懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

入黎傾下吖

複式洋房

回覆:有無d jm 宜家係5week左右㗎

我啱啱開始6w,已約了公立和私家嘅第一次產檢。諗住兩邊睇,但响養和生。
可是昨日第一次流啡,好少好少,不過也立即去養和睇,第一次照肚皮,見到粒豆豆,開了安胎藥,今日似乎已沒流。
聽好多人講,5w開始會有機會流啡,如果有,要立即睇醫生,因爲係作小產可能

複式洋房

回覆:Mrs.KarenTse 的帖子

要睇邊間健康院。我本打算响西灣河健康院登记產檢,我打去,佢話由東區醫院安排,所以我就要响東區登記咗。

子爵府

回覆:mancheung1020 的帖子

咁就放心

子爵府

回覆:mandykiki0505 的帖子

我個健康院都係咁講,我都排到11w

別墅

引用:我都岩岩5w,排左pwh期約左7/9 大概8w睇閃

原帖由 yukiyuki123 於 15-08-19 發表
我都岩岩5w,排左pwh期
約左7/9 大概8w睇閃閃,驚太早去睇唔到,又要行多轉
想book黃健新醫生,但好full:sc ...
我果時搵葉醫生睇,好細心,放心

別墅

回覆:mandykiki0505 的帖子

下,咁hea 架咩,咁點算呀?
我而家5wks, book左10月中先做第一次產檢,計落咪12wks, 因為佢有問我最後一次經期幾時,我仲以為係佢幫計左,所以幫我book 10月中tim

別墅

引用:Quote:原帖由+connie_son+於+15-08-26+發表

原帖由 nelson8 於 15-08-28 發表
我依家都係6w,成日都口淡淡,已經開始作嘔作悶,我今胎係第二胎,排左廣華生。

...
Yes,,作嘔作悶....唔想食野咁....個胃好頂又脹...但有時又肚餓...唔知自己想點咁

別墅

引用:想問下呢,我而家係健康院book+左做第一次

原帖由 poycesum 於 15-08-28 發表
想問下呢,我而家係健康院book 左做第一次產檢,係產檢前仲有咩要做架?姑娘無同我提過要book其他檢查~

唔 ...
我今日打去健康院book,要book到week 10先做第一次產檢...我問佢會做d咩...佢話普通咁度高磅重量血壓....唔會做超聲波....我諗應幾頹下
但佢叫我預2-3小時喎😞

別墅

想問下呢,我而家係健康院book 左做第一次產檢,係產檢前仲有咩要做架?姑娘無同我提過要book其他檢查~

唔好意思咁多問題,新手好緊張

大宅

引用:乜冇症狀代表唔穩架咩,我除左小腹扯住扯住

乜冇症狀代表唔穩架咩,我除左小腹扯住扯住之外,其他咩都冇wo,又冇嘔,照樣食得瞓得

...
我都乜症狀都無

別墅

回覆:mancheung1020 的帖子

大宅

引用:乜冇症狀代表唔穩架咩,我除左小腹扯住扯住

乜冇症狀代表唔穩架咩,我除左小腹扯住扯住之外,其他咩都冇wo,又冇嘔,照樣食得瞓得

...
我第一胎食得瞓得一次都無嘔過 無任何問題喎 bb健康出世 放心

大宅

引用:Quote:原帖由+dogdogpig+於+15-08-28+發表H

原帖由 spacemiu 於 15-08-28 發表
瑪麗不做產檢,要去贊玉。為什麼你可以登記?
係贊育先啱

大宅

我5w5d,個人開始好攰,長期想瞓,日日作嘔咁,咩都唔想食。。。

大宅

引用:Hi!+我應該5week左右,只去了瑪麗登記,約

原帖由 dogdogpig 於 15-08-28 發表
Hi!
我應該5week左右,只去了瑪麗登記,約去7/10第一次産檢
本身咩症狀都無,有d擔心
瑪麗不做產檢,要去贊玉。為什麼你可以登記?

別墅

大宅

Hi!
我應該5week左右,只去了瑪麗登記,約去7/10第一次産檢
本身咩症狀都無,有d擔心

大宅

我係剛剛5w,完全沒有作嘔反應有D擔心。上一胎5w已經作嘔得好厲害,怕今次唔穩呀

別墅

大家好呀。
我都係第一胎新手,應該5weeks,好多野都唔識。我呢幾日小腹都有扯住扯住咁,之前都好驚,而家見到原來咁多jm係咁都無咁驚,應該係正常既。
我尋日打左電話去健康院book產前檢查,約左10月中。
姑娘有問我係聯合生有冇問題,咁係咪即係佢已經幫我排左聯合呢?仲有個半月,唔知第一次產檢係check d咩架呢?好緊張

首頁
12345...8

尾頁

跳至