懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

[size=1.00em]我係一個新手媽媽,經歷請3個『衰陪月』上門,最後遇到一個比較盡責既『好陪月』。奉勸各位準媽咪,小心請人,衰陪月真係不如唔請,慳返個錢買補品。

[size=1.00em]第1位,唔煲薑水,唔整炒米茶,話可以飲暖水。8小時工作,但黎到最主要都只係煮午餐,同準備晚餐材料,掃風連環快手平掌打到bb磅磅聲,日日怨我屋企遠,開口埋口都係彈3彈4。

[size=1.00em]第2位,24小時陪月,買餸冇單,2000蚊一星期餸錢,食物份量好少。懶,平均4-5個鐘先換一次尿片,攪到bb紅哂pat pat,餵奶唔定時,夾硬質bb食奶,拖長餵奶時間,有時3個幾鐘餵一次,有時4-5個鐘餵一次,最離譜甚至6個鐘先餵。(初生人奶bb,應該每2個鐘餵一次)餵夜奶掃風5分鐘就訓覺。就係佢整到我bb又要食胃藥,又胃液倒流,易嘔奶。

[size=1.00em]第3位,part time 新手陪月,真係唔多識湊,但又唔跟指示,唔識煲藥材但又亂黎,夜晚餵3次奶,整到bb嘔兩餐。同埋唔老實收完錢又偷偷地早走。

[size=1.00em]以上3位其實仲有好多細節都係衰,唔每一樣都數,但絕對唔建議各位請佢地。想知道名資料可以問我,但我唔po出黎啦。

[size=1.00em]最後終於請到一個盡責既好陪月,叫安妮,英文名Anna,起碼幫我定時餵bb, 定時換片,bb而家嘔奶同個胃好返好多,肥得快左,pat pat紅屁股都好返好多。煮飯亦有心機,抵得諗,誠實,買野全部有單,價錢同份量都岩。

[size=1.00em]由面試陪月到前後請左4個陪月,見過7,8個衰陪月,真係面試講咩都唔好太信,可以msg問我面試心得。

[size=1.00em]講真,陪月衰,寧願唔請,請兩個月24小時,夠請菲傭年幾兩年,請兩個菲傭好過。d陪月衰,拍下屁股就走,佢地轉頭又搵到第二個僱主,收左你訂金,但隨時唔做佢地又唔洗賠錢比你,對僱主完全冇保障。

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

版面充斥PM或相關字句,現關閉本文

複式洋房

可否pm衰陪月嗎thx

大宅

可以pm我衰陪月嗎? Thanks!

別墅

請問可以pm我衰陪月同面試心得嗎?利梗會面試

洋房

newmother2018 發表於 18-11-28 06:03
我係一個新手媽媽,經歷請3個『衰陪月』上門,最後遇到一個比較盡責既『好陪月』。奉勸各位準媽咪,小心請 ...

我都想了解下面試心得,麻煩媽媽你pm我。我預產期10.4號,最近開始搵陪月,但並唔知道行價範圍係幾多

洋房

你好,可以pm我陪月資料嗎?謝謝

大宅

我想要衰陪月名單+interview陪月tips, 謝!

複式洋房

newmother2018 發表於 18-11-28 06:03
我係一個新手媽媽,經歷請3個『衰陪月』上門,最後遇到一個比較盡責既『好陪月』。奉勸各位準媽咪,小心請 ...

Hello, 想知衰陪月及好陪月資料。 麻煩PM 比我! thank you!!

別墅

我都請緊陪月,想知有咩心得,同想知好及差陪月的資料。

大宅

回覆樓主:

可否pm 衰陪月名單比我嗎?最後果位陪月好好

大宅

想要好及衰陪月名單,謝謝

別墅

你好!我想要衰陪月名單同面試心得,謝謝

別墅

我想要陪月面試注意地方?及明單?

大宅

回覆 newmother2018 的帖子

可以PM我,另外想問㸃同陪月面試? thanks

大宅

我都請緊陪月,想知有咩心得,同想知黑名單唔該

大宅

Pm pls

大宅

我想知in陪月心得呀,謝謝

別墅

你好,想要面試心得及好部月資料^_^。感激

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

請勿在版面留下PM或相關無可讀內容字句,否則將關閉本文。謝謝。

首頁

尾頁

跳至