自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

洋房

未去这間店時,已听聞这间店的男職員态度好差。不過今次亲眼見到店舖職員趕客走,平生還是第一次。話說我带两歲大的孫子去帮衬这间店,買了不少东西,我個孫子開心地走来走去,當我們還想再買的時候,突然一個爆炸頭,身形稍肥的男職員衝前喝我個孫子,“仲咩唔放番原处?快D放好!!!”我两歲大的孙子被嚇得大哭,我也被嚇呆了。發生咩事?我个孫子只是拿来看看,又没有乱扔,也没有破壞,需要如此呼喝一個还不懂事,天真无邪的两歲小孩吗?当时其他的人都看不過眼,有幾個大陸客仲話:“想不到香港的服務員也那麼差!” ;我真不明白为何這间店会容許職員这样待客,唔俾客人掂佢D物品,掂咗仲要摆回原处,咁请这些職員来做什麼?職員不用整理物品,只是负责指点客人做。
要小孩把物品放回原处,对小孩来说是很困難的,有孩子的家長便會知道得很清楚。我相信这间店想招揽的客人应大部分是小孩,这样待客的手法,最终只会无人光顾。我当时同个男职员讲:“你點可以咁大聲呼喝客人架?咁样会嚇親个细路架。”佢不但无悔意,仲大声駡:“ 你地走!呢度唔歡迎你們!即刻走!”
我真是嬲到震,手上拿着一大袋刚帮衬這间店买的玩具,懐裡抱着被佢嚇到還在哭的孫子,真是想报警了。如此恶劣的行為,请问可以去哪裡投訴?简直影衰香港人,呢间店做咩宣傳都无用,有咁嘅職員帮佢倒米,真是悲哀!!

joyce02  想問你個孫是否拿了很多東西但大人沒有放好在原位  發表於 13-8-23 12:23

侯爵府

大宅

回覆:荃灣悦来商場奇x天地男職员趕客人走!

樓主梗係潛左水啦

侯爵府

好媽媽勳章

樓主潛咗水?

大宅

各jm嘅回覆真係好好笑

珍珠宮

簡體字好難睇。

回覆好精彩

男爵府

侯爵府

去到10頁,一定要留毛

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

仲未沉大家刀巧爽貢!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

寶石宮

引用:Quote:原帖由+coolwinnie+於+13-08-24+發表

原帖由 Bubu520 於 13-08-24 發表
六月個個帖先話生第一胎個陣搵個醫生開刀兩年後仲好痛。八月就有孫啊利害利害。仲要作到咁大。唔知 ...
無聊囉,佢哋不務正業,咪有乜好做啫

寶石宮

引用:Quote:原帖由+fortresstower+於+13-08-23+

原帖由 losttoa 於 13-08-23 發表
撞鬼。。。。樓主佢個孫同自己個女/仔係同年架喎,大家都係兩歲咁如果佢大果個係女,佢咪即係同自 ...
我啋,同仔個孫同齡

珍珠宮

"呢度唔歡迎你們"

男爵府

BK Milk勳章

2分

男爵府

BK Milk勳章

2分

子爵府

又一國內吹神:;pppp:

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

香港是個鬼地方來的,快點帶你孩子孫子滾回妳老家吧!

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 ayya 的帖子

未去这間店時,已听聞这间店的男職員态度好差。不過今次亲眼見到店舖職員趕客走,平生還是第一次。話說我带两歲大的孫子去帮衬这间店,買了不少东西,我個孫子開心地走来走去,當我們還想再買的時候,突然一個爆炸頭,身形稍肥的男職員衝前喝我個孫子,“仲咩唔放番原处?快D放好!!!”我两歲大的孙子被嚇得大哭,我也被嚇呆了。發生咩事?我个孫子只是拿来看看,又没有乱扔,也没有破壞,需要如此呼喝一個还不懂事,天真无邪的两歲小孩吗?当时其他的人都看不過眼,有幾個大陸客仲話:“想不到香港的服務員也那麼差!” ;我真不明白为何這间店会容許職員这样待客,唔俾客人掂佢D物品,掂咗仲要摆回原处,咁请这些職員来做什麼?職員不用整理物品,只是负责指点客人做。
要小孩把物品放回原处,对小孩来说是很困難的,有孩子的家長便會知道得很清楚。我相信这间店想招揽的客人应大部分是小孩,这样待客的手法,最终只会无人光顾。我当时同个男职员讲:“你點可以咁大聲呼喝客人架?咁样会嚇親个细路架。”佢不但无悔意,仲大声駡:“ 你地走!呢度唔歡迎你們!即刻走!”
我真是嬲到震,手上拿着一大袋刚帮衬這间店买的玩具,懐裡抱着被佢嚇到還在哭的孫子,真是想报警了。如此恶劣的行為,请问可以去哪裡投訴?简直影衰香港人,呢间店做咩宣傳都无用,有咁嘅職員帮佢倒米,真是悲哀!!
去這間店時,已聽聞這間店的男職員態度好差。不過今次親眼見到店舖職員趕客走,平生還是第一次。話說我帶兩歲大的孫子去幫襯這間店,買了不少東西,我個孫子開心地走來走去,當我們還想再買的時候,突然一個爆炸頭,身形稍肥的男職員衝前喝我個孫子,“仲咩唔放番原處?快D放好!!!”我兩歲大的孫子被嚇得大哭,我也被嚇呆了。發生咩事?我個孫子只是拿來看看,又沒有亂扔,也沒有破壞,需要如此呼喝一個還不懂事,天真無邪的兩歲小孩嗎?當時其他的人都看不過眼,有幾個大陸客仲話:“想不到香港的服務員也那麼差!” ;我真不明白為何這間店會容許職員這樣待客,唔俾客人掂佢D物品,掂咗仲要擺回原處,咁請這些職員來做什麼?職員不用整理物品,只是負責指點客人做。

要小孩把物品放回原處,對小孩來說是很困難的,有孩子的家長便會知道得很清楚。我相信這間店想招攬的客人應大部分是小孩,這樣待客的手法,最終只會無人光顧。我當時同個男職員講:“你點可以咁大聲呼喝客人架?咁樣會嚇親個細路架。”佢不但無悔意,仲大聲駡:“ 你地走!呢度唔歡迎你們!即刻走!

我真是嬲到震,手上拿著一大袋剛幫襯這間店買的玩具,懐裡抱著被佢嚇到還在哭的孫子,真是想報警了。如此惡劣的行為,請問可以去哪裡投訴?簡直影衰香港人,呢間店做咩宣傳都無用,有咁嘅職員幫佢倒米,真是悲哀!!

我識睇簡體.... 但係一堆字密質質睇得我好辛苦... 下次唔該隔o下行... mouth:

The moon is reaching for me~

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Bubu520+於+13-08-24+發表我

子爵府

這證明什麼?

又一次印證了,縱使b6你們有錢、有文化,但可惜沒有「文明」;「有錢沒品」,我想全世界的人也怕了你們!

財大氣粗有個屁用!想受人尊重,應該先學習別人文明的地方、努力改善自己,才能融入當中!

首頁
12345...11

尾頁

跳至