美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

我唔 drink wine
所以食astaxanthin. 這是什摩? 自己查yahoo
超勁抗氧化

原帖由 sandy1425 於 08-12-13 13:42 發表

係ar,紅酒有紅酒多酚,可抗氧化

大宅

我不能飲酒,故紅酒不適合,我現食雪肌X紅酒素,沒有酒精成份,故不會醉。

已飲了半年,成效也不錯,皮膚不太乾、睡眠質素佳等。

若有興趣試,可pm我,因我有現貨。

大宅

提提其他媽咪, 子宮曾經有事或有過婦女病o既最好少食... 因為食太多燕窩好易引起反發...

洋房

即食無咩用架
最好自己燈, 每用食一匙就ok喇

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Pulmma 於 08-12-18 17:13 發表

wine 有糖份, 飲得多當然會肥啦!!

我一支飲三日左右. 一般晚餐唔都係食3成飽咋

我已經開始試o下每晚飲d~
我只系飲左少少(半杯都冇...)塊面已經好興...有時溝汽水,有時溝綠茶................!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 等運到 於 08-12-18 13:54 發表
Pulmma

請問每日飲既份量應該系幾多丫~?

同埋飲紅酒會唔會肥?
thanks~

wine 有糖份, 飲得多當然會肥啦!!

我一支飲三日左右. 一般晚餐唔都係食3成飽咋

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

Pulmma

請問每日飲既份量應該系幾多丫~?

同埋飲紅酒會唔會肥?
thanks~

水晶宮

ok 啦
不過會好肥

我飲咗wine 後, 有條車軚用aa 粘實在係條腰度. 要好比心機至唔比佢發脹到. 所以明知個晚會飲, 我都唔敢食咁heavy, 因為飲咗真係好好瞓

大宅

好媽媽勳章

原文章由 Pulmma 於 08-12-15 11:58 發表
我係d紅酒莊一箱箱咁訂, 平均都係$50/1支左右.

澳洲的比較甜
法國的比較香

睇下你喜歡咩啦, 但係無何否認, 法國的入口的質感滑d.

我想問, 因為初初飲覺得d紅酒好難入口..
如果我溝少少汽水中和返d味, 有冇問題?會唔會冇o甘好咖?

水晶宮

原文章由 Kylemama 於 08-12-14 20:47 發表
You may get some idea from this link.
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=6435863&extra=&page=1

Most women like Merlot as it's not too dry. But I also like Cabernet Aauvignon or Malbec. Fo ...

i like merlot too. not too dry, and more sweet.

cheers><

水晶宮

我係d紅酒莊一箱箱咁訂, 平均都係$50/1支左右.

澳洲的比較甜
法國的比較香

睇下你喜歡咩啦, 但係無何否認, 法國的入口的質感滑d.

水晶宮

其實我都唔係飲好貴個d, 初初飲唔慣, 由port 酒開始飲, 但係比較貴, 我個時飲隻叫talyor port, $160左右一支.

慢慢慣咗酒味, 就買d 平平地的飲, 因為我老公同我一齊飲, 所以開一支, 好快就飲得晒.

再唔係你咪買細細支law

red wine 真係會上隱啊!!!

每逢happy friday 我同老公開心起上來, 一支都唔夠飲呀

飲咗半年, 除咗皮膚好咗少咗ances 外, 又好瞓咗和m 痛少咗, 量都少咗, 以前, 前前後後要5日至清得晒d m, e+ 4日就ok!!! 唔知同紅酒有冇關

雖然red wine 好, 但係e+ 有少少担心會唔會傷肝.

水晶宮

關芝X夠話曰曰食啦,而家咪一樣咁殘

大宅

回覆 #13 pug902 的文章

You may get some idea from this link.
http://www.discuss.com.hk/viewth ... p;extra=&page=1

Most women like Merlot as it's not too dry. But I also like Cabernet Aauvignon or Malbec. For the brands, you may try MontGras Reserva or Santa Julia from Argentia. These brands are all available at PNS around $49 to $59.

If you just want to pay around $50, try red wine from Chili or Argentina. They are reasonable good at affordable price.

Cheers.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 pug902 於 08-12-13 18:10 發表

有冇D易入口的紅洒介紹

我都想知丫

[ 本文章最後由 等運到 於 08-12-14 21:00 編輯 ]

大宅

認識瑞士牛牛第一回

原文章由 Kylemama 於 08-12-14 17:45 發表
Red wine from Argentina is good & cheap. You could get a fairly good one around $59. My husband & I could complete 1 bottle a day.

May i know the specific name or brand name please?
thx

大宅

回覆 #7 1987 的文章

Red wine from Argentina is good & cheap. You could get a fairly good one around $59. My husband & I could complete 1 bottle a day.

大宅

我諗你要keep住食十年廿年啦!食左落肚,事實只係吸引到3–4%,仲要你既睇你吸引能力喎!

首頁

尾頁

跳至