懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

懷孕問題

複式洋房

小驚 發表於 18-8-21 23:55
嗯... 中肯都要俾人鬧。果然犀利
我只係解釋返香港福利真係好好啫,唔駛燒過嚟
...

終於明白點解搞到香港既資源會比大6人黎搶

水晶宮

betty-jin001 發表於 18-8-22 00:13
唔好意思我系讀書 唔系移民wo 我做咩要提供資料比你 你系邊個 我識你咩 ? 希望你明白唔可以將怨氣發洩 ...

你真係無䅲,你睇咗我覆佢嘅嘢未?邊忽見到我有怨氣?都係嗰句,拿出證據來。如果你睇唔清楚麻煩你去驗眼。我由頭到尾只係針對你話香港人移民外國搶人哋資源,無根無據生安白造你講咩都贏㗎喎,因為你唔需要道理
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

大宅

yoyoma ma 發表於 18-8-20 20:00
我老公是香港永久性居民,我單程證未批,懷孕了,可以在政府醫院生仔嗎?如果BB未出世前又批左我嘅單程證, ...

返大陸生啦
多隻香爐多隻鬼
唔好同我地爭嘢啦唔該

別墅

wsyggk 發表於 18-8-21 23:11
你都幾好笑,自己提供唔到證據叫人上網搵資料。你喺外國生活好多年,即係如果你係去搶人哋資源唔該唔好代 ...

唔好意思我系讀書 唔系移民wo 我做咩要提供資料比你 你系邊個 我識你咩 ? 希望你明白唔可以將怨氣發洩針對一個大肚媽媽 無論佢係大陸or香港人 。

男爵府

winki602 發表於 18-8-21 23:33
你有交税嗎?交税時你會咁中肯?

嗯... 中肯都要俾人鬧。果然犀利
我只係解釋返香港福利真係好好啫,唔駛燒過嚟

複式洋房

小驚 發表於 18-8-21 17:41
其實香港福利真係好好。
政府醫院睇病,做手術,住院都係好低價。
有綜援等等好多扶貧政策。

你有交税嗎?交税時你會咁中肯?

複式洋房

回覆樓主

大陸人有錢咪去外國,無錢就黎香港,你唔明呢個道理我理解,香港有錢既都會去外國移民,請你要明白移民要付出的金錢同時間唔可以同呢個情況,請仔細分析!

禁止訪問

水晶宮

whomen 發表於 18-8-21 22:23
移民去國外,起碼要投資7位數字金額或專才服務社會,仲要交税,社保,係對人地國家有付出,唔係免費拿資源 ...

懷疑佢係同樓主一樣嘅background然後喺度轉移視線
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

betty-jin001 發表於 18-8-21 22:26
ha I'm so busy 你自己慢慢上網搵資料啦 我系國外生活好多年 我話比你知 系鬼佬眼中 根本不分Hongkong or ...

你都幾好笑,自己提供唔到證據叫人上網搵資料。你喺外國生活好多年,即係如果你係去搶人哋資源唔該唔好代表香港人。你係咁唔代表大部分喺外國嘅香港人係咁。

別墅

laychang 發表於 18-8-21 19:40
我無住公屋,都唔打算申請公屋,其實我係大陸人或者香港人有咩關係?只有香港社會最底層才會去摞綜援
...

bingo!

別墅

wsyggk 發表於 18-8-21 21:30
請問你係根據咩話香港家庭移民去外國係搶人哋d資源呢?你知唔知香港人移民外國比大陸人落嚟香港難多了。
...

ha I'm so busy 你自己慢慢上網搵資料啦 我系國外生活好多年 我話比你知 系鬼佬眼中 根本不分Hongkong or mainland! 全部都系Asian! 系 大陸系有好多質素好差d人 我都好唔鐘意 但咁多人惡言相向一位孕期媽媽 質素實在欠缺!

大宅

betty-jin001 發表於 18-8-21 12:07
你如果無香港居民身份證 唔可以系政府醫院生 只可以私家 私家都唔算貴 順產預6萬左右 剖腹8萬左右 醫生姑 ...

移民去國外,起碼要投資7位數字金額或專才服務社會,仲要交税,社保,係對人地國家有付出,唔係免費拿資源及搶,别混為一談!
大陸人申請每日有150人來港,請問付出了什麼?

水晶宮

betty-jin001 發表於 18-8-21 12:07
你如果無香港居民身份證 唔可以系政府醫院生 只可以私家 私家都唔算貴 順產預6萬左右 剖腹8萬左右 醫生姑 ...

請問你係根據咩話香港家庭移民去外國係搶人哋d資源呢?你知唔知香港人移民外國比大陸人落嚟香港難多了。
你可以話d JM唔使咁激動,但如果你話香港人移民外國搶人哋資源請提供證據,唔好無的放矢!

大宅

回覆樓主

等到有香港身分證先嚟香港生啦!

禁止訪問

別墅

高秀蘋 發表於 18-8-21 18:55
咁你有無住公屋丫?有無小朋友讀緊書丫?遲d會唔會拎果4千蚊丫?睇你都似係新香港人
...

我無住公屋,都唔打算申請公屋,其實我係大陸人或者香港人有咩關係?只有香港社會最底層才會去摞綜援

大宅

我反而唔明點解香港男人要搵大陸女人做老婆,係咪係香港無女人肯嫁?
樓主連自己生仔呢D嘢都要親力親為問,反而你老公係香港人都唔幫你問,唔係好關心你咁,建議你留係大陸生,係香港幾皮嘢已經可以係大陸公家醫院做VIP,一樣咁舒服,你何必咁奔波兩岸來回走呢?而且BB出來之後一樣可以申請做新香港人,你都唔差在幾年時間啦,你唔好以為香港醫院服務就真係好過大陸醫院先得架~

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

返大陸生啦,香港又細又迫d 野又貴,唔好落黎爭埋一份
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至