半,iui都試左兩三次,都未成功過,除左我本身有多囊外,c6質素都唔好,今日睇完中醫話我應 ...
我雖然唔同你 但都似 我係有瘤 切左病發 切左又病發 最後連卵巢都切左 另一邊醫生話已經壞左 話我無得再生
係我接受事實之後 就有左
所以你都唔好咁灰 天會體諒你 會送小天使比你嫁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

加油

大宅

如果只係得我有問題(多囊), 可能都冇咁SAD, 但每次做IUI, C6 CHECK完都好多不合格, 甚至好差, 有時覺得好似丟錢落咸水海咁

男爵府

回覆:好想放棄

男方可以做以下:
1. 多行路。步行有助下身血液循環
2.去GNC買pycnogenol supplement 食. 有助增加精子量

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

去台灣?

男爵府

環保接龍勳章

我中藥足足吃一年,天天吃 !
又要吃早飯,3餐要吃飯 !(我正常一天最多只能吃1碗)。冷凍嘢全戎超過1年,水都只能飲䁔水 !夏天也不能穿短裤 !
然後 人工第二次中了,BB快4歳了 !
但問題全在於我,男方十分精壯 !

翡翠宮

加油啦......可能依一刻未係時候,但你一放棄就有機會都冇用.....
我都有朋友等左幾年,上個月剛BINGO!所以你都唔好放棄!

侯爵府

C6 quality 唔好,我一開始已經試IVF.

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:中醫已經試左年半,iui都試左兩三次,都未

原帖由 Sanrioland 於 15-04-15 發表
中醫已經試左年半,iui都試左兩三次,都未成功過,除左我本身有多囊外,c6質素都唔好,今日睇完中醫話我應 ...

simple is the best~

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

我都試咗3年半先成功

珍珠宮

Sanrioland 發表於 15-4-15 11:23
好明白! 身同感受!!!
我未有囡囡之前, 睇醫生, 做IUI 第4次先有呢個囡, 起初有醫生話我多囊, 後來另外的醫生又話冇, 係內分泌問題, D卵唔識大, 老公果邊OK, 所以變左問題只係我身上, 好彩老公體諒冇同6299講, 只係話不明原因, 如果唔係我壓力仲大!

果4次IUI, 真係心情大上大落, 最後成功果陣, 驗只得1條哄, 驗血都只得57, 正常有左, 果個時間驗應該最少100以上, 醫生都話冇乜希望, 但照食藥幫下, 點知越黎越好, 最後囡囡平安出世~ 而家好聰明可愛呢~

我成日都覺得, 要做足準備, 但要平常心, 總有一日會到你既!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

多謝咁多位JM的鼓勵,我會努力試下放鬆自己,唔比自己諗太多,希望個天可以保佑我😌

子爵府

引用:唔洗急~正常生活就得~反而開心舒暢先中

原帖由 forida 於 15-04-15 發表
唔洗急~正常生活就得~反而開心舒暢先中

珍珠宮

好媽媽勳章

侯爵府

好媽媽勳章

隨緣

子爵府

回覆:Sanrioland 的帖子

我同事結婚十年先有,剛出世,相信緣份未到者

大宅

唔好放棄,BB真是上天俾你的禮物,隨緣啦,唔好俾自己太大壓力

首頁

尾頁

跳至