自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係呢個跳舞室跳咗3年,轉手後是一個菲律賓籍的女人做老闆。佢啲服務態度勁差,客人有要求想指定跳某一個導師,想睇導師的跳舞片段,佢竟然回敬你只有賓藉導師,其他導師唔啱你。你可以選擇唔跳,你咁樣講嘢個客一定黑面啦。然後再出warning letter俾客人,warn佢下次再Challenge the boss,你以後唔使再嚟跳。

我都好想知道跳舞呢一行係咪冇乜競爭點解可以咁寸嘴?

以下是warning letter內容

This is a warning from your attitude today. How come you challenge the boss. We also don’t want bad atittude here you are the one to start this issue. The company needs to promote new instructors.Next time you do it again we won’t allow you to attend class.

複式洋房

Yeelim 發表於 24-5-14 23:43
寫番封warning letter俾佢、 話佢對客態度差!

在賓婆的幻想世界裏,視自己為studio的Big Boss。並有權柄覺得邊個客人不夠恭敬就出信驚告人,可能佢食錯藥high咗,抽離唔到做服務性行業係應該要以客人為本。

公爵府

回覆樓主:

寫番封warning letter俾佢、 話佢對客態度差!

伯爵府

2024年龍年勳章

miylpy 發表於 24-5-6 14:24
我自己計最後我跳剩兩,三堂,同佢refund payment 有出入。

最賤格係佢要我即刻清locker 否則掉咗我的私 ...

差兩,三堂未跳,佢退十堂錢俾你?
蝕本生意?

複式洋房

manfatcentre 發表於 24-5-7 02:27
乜做生意做到咁串,痴線

我都第一次見識賓藉女人咁做生意。毫無經驗之餘仲一味自high覺得自己係big boss 。學生當員工笑C人。實際呢間公司有幾多個員工五隻手指數得晒。

複式洋房

MaC. 發表於 24-5-6 22:15
有跳開5xxx 跟開單野,冇話撐邊邊,但聽聞老細退左十堂錢俾你喇喎,Fixn,上網亂講野好易俾人告㗎 ...

多謝喇偽美麗小姐,出完warning 比客人,個客要追$,駒駒退$一千幾百都比唔出你仲驚啦。不過呢種做法真係史無前例。

還有使乜需要其他人去撐我呀!你撐咗我,我有錢分咩?你留返呢顆心盲撐studio5送多啲錢比賓老闆使。你開埋我個名都冇用,成條街大把人叫Fion。 studio5在觀塘就只此一間。之前的老闆Cat識做人夠圓滑。賓藉人從三月中接手唔夠一個月就得罪人多'稱呼人少。在這裏除咗你冒充律師之外,真係無人亂講野。收到負評係應該檢討並非去鬧人去出警告信。市場上大把跳舞室,汰弱留強係自然的定律。

複式洋房

mickey1388 發表於 24-5-7 10:32
報上東張西望

東張咁夠view rate其他渠道有更好的

複式洋房

mickey1388 發表於 24-5-7 10:32
報上東張西望

太小事喇東張咁夠view rate

伯爵府

2024年龍年勳章

miylpy 發表於 24-5-6 10:31
係呢個跳舞室跳咗3年,轉手後是一個菲律賓籍的女人做老闆。佢啲服務態度勁差,客人有要求想指定跳某一個導 ...

報上東張西望

伯爵府

miylpy 發表於 24-5-6 10:31
係呢個跳舞室跳咗3年,轉手後是一個菲律賓籍的女人做老闆。佢啲服務態度勁差,客人有要求想指定跳某一個導 ...

乜做生意做到咁串,痴線

複式洋房

MaC. 發表於 24-5-6 22:29
講真,你係WhatsApp恐嚇人已經出事,打官司你嘅勝算係零,嚴重過人哋叫你唔好再嚟自己公司

咁大陣仗!你係咪偽律師呀?我十分支持你搵証據,使唔使協助你?未review 未做功課就話自己一定win win。一般律師係唔會講這番說話架。不如你去相關平台睇吓你偶像由頭到尾與客人對話+警告信。再係這裡繼續玩對抗提升佢嘅知名度。順便開名promote埋其他導師。

男爵府

MaC. 發表於 24-5-6 22:29
講真,你係WhatsApp恐嚇人已經出事,打官司你嘅勝算係零,嚴重過人哋叫你唔好再嚟自己公司

路人甲經過,想問下個老細點解會出warning 比客咁過癮

複式洋房

mlcbb 發表於 24-5-6 22:35
對方回應wor

留名睇戲

留名食花生推高個view rate

伯爵府

對方回應wor

留名睇戲

民房

miylpy 發表於 24-5-6 22:24
有咁嘅老闆,就有咁嘅鐵粉或打手。你真係律師?請繼續寫吧。你不尊重別人便尊重自己啦
...

複式洋房

MaC. 發表於 24-5-6 22:19
我本人就係律師
收咗錢建議低調少少,不要發癲。

追$梗係要還$啦。打開門做生意,連這些批評就發爛渣,鍾意就出warning letter驚告人。接受批評啦。有咁激動的老闆,就有咁嘅鐵粉或打手。睇你的文筆真係唔似律師。請繼續寫吧。你不尊重別人也應尊重自己。再鬧人只會更加難去解決呢場公關災難。事實勝於雄辯。我係你呢就買佢多啲堂最好跳埋佢嘅私人班㖭。冇人阻住你架。記住呢團火,要一股壯志每個月高消費,成為VIP支持到最後,幫佢捱過呢個市道你就叻喇。我不嬲都支持「懂事」的年輕人創業。呢度鬧人仲要扮律師,真係肉酸過你嘅boss。雖然你係匿名,但都知道到你係邊個,因為studio 學生唔多,在這裏扮律師也好容易出事,咁樣冇用架。行動最實際,個個客人都唔敢買大plan的時候,你去創先河,鐵達尼號沉船有你陪葬,咁先至叫做支持到底至死不渝的愛。

民房

miylpy 發表於 24-5-6 22:17
你係那一位同學仔呀?你爬下文先才說啦。我班律師團隊等緊你。

我本人就係律師
收咗錢建議低調少少,不要發癲。

複式洋房

MaC. 發表於 24-5-6 22:15
有跳開5xxx 跟開單野,冇話撐邊邊,但聽聞老細退左十堂錢俾你喇喎,Fixn,上網亂講野好易俾人告㗎 ...

你係那一位同學仔呀?你爬下文先才說啦。我班律師團隊等緊你。

十堂$係收到,warning Letter亦都係事實。

民房

有跳開5xxx 跟開單野,冇話撐邊邊,但聽聞老細退左十堂錢俾你喇喎,Fixn,上網亂講野好易俾人告㗎

複式洋房

luckygmail 發表於 24-5-6 21:12
回覆 miylpy 的帖子

佢當你係員工… challenge the boss???事實你係佢boss 喎

咁又冇咁誇張,菲律賓人在港工作唔一定係菲傭。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊