跳至

首頁

尾頁

洋房

阿仔重有3日就7個月,佢呢排多咗病...係迷個個bb6個便開始多病呢...好擔心...無曬心機

大宅

廸廸尼可以去睇小熊維尼,細界真細小,其他都唔知有乜嘢地方啱他們!記得攞生日襟章!
原帖由 SiuSiuPang 於 10-2-5 13:58 發表
我都會去迪迪尼呀! 到時咪會見到你?!
唔知迪迪尼有咩野係1歲BB都玩得既呢?
你帶唔帶BB車呀? 我唔知租好定自己帶好, 驚俾人偷~

別墅

咁又係... 咁我都要班定一條單車鍊先... 因為我諗住去埋欣澳, 所以點都會帶BB車, 之不過考慮緊帶唔帶入樂園(朋友話有人會偷車!mouth: )
我都想開生日會, 但預備唔切喇, 可能都會買個蛋糕返屋企切下既...

大宅

我會帶B B車,會帶條細細地鎖單車的鏈鎖住架車仔。
租唔係唔好,一來怕唔乾淨(前個人嘔完又唔知,用對鞋企上去又唔知),二來架車仔無得瞓低,雷B食左藥一定會瞓,怕他瞓得唔舒服。

別墅

我都會去迪迪尼呀! 到時咪會見到你?!
唔知迪迪尼有咩野係1歲BB都玩得既呢?
你帶唔帶BB車呀? 我唔知租好定自己帶好, 驚俾人偷~

大宅

生日嗰日會同他入廸士尼攞個生日章先,下午會返屋企約埋d屋企人開個迷你生日會。

大宅

他呢幾日食成260ml一餐,粥仔都唔係好肯食,奶就食成4餐,前幾日先睇完急症,有發燒,嗰日痾左成7次,個pat流血,痛到他一知道換片就大叫,勁慘!

別墅

我唔會開, 因為佢都唔知既, 只係得d大人玩...等佢兩歲至開啦.
一歲我諗住帶佢去Disneyland, book左酒店喇~

洋房

近況

oh..我唔記得咗開咗呢個討論..今天公司無咩野做...才看回..

阿囝現在好鐘意學企..未識行,但真係未出牙仔..真令我擔心..係呢? 就來一age la..你地會唔會開生日會呀?!

大宅

出牙仔方面,下面兩隻,上面只出左一隻(好奇怪?)
重未自己坐得穩,但已經俾以前好好多啦!
未識爬同仍然唔用力企。
每日食一碗粥(不太熱愛),食奶一日四次(150-200ml)

大宅

回覆 19# SiuSiuPang 的文章

加油呀!人奶媽媽!
我都好後悔6個月就唔餵,搞到他食奶 粉初時又肚痾,而家好番又奶 粉熱氣痾唔到!

別墅

好耐冇update過喇... BB而家9個半月, 但仲未出牙仔, 所以仲要食磨到爛晒既粥... 手到酸埋! 不過佢呢排好厭奶, 我估佢就黎出卦(估左好幾個星期了)
我覺得佢呢排好痴身, 夜晚一定要我抱, 爸爸都唔得... 唔知係咪因為食人奶關係... 所以最後一餐奶一定要我出馬, 要餵到咁上下轉番樽奶, (支力)死我!
佢學行ok, 但仲係講BB話囉...
大家有冇同 bb搵playgroup玩呀?

大宅

20022009, hi, 你意思係咪你個女都係叫俙彤? :) 原來仲係同一日出世呢!

上個星期五開始同孖女轉左三餐奶兩餐粥, 因為佢地真係好鐘意食粥, 三餐奶都食180ml, 兩餐粥都食一碗半架!但都係好細粒咁…

洋房

近況

你地好呀,原來同年同日有對孖女,好得意呀!!

我囝囝坐得好隱..未識爬..未出牙,不過都好可愛!! 最緊天氣反常記住幫bb穿夠衫呀!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 candywong17 於 09-10-17 18:59 發表
我個女都係2月24日出世既,而家出左2隻牙,識爬黎爬去,坐,扶野起身,扶住野行,同埋呢排成日企係到放手...企到幾秒啦~食就可以食到飯,.面包個d囉~

我囡囡既進度同你一樣喎. 係間唔使我地食飯時餵少少飯仔?菜/魚比佢食.

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡都係2月24架.

樓上你好呀: 仲記唔記得我呀, 我嗰個都係囡, 又係"林俙"架呢~

大家bb進度點呀?
我回報一下先
囡囡有兩隻牙仔
依家識企
每日食一碗粥
識叫爸爸媽媽(但係無意識地叫囉)

大宅

我孖女都係2月24號出世架!不過係早產, 34週就出左黎!

而家仲未出牙仔…一隻都無…
但食野都食到飯/面包果d, 坐得好好, 可以自己由扒轉坐, 由坐轉企(扶住d野企)

兩個女成日搶野玩…

洋房

我囝囝出咗六隻牙仔啦!!!(四隻出咗嚟..兩隻有少少白點)

坐得好穩

大宅

牙仔出左一隻啦!!
昨日終於識我扶住之下肯企幾下,坐都係未得,自己開始主動拎嘢!!(好努力甘追緊)

用戶要求終止服務

我個女都係2月24日出世既,而家出左2隻牙,識爬黎爬去,坐,扶野起身,扶住野行,同埋呢排成日企係到放手...企到幾秒啦~食就可以食到飯,.面包個d囉~

首頁

尾頁

跳至