夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

vcfgcgvvvg bn

禁止訪問

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:假設你C6暴粗駡你亞媽字眼會有咩反應?

今日我c6都叫我唔好番黎,x哂媽媽!粗口真係好唔專重!

36日咋...緊張緊張

瑪瑙宮

您出聲好啱呀, 唔好忍, 越忍佢地就越過份, 尤其是 99 , 咁多事做咩.

個仔煮下飯洗下碗會死架.

佢操口問候您娘當然要鬧爆.

不過, 我認為您處理上下次可以咁:

唔係食先聽佢煮自己果份, 直頭叫佢食埋至返啦.

別墅

回覆:mupooh 的帖子

我暫未去到個種程度啲感情,只係好嬲好嬲他!今日俾佐N個電話我無電他。他落班返黎嘅唔理會他。他一日未知錯唔向我發誓以後唔會甘我死都唔會原來他!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

假設你C6暴粗駡你亞媽字眼會有咩反應?

同c6一齊左五年時,他因為阿仔而同我嗌交,第一次爆左呢句岀來,仲加埋其他難聽的説話,當時第一時間即執隨身嘢走。之後有幾次嗌交他都對我講呢句,有時仲涉及我家人(我家人一向對他好),無聽慣左,只係對他感覺越來越淡。

別墅

回覆:AnnGartafield 的帖子

有諗即時離家出走咯但外面又落雨加上自己走都會帶埋仔走,但又唔知走得去邊,自己爸媽早已過身又無親兄弟姐妹。去親戚度更無可能俾人仲睇哀自己。所以有時覺得女人一旦做了媽咪凡事都要為自己子女着想先而忍耐&無奈!

別墅

回覆:happypiano 的帖子

有即時鬧返他,當住他亞媽面黎鬧咩面都俾他!

子爵府

回覆:假設你C6暴粗駡你亞媽字眼會有咩反應?

我從來無聽過我老公講粗口,連佢朋友都話佢唔講。

但如果佢真係講呢種粗言穢語,我首先唔考慮粗口呢個問題,係尊重唔尊重既問題,比粗口本身更嚴重,仲要係唔尊重長輩,人品問題,我唔會同佢鬧交,會選擇離家出走唔理佢。

侯爵府

醒目開學勳章

你當時應該話: 我亞媽幾時輪到你去X呀, 要X就X你亞媽啦, 佢(你99)而家成個人係到, 你鐘意點X就點X啦.

大宅

玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

佢係我面先講一個字,我都打把佢。
再叫佢講多次,佢就收返果個字,從新講過。
我唔介意佢同朋友講,但一定唔可以同我講

男爵府

玩具勳章

引用:有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢

原帖由 antheaanthea 於 12-04-20 發表
有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢地係唔會明白,因為佢地唔係當時人,針唔吉到肉唔知痛,仲已為個 ...
認同

別墅

引用:講粗口就唔可以原諒……

原帖由 fifiwong 於 12-04-20 發表
講粗口就唔可以原諒……
同感

別墅

引用:有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢

原帖由 antheaanthea 於 12-04-20 發表
有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢地係唔會明白,因為佢地唔係當時人,針唔吉到肉唔知痛,仲已為個 ...
同感!而最令人黑人憎就連他亞媽都成日以為我好得閒好浄搸住個B乜都唔使做甘。有時仲要唔掋得C6幫我手做家務。一見我坐掋就話果樣未做尼樣未做!他地倆母子未足足搸亞B一粒鐘以上,半個鐘到就話搸你亞B真拿命時刻無停(其實我仔真係屬於好乘個類型了,一世出到現在1歲多D從黎未要我操心過D乜,除佐有尿有s呀幾聲之外都係自己玩或我同他玩。玩累佐就訓醒就食。去街見人就笑仲主動同拜拜。個個朋友隔離倫舍都贊他及話我BB乘係種福氣。我見仔甘乘都恩惠!)。亞仔唔停係諗學行所以先不停動來動去!而同C6平時大致上唔係因他亞媽多口起鬧都無乜問題,夫妻之間有共有溝通。這次可能他嬲話他響公司落班成個鐘都唔早返黎幫手睇住仔。且他返到屋企我都無話乜,他同他亞媽囉嗦我無暴粗之前我都忍無出過聲任他地講,後C6暴粗罵我屋企人我先忍唔住罵返他。黎次他唔誠心保證以後都唔罵我屋企及對我檢討啲死都唔會原諒他!

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

講粗口就唔可以原諒……

別墅

引用:一句講哂,你C6好過分囉! +

原帖由 GLADYS小星星 於 12-04-20 發表
一句講哂,你C6好過分囉!
係超級過分

別墅

有時小朋友扭計起上黎個種令人心煩嘅情況佢地係唔會明白,因為佢地唔係當時人,針唔吉到肉唔知痛,仲已為個老婆係屋企好得閒,點解好似特登唔煮飯,唔通老婆真係咁搞笑夜返小小就嬲左c6咩,我諗你地真係要好好溝通一下,平心靜氣傾下,男人有時好冇同理心,唔講到明明白白佢地唔了解,有D固執D嘅仲要親眼親身感受下先明,慢慢黎,我囡囡出世後都要用左3年時間磨合由C6唔明白了以為我在家好得閒致現在知道我都好辛苦,同埋要受氣(指6299),係一齊為個家付出,而唔係得c6一個辛苦付出。

別墅

引用:我個C6發親癲都不停用粗口指住我黎閙,我已

原帖由 霖仔 於 12-04-20 發表
我個C6發親癲都不停用粗口指住我黎閙,我已經頂唔順喇
一次都絕對唔接受到,第一次唔誠心sorry同自身檢討啲他唔會再有機會同我處喇。

別墅

回覆:oni2 的帖子

凡事暴粗都接受唔到而仲對我外家鬧埋更嬲!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:你c6講粗口係唔岩,如果我會要佢道歉。但點

原帖由 vicky1015 於 12-04-20 發表
你c6講粗口係唔岩,如果我會要佢道歉。但點解你煮飯唔係一次煮哂,返來凍可以叮返熱

...

首頁

尾頁

跳至