自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我囡做完睫毛倒生手術醒左喇

等佢醒時我忍唔住喊左,好心痛呀

sushichan    發表於 17-4-11 00:26
funfun759    發表於 17-4-10 17:21
kwanY    發表於 17-4-10 12:28

男爵府

miriam 發表於 17-4-10 20:46
除非你做手術,唔通拔到老……………

你咁講越拔越差,可能刺激左毛囊越生越硬丫。
但係上次去睇醫生,佢又冇叫我做手術....我覺得佢語氣係想講都咁大個人,唔做都得既感覺。或者之後我再轉個醫生睇睇,咁多年都冇理佢,依家先突然再理翻

大宅

miriam 發表於 17-4-10 21:58
幼稚園 K.2 時發現,個時睇既醫生叫觀察住。

之前有講過頭骨會繼續生長,到大定時都無改善,我囡變得更差 ...

好~唔該曬

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

kyn2017 發表於 17-4-10 21:48
請問幾大開始發現佢睫毛倒生呀?我細佬個囡成日流眼水,D下睫毛成日貼住眼求咁
...

我係度 search 舊帖時問 jm 資料既。

黃醫生好好,上星期六已經 whatsapp 提我手術時間同注意事項,手術後亦都 whatsapp 跟進,我有問題影相問佢都好快覆。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17485934

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

kyn2017 發表於 17-4-10 21:48
請問幾大開始發現佢睫毛倒生呀?我細佬個囡成日流眼水,D下睫毛成日貼住眼求咁
...

幼稚園 K.2 時發現,個時睇既醫生叫觀察住。

之前有講過頭骨會繼續生長,到大定時都無改善,我囡變得更差,所以急住做。
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

禁止訪問

大宅

伯爵府

回覆樓主:

公爵府

miriam 發表於 17-4-10 10:26

祝早日康復身體健康!

公爵府

回覆樓主:

王國長老

jenniferzhu 發表於 17-4-10 20:29
Good!叫佢好好休息呀

已經返左屋企,佢沖埋涼訓覺覺 lu。

王國長老

catcatmak 發表於 17-4-10 17:22
我係中學時去驗眼先發現,因為成日卒眼,流眼淚唔舒服。當時醫生又係話睇多幾年會否變好,結果冇好,我繼續 ...

除非你做手術,唔通拔到老……………

你咁講越拔越差,可能刺激左毛囊越生越硬丫。

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

miriam 發表於 17-4-10 16:33
佢讀中學,考完 midterm 上星期三開始放。

Good!叫佢好好休息呀

珊瑚宮

miriam 發表於 17-4-10 10:42
下眼睫毛向上生,成把掃把咁插到眼球,搞到角膜花左,所以要做手術矯正。
...

男爵府

平安無事就好了

公爵府

miriam 發表於 17-4-10 10:26

聽到都肉痛,冇事啦!加油

珍珠宮

環保接龍勳章

女兒早日康復
人生本是苦

男爵府

miriam 發表於 17-4-10 14:48
新生出黎既毛會唔會更易拮眼?

我囡幼稚園時睇既眼科話唔好拔走架。
我係中學時去驗眼先發現,因為成日卒眼,流眼淚唔舒服。當時醫生又係話睇多幾年會否變好,結果冇好,我繼續唔舒服,唯有自己拔走佢,一直都係咁持續,好煩。以前得一隻眼既下睫毛有一半會,依家係2隻眼下睫毛一半都會,越來越煩

男爵府

dickl 發表於 17-4-10 15:18
好煩 x 2
我都有兩三條打直生督住對眼唔舒服,一生出來又要拔
原來有人同我一樣煩惱,我發現越來越多倒生,但真係唔舒服....中學時成日流眼淚卒眼,點知原來系睫毛引起

首頁
12345...6

尾頁

跳至