網購天地

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

想買這款膠箱,發現日本城賣109元一個,真係買唔落手,我要買10個,賣家話要分2-3箱發貨,而家頭痛緊點運

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

問了,賣家說太大不能直發。

伯爵府

BK Milk勳章

hellowinn 發表於 16-10-9 22:16

想淘呢款膠櫃,想買3個,請問用邊間集運好?
貢大件仲要3件,你不如問下賣家直發香港比你,睇下要幾錢?如果接受到就係最好最直接的方法!

大宅

hellowinn 發表於 16-10-9 22:16

我就係買左呢個七層櫃,用直送,圓通之後要我比多百幾蚊先送落香港。你買三個咁多真係唔知會收幾多錢.,一定唔好直送..先問問賣家幾重,會分幾多件發貨,用官集或搵下做大件傢私D私集。

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

whisky511 發表於 16-6-15 17:00
4大2小https://world.taobao.com/item/524743043170.htm?fromSite=main&spm=a1z09.2.0.0.PzfCGE&_u=51g0vdg ...

大宅

kiki713 發表於 16-9-30 04:53
直送你用邊間?

淘寶直送

大宅

whisky511 發表於 16-10-5 10:18
你當今次用集運冇計体積都可以接受,下次一定問清楚賣家可否一單發?如果冇這問題用直送運大件野真係抵架 ...

所以我覺得官方集運好過直送,直送係冇得綁定子單,又會計番重量收費,仲要分開送來,最衰係圓通電話難打,旺旺又某D時段都聯絡唔到。試過呢兩單直送後,大件野我都係比較鐘意用4px

伯爵府

BK Milk勳章

misshoney821 發表於 16-10-5 08:53
我都唔知點解咁貴囉,乜唔係直送冇得揀第二間,一定圓通咩?我今次買六個膠櫃同,佢分左兩箱,比32,之後佢 ...

我諗開始多人用,园通開始炸淘宝型,所以一發覺件貨好重同收的運費差太遠就会追差價,你話件貨成20kg,但只預收32元運費,如照园通計運費係首重13,續重6(好似),貢20kg大约係12x,所以佢追收,我地以後用直送要問下賣家實重,計下同佢預估個運費会否差好遠先,再考慮下用集運定直送

伯爵府

whisky511 發表於 16-10-5 10:14
比你激死,都話左你用直送冇得揀快遞,一定係园通,而我買膠箱果次係用集運,有得揀中通,果次就千釘萬足 ...

我買(emoji)次無問題呀,好彩呢度提咗叫賣家用一個箱發貨。我無選擇用集運或淘集,我計過如果我用淘集,今次咁買法,送上門,淘直同淘集價錢係差不多。

伯爵府

BK Milk勳章

misshoney821 發表於 16-10-5 08:53
我都唔知點解咁貴囉,乜唔係直送冇得揀第二間,一定圓通咩?我今次買六個膠櫃同,佢分左兩箱,比32,之後佢 ...

你當今次用集運冇計体積都可以接受,下次一定問清楚賣家可否一單發?如果冇這問題用直送運大件野真係抵架,唔好貢嬲喇

伯爵府

BK Milk勳章

ozoz 發表於 16-10-5 08:43
我上個月跟買4大2中,直送選秀'易',黎到香港變圓通送貨。4十幾加hkd30上門,好ok喎,點解收你咁貴呀。

...

比你激死,都話左你用直送冇得揀快遞,一定係园通,而我買膠箱果次係用集運,有得揀中通,果次就千釘萬足賣家不可分開發,要用一個纸箱,你都係架,所以就冇問題,而我用园通直送就分兩間店買大件野,所以不存在同一間店分開發貨,就冇需绑定,而有一次用淘宝集運,同一間店拍左20件,賣家分左7單發,所以要揾中通绑定

大宅

ozoz 發表於 16-10-5 08:43
我上個月跟買4大2中,直送選秀'易',黎到香港變圓通送貨。4十幾加hkd30上門,好ok喎,點解收你咁貴呀。

...

我都唔知點解咁貴囉,乜唔係直送冇得揀第二間,一定圓通咩?我今次買六個膠櫃同,佢分左兩箱,比32,之後佢要我比多13因為分左單寄嘅問題,13蚊都算啦,即刻改地址唔送屋企,費事比多成60住宅費,因為佢分開送。
另一單我係買七層膠拉櫃,唔係跟樓主買的,重20.5Kg, 冇過尺寸,佢就要我補百幾蚊。都唔知佢點解有D要另比錢有d唔駛囉。我都費事煩,想提提大家唔好以為比幾十蚊就可直送香港。我中招了。不過百幾蚊都平過香港買嘅:mother:

伯爵府

misshoney821 發表於 16-10-3 23:10
我咪跟你買膠箱囉,已經聯絡左淘寶,佢都係話直送唔可以咁綁定,集運先得,真係好麻煩,搞左勁耐,以後都 ...

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【稻草屋 厨房大号塑料收纳箱衣服整理箱 全开口玩具储存箱 可叠加】¥AAMexUhz¥http://e22a.com/h.0tQTOL?cv=AAMexUhz&sm=d65970

大宅

whisky511 發表於 16-10-4 22:21
真係唔好意思令到你貢煩

傻啦,邊關你事呢。不過淘寶直送真係唔掂囉,我另外買左個七層膠櫃,用直送比左32蚊,以為咁平啦,點知佢送到大陸倉話入庫異常要我聯絡佢,旺旺左成個鐘先搵到人應,佢話要我補運費114蚊,我問佢點計,佢話首重13,後續唔記得幾多,即係集運收費,激死,原來本身收左個價唔係最後運費價錢。我問如果退番比賣家點做,佢又話首重Xx, 續x, 迫我一定要補錢運來。唔明點解之前d人可以比幾十蚊唔駛補錢就可直運到家,我就要補百幾蚊。唉,總之用直運用到一肚氣。

伯爵府

BK Milk勳章

misshoney821 發表於 16-10-3 23:10
我咪跟你買膠箱囉,已經聯絡左淘寶,佢都係話直送唔可以咁綁定,集運先得,真係好麻煩,搞左勁耐,以後都 ...

真係唔好意思令到你貢煩

大宅

whisky511 發表於 16-10-3 17:59
盡最後努力搵淘寶客服傾下

我咪跟你買膠箱囉,已經聯絡左淘寶,佢都係話直送唔可以咁綁定,集運先得,真係好麻煩,搞左勁耐,以後都唔用

伯爵府

BK Milk勳章

misshoney821 發表於 16-10-3 16:53
同圓通傾左好耐,佢唔比綁定,要比十三蚊分開發貨,我而家擔心佢分開送到屋企又要再比三十蚊,圓通好串以 ...
盡最後努力搵淘寶客服傾下

伯爵府

BK Milk勳章

misshoney821 發表於 16-10-3 16:53
同圓通傾左好耐,佢唔比綁定,要比十三蚊分開發貨,我而家擔心佢分開送到屋企又要再比三十蚊,圓通好串以 ...
佢有無話比多13元先發,係兩包同一時間派比你定分兩日派?照計應該會同一日派,如果兩件一齊派就唔會分兩次收30,你依次好值得參考,可否比條link我,睇下你買咩?

伯爵府

BK Milk勳章

yuen 發表於 16-10-3 15:43
回覆 whisky511 的帖子

其實盒LEGO唔算大件, 不過重就真嘅,對比我買膠盒差唔多大盒,朋友見咁平以為真係13 ...
貢又唔可以話佢騎劫嘅!人地真係有明寫會條例,而且係付款前佢有選項比你click是否同意直送的條款?

大宅

whisky511 發表於 16-10-3 15:14
咩叫冇主件產生?賣家会比一個單号,你見到這單号入厙,就旺园通,比埋其他單号佢,好多人也是這樣
...

同圓通傾左好耐,佢唔比綁定,要比十三蚊分開發貨,我而家擔心佢分開送到屋企又要再比三十蚊,圓通好串以後冇咩緊要都唔用佢

首頁
12345...9

尾頁

跳至