自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

對唔住bk媽咪, 我係有感而發, 呢篇文章比較長:

我這半年來真的沒開心過, 我丈夫於去年接手做超市後, 還請了一位患有抑鬱症的女子做收銀及理貨, 這位女子樣貌楚楚可憐, 令到我老公由憐生愛, 起初我都不知情, 在去年11月至12月期間, 老公藉舖頭生意多要遲收舖做藉口, 幾星期都係凌晨4, 5點才返家, 有次返到來由衫至衭都有濃烈的煙味, 每次我半夜紥醒見佢未返, 就會致電給他舖頭及他的手機均無人接聽, 於是有日我放工後走去舖頭特擊巡查, 見到c6同這個女子閒談, 這個女子化晒濃粧好似去開p咁話同佢男友駡交, 好唔開心, 唔想返屋企,這個女子返4個鐘, 時常走去煲電話粥, 一係走出天井食煙, 再唔係去20分鐘厠所, 坐回收銀機後拿著鏡子照照, 再唔係就隨便拿飲品, 及取零食, 我火都黎埋問c6: 係咪你比佢咁放肆? 我即叫這女子過來, 我話妳PART TIME4小時, 煲電話粥, 食煙已經不對, 一面工作一面拿著鏡子照, 還隨便拿取零食及飲品, 我都唔會隨便拿野食! 我宜家是教精妳, 於是便辭退這個人! 以為一天都光晒, 誰不知原來佢兩個私底下仲有野, 這個人已有男朋友, 但同c6關係密切, 呢個女子已在該區欠了人租金不只一次, 在租不到地方下, 個c6還替她租了一個2房單位, 還對她跟進的社工講, c6已與我辦埋離婚手續, 同佢同居, 還分租一半單位給我, 我聽了某人說了令我真的很傷心, 我告訴給奶奶知道, 希望佢可以為我們調解, 怎知她唔幫我不特止, 更輕描淡寫地話: 男人出去逢場作興好平常, 最緊要知訂返黎就得架啦! 我當時真的很氣憤, 眼淚不停地流, 又唔想話比外家知道, 免佢地担心, 我朋友又唔多, 知心朋友欠奉, 日日都以淚洗臉, 返公司工作又不能集中精神, 時常出錯, 老闆及老闆娘好好, 知道我平時工作好少出錯, 都主動問我係咪屋企發生咩事........? 於今年大年初三, 因為假期, 我如常到舖頭幫手, 我同佢前後腳到舖頭, 竟然舖面無人, 我就走到天井看看, 佢地兩個原來傾緊電話 ,連我到了舖頭C6都唔知道, 我忍著眼淚直至收舖, 一言不發, 返到家中沖涼後便睡覺, 在臨睡前想清楚, 有時覺得自己好可憐, 便吃了3粒安眠藥後致電給我妹妹, 她知道後致電給我及家中, 但無人接聽, 因為家中各人均在, 所以佢地沒有聽電話, 我妹心急飛奔我家, 搖極我都唔醒, 我老公仲話無野既, 訓一覺冇野, 然後走去沖涼, 我兩個妹拉左右夾攻我同我妹, 我妹即時叫十字車車我入院....., 到宜家佢地兩個都仲有聯絡, 我知道我C6每日最少以他的手機致電給她都有12次以上, 我真係唔知道有咩可以講咁多次......, 我希望有人可以support我!

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

加油呀你

男爵府

畀面勳章

好唔開心, 希望有人可以support我!

唔好傷害自己!要努力!

男爵府

回覆:好唔開心, 希望有人可以support我!

樓主:支持你!堅強啲,分唔分開都好,唔好衰俾對狗男女睇!人在做,天在看!若然未報,時辰未到!

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

e 個男人, 唔值得你花間, 放手, 對你是一種祝福

加油, 你要活得比他們好

禁止訪問

水晶宮

兩條路,一是來個了斷,離婚一了百了。。。二是當個佬傻左死左,由得亻巨地胡天胡地,霸住大婆位,等狐貍精冇得入宮,狐貍精青春有限,知道扌羅唔到你個位自己會走...
少奶奶的身份,丫頭的命...

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

放下、自在。唔哦佢,打扮下、做個輕鬆自在的樣子,放假抽時間自己同女女去下街,他可能還更在意你地。練習笑返吓。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

你死佢都唔當一回事
離開一個錯既人, 先係對既開始。
振作, 明天會更好!
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

自殺是不对 如你不珍惜自己, 旁人也爱莫能助

子爵府

支持你呀!

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

水晶宮

食3粒安眠藥自殺?咪玩啦!
做人當自強.
當個男人都唔緊你,即使你食夠100粒,真係死左,佢都只會當作了件心事,然後同個女人happy乍!
的起心肝,做番個吸引人既好女人.
呢D男人,不要也罷.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主,我support你呀!!!!!一定要愛自己

男爵府

加油!我地支持你!明天會更好

公爵府

好媽媽勳章

樓主

咁你要問下自己係唔係仲愛呢個男人LA

唔愛的話, 攤牌走人

愛的話, 你就要忍, 佢哋呢D關係唔會長久, 仲有男人有外遇, 你同佢傾乜佢都係覺得你指責緊佢, 所以你唔好煩佢, 唔好哦佢, 佢返屋企就返, 唔返你都要無所謂, 但家用要比足, 忍到有一日, 佢哋散咗, 佢就有一半機會返嚟(仲有一半係再搵另一個)

我早兩日陪我老公同整牙, 係我等緊我老公的時侯, 隔離有兩個女人係度傾計, 話有個朋友做人小三, 迫到大婆都走埋, 小三就馬上搬去同個男人住, 但係住咗幾日就搬走咗, 因為個男人掛住以前的屋企, 小三又唔抵得, 同佢嘈, 嘈咗兩日個男人頂唔順就話要返大婆度, 小三最後執野返自己屋企, 同個男人分開, 我相信呢D CASE係好多, 就真係睇你忍唔忍得到佢回頭嗰日

子爵府

2018復活節勳章

勉強一齊, 大家都辛苦, 何必呢? 分開左, 佢都有責任養女.
樓主, 加油.
Monkey媽媽

大宅

環保接龍勳章

不要做傻事~
如果什麼都唔理就走咗,
你會傷害你身邊(家人)很大,尤其你的寶貝女。

我明白你感受, 找社工幫幫手吧

自強不息~
努力~加油~

伯爵府

樓主, 你要好好對待自己, 真係唔好做傻事... 你唔可以掉底你個女.

我係你我一定會話俾屋企人聽, 你朋友唔多, 家人就係你最好既聆聽者, 最好既避難所….. 唔好屈埋自己. 打扮得靚啲, 做多啲運動給多啲正能量俾自己… 只能在空氣中給予你支持. 努力!!

大宅

回覆 回覆:JennyKwok的帖子

加油!

首頁

尾頁

跳至