自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

1人公屋裝修30萬, 間裝修公司有無良心!? 驗樓昌日記
https://youtu.be/-_N_iS1w03Q?si=dzpVQ2RxRIsZySAr

睇評論今次受害事主應該係幫襯咗皇冠櫥櫃嘅黃師傅,之前黃師傅經常幫人執手尾,力斥裝修業界不良分子,估唔到今次自己做咗主角

伯爵府

onlam2005 發表於 23-12-22 11:09
想知呀黃師傅有無反擊

早前睇過另一個youtuber 多師奶佢朋友係一人公屋,

我都有睇。十個叻,全部女人。

男爵府

睛靈勳章

toyocat 發表於 23-12-22 11:34
我家最近裝修,揾親戚判頭,又係廁所地台斜水做唔好,但我裝修前都講咗好多次我每天都會開花灑洗馬桶,唔收 ...

仲有啲又貴又搵笨嘅訂造傢俬,門高低,質素差換,門較唔使半年全部生鏽,
火龍果

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

onlam2005 發表於 23-12-22 11:09
想知呀黃師傅有無反擊

我都等緊黃師傅出片拆解

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lilicatcat 發表於 23-12-22 10:59
D櫃門折晒,重新再裝過成為兩萬蚊,廁所地台返唔到轉頭,每次洗親廁所都要用地拖拖餐死!牆身天花裂曬一片 ...
我家最近裝修,揾親戚判頭,又係廁所地台斜水做唔好,但我裝修前都講咗好多次我每天都會開花灑洗馬桶,唔收貨,重做地台,地台升高咗,仲要拆廁所門鋸短,門口擋水再換過一條,做完冇問題。因為好親。成日見,所以大家有咩問題都會出聲。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

屋主好慘

別墅

回覆 bobomia 的帖子

佢真係成日咁講好似仲有企企理理

侯爵府

環保接龍勳章

想知呀黃師傅有無反擊

自己淘寶,自己裝修
裝修真係豐儉由人

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

連阿施生都知道呢單嘢,好似變左熱話

https://youtu.be/aGnzrg3erlc?si=cqKGo1FdCRLKdoA8

珍珠宮

2024年龍年勳章

lilicatcat 發表於 23-12-22 10:16
我同留主一樣,裝修唔識畀人搵笨真係好慘!啲訂做櫃做唔到上天花,手工叉換高低!油漆唔夠兩個月,牆身天 ...

我係樓主,樓主無事
係視頻苦主有事咋

似乎係你d師傅無經驗?好後生?
不過你講果d應該係基本嘢,咁都唔識,點做裝修呀?

男爵府

睛靈勳章

rachel_ching 發表於 23-12-22 10:52
咁到最後你點處理?

D櫃門折晒,重新再裝過成為兩萬蚊,廁所地台返唔到轉頭,每次洗親廁所都要用地拖拖餐死!牆身天花裂曬一片片飄落嚟,冇辦法,因為已經入曬傢俬!唯有再儲錢再裝修過,呢啲垃圾裝修都用咗我三十幾四十萬
火龍果

水晶宮

lilicatcat 發表於 23-12-22 10:16
我同留主一樣,裝修唔識畀人搵笨真係好慘!啲訂做櫃做唔到上天花,手工叉換高低!油漆唔夠兩個月,牆身天 ...

咁到最後你點處理?

男爵府

睛靈勳章

bobomia 發表於 23-12-19 13:27
1人公屋裝修30萬, 間裝修公司有無良心!? 驗樓昌日記
https://youtu.be/-_N_iS1w03Q?si=dzpVQ2RxRIsZySAr

我同留主一樣,裝修唔識畀人搵笨真係好慘!啲訂做櫃做唔到上天花,手工叉換高低!油漆唔夠兩個月,牆身天花全部甩曬出嚟!最慘就係廁所地台冇冇斜水,洗親廁所成地水!點解啲人會咁冇良心!

侯爵府

Ritzmary 發表於 23-12-22 09:14
絕對冇可能! 有每人最少居住面積規定!

75 sq ft per person?

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章

ilovebb2019 發表於 23-12-22 08:57
可能佢個單位係2-3人果種,新樓係細咖。

絕對冇可能! 有每人最少居住面積規定!

侯爵府

Ritzmary 發表於 23-12-22 00:47
應該有兩件非法入住啩

可能佢個單位係2-3人果種,新樓係細咖。

已刪除用户

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章

littledot 發表於 23-12-19 17:41
呢間真係一人公屋咩?我婆雙人公屋好似都冇呢間咁大,而且佢仲整左3張床添!
...

應該有兩件非法入住啩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bobomia 發表於 23-12-19 13:43
連"住家choice" 都有轉載,呢個版本好笑喎,加埋黃師傅把聲,完全自打嘴巴 啪啪打臉

https://yout ...
依個真係好正
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊