自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

我的育兒心得勳章

前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好嘈呀,唔鍾意呀,然後又叫又喊咁!佢爸爸媽媽就薯左兩聲唔理佢!成個院勁應聲!我都係剛做人媽媽,明白無人湊又想睇戲既難處,但都無可能咁自私唔理其他人,一係搵人幫手湊住先去睇,再唔係出碟先睇囉,仲要係一套唔啱小朋友睇既戲,大人無問題小朋友都辛苦啦!結果,我同C6都睇得勁辛苦!散場時先發現除左個三歲弟弟,原來個媽媽仲抱住個手抱!

funfun759    發表於 16-5-10 11:38

珍珠宮

回覆樓主:

美國隊長帶咁細的細路入場, 已經好有問題啦

伯爵府

回覆:其實帶太細既小朋友入戲院真係會影響到人架!

我睇戲最驚附近有小朋友(卡通片外) ,不過通常忍到就忍,但心裡面會覺得對父母好自私,我特別憎比人踢我椅背,無奈遇到D父母都係講兩句,由得個小朋友繼續踢

(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

伯爵府

真係好自私!!我同c6分開去睇咋!佢睇我湊女,我睇佢湊女,橫掂睇戲都唔講野既

複式洋房

我最憎戲院有小朋友喊聲

琥珀宮

回覆樓主:

有d戲根本唔適合帶太細的小朋友入場,佢哋根本睇唔明,我睇美國隊長前排有個阿爸不斷講解俾個小朋友聽。。。

珍珠宮

阿女六歲,從未去過戲院,要佢専注個幾小時好困難。我本身也不喜歡睇戲。

子爵府

引用:前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩

原帖由 cream090909 於 16-05-09 發表
前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好 ...
飛機先攞命

水晶宮

我反而會諗,其實戲院d音響咁大聲,咁細個小朋友頂得順

水晶宮

我個日去睇 前面都有2個幾歲既小朋友, 有少少嘈 不過都可以接受, 但大喊大叫家長真係要同小朋友一齊出戲院等小朋友冷静返先再入場

水晶宮

卡通OK

大宅

回覆樓主:

我睇果場都係。。仲要坐我後面果排,個小朋友不斷'介紹'每個人物。。

大宅

回覆:cream090909 的帖子

好睇小朋友本身,我大女歲半第一次同佢去戲院睇卡通片,由頭睇到尾無出過聲,到依家就嚟3歲有時喺屋企播碟都係睇到郁都唔郁,但細女依家20個月,未帶過入戲院,因為我好肯定佢入到戲院係坐唔定兼係咁講嘢嗰隻所以依家都只會同家姐去,有時我睇住妹妹,爸爸同家姐去,或掉翻轉,一係就湊妹妹俾婆婆,我哋三個去

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁多年黎,心大心細都唔敢帶囝去戲院睇卡通片,就係驚影響到人。

到囝剛6歲先同佢去戲院睇戲咋!

男爵府

cream090909 發表於 16-5-9 08:40
無呀,不過走時d人討論話個小朋友好嘈!

我之前在百x匯聽到個客人同職員投訴有人睇電話光到佢,職員入去叫果位客人不要再睇電話。但係我唔知小朋友嘈到人可唔可以投訴?

珍珠宮

回覆樓主:

自己都鐘意睇卡通,所以如果嚟d戲唔介意小朋友嘈d,但普通戲就真系好反感,唔單止小朋友,大人都會有時傾劇情啊講電話啊,入戲院要靜靜地睇真系要由細培養

男爵府

jamesf 發表於 16-5-9 15:31
真係架?
如果只係個人覺得身邊人影響到自己(例如隔離位成日開電話個mon好光影響到)
同埋一場真係有小朋友 ...
甘我估可能間間唔同掛~我朋友話佢地會入去叫人唔好再影響到人,再唔得就退票

男爵府

kittywong923 發表於 16-5-9 11:52
我聽個FD 講,佢做戲院,如果真係有人甘影響到你,你可以同職員反應,退票,睇過第2場~ ...

真係架?
如果只係個人覺得身邊人影響到自己(例如隔離位成日開電話個mon好光影響到)
同埋一場真係有小朋友影響自己睇戲,連續幾個人(夾埋前後左右位)都要求退票都得?

我只係見過有人頂唔主自己出去搵職員入黎,
叫搔擾人注意下,就係咁簡單,
冇要求搔擾人離場定點樣

真係唔知可以要求退票

珍珠宮

Ryanma 發表於 16-5-9 15:00
我睇美國隊長又係有個5,6歲小朋友坐我後面,
踢我張椅背6,7次, 睇睇0下拍手掌, bibu bibu 扮警車聲...

me too,不停講野

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cream090909 發表於 16-5-9 00:49
前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好 ...
我睇美國隊長又係有個5,6歲小朋友坐我後面,
踢我張椅背6,7次, 睇睇0下拍手掌, bibu bibu 扮警車聲...

家長係0甘2 叫0下佢停, 但小朋友繼續...

我只能無奈0甘由佢繼續踢, 繼續發聲...

首頁
12345...6

尾頁

跳至