跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

大家的BB好嗎?有冇媽咪仲餵緊人奶呀?
可以一齊分享吓BB的成長情況吖!

複式洋房

我阿囝都係一樣,超級懶唔肯自己揸樽飲,不過我就冇乜俾果汁佢飲,所以佢都肯飲水!
痴身都唔係唔好吖~ 大啲你想痴吓佢都好難呢~ =P

原帖由 TszWun 於 09-7-8 16:35 發表
真係開心, 8月16日大家可以出來玩下~~
我bb係超級懶, 要人楂住個樽先肯飲,
而且以唔係好肯飲水, 要飲果汁,
比佢激死, 仲有而家bb好痴身!
都唔知攪~~~

複式洋房

真係開心, 8月16日大家可以出來玩下~~
我bb係超級懶, 要人楂住個樽先肯飲,
而且以唔係好肯飲水, 要飲果汁,
比佢激死, 仲有而家bb好痴身!
都唔知攪~~~

別墅

yes ar just keep on letting your bb to try and hold the cup, then he will know finally by himself!
原帖由 HaMiMaMa 於 09-7-3 18:31 發表
BB學識自己飲水真係方便好多~ 我個仔有時又好似識,但大多數時間都係掛住玩個樽! 不過呢排佢見到我用杯飲水都好想學,我會俾佢試吓,但多數都漏到濕晒~ 不過可能覺得新奇,所以都好想試

...

複式洋房

BB學識自己飲水真係方便好多~ 我個仔有時又好似識,但大多數時間都係掛住玩個樽! 不過呢排佢見到我用杯飲水都好想學,我會俾佢試吓,但多數都漏到濕晒~ 不過可能覺得新奇,所以都好想試

原帖由 winniegor 於 09-7-1 10:43 發表
i am very hoi sum ar, my son finally know how to drink water by himself la........hehe..he finds the ways by himself! All i need to just let him trying everyday!

別墅

i am very hoi sum ar, my son finally know how to drink water by himself la........hehe..he finds the ways by himself! All i need to just let him trying everyday!

原帖由 abbmama 於 09-6-19 21:16 發表
我bb都會咬, 咬下又吸下, 我想, 咬是難免...

別墅

me too me too!:D
原帖由 HaMiMaMa 於 09-6-29 18:27 發表
我join咗個由BK媽咪搞嘅生日會816係黄金海岸呀!

複式洋房

我join咗個由BK媽咪搞嘅生日會816係黄金海岸呀!

原帖由 ivycch 於 09-6-26 14:04 發表
我個仔好鐘意食星星餅禾..起初唔食,後來食了幾次,好鐘意..你地有冇打算做個8月份生日會呀??

伯爵府

趣教勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我個仔好鐘意食星星餅禾..起初唔食,後來食了幾次,好鐘意..你地有冇打算做個8月份生日會呀??

別墅

thks ar, let me try try sin.....
原帖由 abbmama 於 09-6-19 21:13 發表
我都是去playgroup時, 個導師講她見過最小的bb, 5個月就會用飲管飲水。她教我們先將飲管剪短, 放在水or飲品中, 然後用手指按著管頂, 將藏在管中的水送到bb咀裡, 放手水就會流入bb口中, bb會吸吸下, 試多幾下, 當你正 ...

複式洋房

同你一樣~~~~~

原帖由 HaMiMaMa 於 09-6-20 13:28 發表
識用飲管好叻啊!我阿B仲係連奶樽都唔唔肯揸,星星餅又唔肯自己放入口,成個大爺咁,乜都要人餵到入口呢!

複式洋房

識用飲管好叻啊!我阿B仲係連奶樽都唔唔肯揸,星星餅又唔肯自己放入口,成個大爺咁,乜都要人餵到入口呢!

複式洋房

等我比佢試下先!
可能我屋企有哥哥關係,
細佬學野真係會快d架!
得閒大家bb出來玩下呀!

原帖由 abbmama 於 09-6-19 21:16 發表

洋房

原帖由 winniegor 於 09-6-18 21:01 發表
how to train him to use 飲管飲水? or he will know how to drink? i constantly give him the 飲管 but he just bite it!

洋房

現在已行到, 好出色wo!

原帖由 TszWun 於 09-6-17 23:01 發表
我bb0805出生喎!
以家都行到2步添!

洋房

我都是去playgroup時, 個導師講她見過最小的bb, 5個月就會用飲管飲水。她教我們先將飲管剪短, 放在水or飲品中, 然後用手指按著管頂, 將藏在管中的水送到bb咀裡, 放手水就會流入bb口中, bb會吸吸下, 試多幾下, 當你正常地放飲管入bb口仔, bb就會自然地吸。我試咗幾次, bb慢慢熟悉如何吸, 我已買了用飲管的杯, 她喝得好開心。大家不妨試下。希望我這樣寫, 大家能明白...

原帖由 winniegor 於 09-6-18 21:01 發表
how to train him to use 飲管飲水? or he will know how to drink? i constantly give him the 飲管 but he just bite it!

複式洋房

飲管飲水.....
咁厲害....
我都要比bb試下先!

別墅

原帖由 abbmama 於 09-6-17 21:53 發表
大家好!這個兩月我過得特別開心興奮,因為bb每星期甚至每日都會做一樣新事,給我很多驚喜!之前她只是識「滑行」,這個月識爬。這個月開始,她識扶著站起來、開櫃門、用飲管飲水...你們的bb是不是都給你們很多驚喜!!我們要好好享受... ...

複式洋房

我bb0805出生喎!
以家都行到2步添!

洋房

大家好!這個兩月我過得特別開心興奮,因為bb每星期甚至每日都會做一樣新事,給我很多驚喜!之前她只是識「滑行」,這個月識爬。這個月開始,她識扶著站起來、開櫃門、用飲管飲水...你們的bb是不是都給你們很多驚喜!!我們要好好享受...

首頁
12345...6

尾頁

跳至