自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來好鐘意睇飲食節目,但這個少年食神真係頂佢唔順.成日好似好叻咁.究竟邊個開始叫佢做少年食神O架?好似突然出現咁!
成日扮食家,又唔尊重嘉賓!

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 Danjunior 於 10-12-7 14:11 發表
同埋少年食神呢個名...佢係第一,二集自己都講過唔好意思, 因為佢自己話佢係 ...

但係我見佢簽係人地食店d名都係簽少年食神喎??!
重要大大隻得正中間

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我覺得佢兩個討厭得多....
歐陽X霽, 紀X華

伯爵府

我覺得佢OK喎! 我幾鍾意睇佢..浮跨係佢嘅演繹方法啫...我覺得無咩所謂....亞蘇咪重浮跨重要衰到成日罵人...我反而好憎睇亞蘇...

同埋少年食神呢個名...佢係第一,二集自己都講過唔好意思, 因為佢自己話佢係70後...不過電視枱係要用返森美小儀佢地之前幫佢起呢個名...所以係唔關佢事架...唔係佢自己叫自己做少年食神...

珍珠宮

一把年紀仲少年.......

唔知醜

男爵府

唔鐘意果個所謂少年食神

我睇篇專訪係講佢老豆八十年代做工程起家, 由公屋搬去何文田私宅, 佢老豆一唔係度就比佢蝕左百幾萬生意, 佢自己搞古董車都蝕二千萬..........有咁多錢蝕完仲集揸唔同靚車, 我覺得佢似2世祖多D 0羅.

男爵府

佢好似有2x架車架,有$仔一名,但佢介紹d野食大部份都係貴價野,岩大眾,我又覺得幾好睇喎

子爵府

醒目開學勳章

d車係朋友借佢比的...唔係佢自己ka...佢話係因為佢識朋友多...好多時做專訪時都會問佢朋友借黎"影相"...

不過...我又幾鐘意睇佢介紹個d哦....有d都真係幾街坊同幾好味....

原帖由 esweet 於 10-12-7 13:27 發表
佢有咁多靚車,肯定係有錢仔一名.

男爵府

我都幾鐘意睇

伯爵府

有訪問講佢幾年前已經做代理復古舌左二千幾萬喇!絕對係有錢仔來的!

珍珠宮

熱血金章

原帖由 hinwaimama 於 10-12-7 12:00 發表
我覺得佢ok wor~
起碼佢介紹個d大部分都真係好食,
唔似得有d人唔識食扮識食,係咁鬧人,唔知d history 係咁吹,仲要連煮都未識....

我都覺得幾好, 出得電視都要誇少少架la.
佢講野都好有point, 始終年輕人所以會輕浮d, 咁先至正常喎.
好過亞so呀!
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係...佢係有錢仔。佢做過only識洗錢唔識搵錢既細路,點知爸爸過身,佢係大仔迫住要接手,點知比公司d老c佛蝦(好似係裝修工程果類),好彩堂哥幫手,攪攪下上晒軌道,佢就開始玩返車,識到好多玩車既朋友,有時d車係借既

所以佢有捱過架

ps我睇雜誌咋

原帖由 廷廷媽 於 10-12-7 12:22 發表
佢有咁多靚車, 點解搵到咁多錢?

男爵府

佢有咁多靚車,肯定係有錢仔一名.

珊瑚宮

環保接龍勳章

好憎佢講野時個樣. 仲有佢講野好煩...

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

佢有咁多靚車, 點解搵到咁多錢?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我反而幾中意睇
佢介紹d嘢食真係幾啱我地
幾好吖 唔使成日介紹埋d我食唔起ge

同埋我睇過佢有篇專訪
講佢由細到大d 經歷
細個屋企係小康家庭
到daddy身故佢要担起頭家
由港孩變到而家乜都要自己落手落腳做
由以前咀尖變到而家識得欣賞每間食店ge特色
佢仲講話唔會隨便批評一間食店
每間食店都好辛苦經營
佢地一句說話就可以令到人地無啖好食
要體諒吓人咁....

睇完篇報導
我有d欣賞佢

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都可以吖,起碼佢食嗰d平民嘢,大家都有機會食到同食得起!!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我覺得佢ok wor~
起碼佢介紹個d大部分都真係好食,
唔似得有d人唔識食扮識食,係咁鬧人,唔知d history 係咁吹,仲要連煮都未識....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

但佢介紹既有好多都好平民,唔係only得貴野,ok喎
不過又唔係全部囉

公爵府

呢條友誇張到不得了

首頁

尾頁

跳至