自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題.請分享,謝謝!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 妍妍媽 於 07-8-24 22:46 發表
如題.請分享,謝謝!

blue cross. 上網買有8折..........

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原文章由 zitalin 於 07-8-24 23:31 發表
道亨 - 不是 DBS
http://www.daohenginsurance.com/ch/pi.asp

平野無好丫...claim 又要自己攪...有 d 飛機 遲 6 個鐘就有得賠..有 d 係 12 個鐘先有架...so 平野無好..要買就唔好差個100~ 200 啦..唔係到時有買無賠你就知......

大宅

我月頭買就hsbc最平

男爵府

一分錢一分貨,羊毛出自羊身上。

大宅

I bought Hang Seng Bank, annual for whole family only $17xx. I think they are reasonable.
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/shushuashley/album?.dir=/f23bscd

民房

買得旅遊保險 ,都希望有事時幫到手。勸你唔好貪平嗰幾十元....你睇埃及車禍班團友分別就知!尤其去一D落後地方 ,如果有事上尼緊要第一時間返香港啦 ...仲等?

要買緊係買名牌....A字頭嗰間。

複式洋房

買保險不等於一定完全有保障

(不要誤會, 我並不針對保險人or 保險公司)

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1087207&page=1#pid18220429
最高收視mv-- " 福佳始終有你 "
http://plastichk.blogspot.com

我生於草根, 估計就快死於草根

大宅

我下星期四去韓國, 幫襯永明金融買旅遊保, 個女保險員打左個9折比我.......YEAH...

民房

原文章由 C99 於 07-8-25 22:21 發表
買保險不等於一定完全有保障

(不要誤會, 我並不針對保險人or 保險公司)

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1087207&page=1#pid18220429

你係咪有d不快經驗呢?

同意你嘅睇法,因為好多時D人貪平買咗,未有留意保單上的不保事項,到賠償時拗餐死。(尤其好多水上活動都唔包,隨身物品如電話,攝錄機都唔賠),所以記得做"問題少男/女",一定無si抵。

本人親身經歷過遺失証件,飛機延誤有得賠。另有朋友旅程意外受傷,保險公司為他包機連隨行医生陪番香港的實証。

故早排個仔參加7天遊學團,旅行社巳包保險,但我都幫佢買多份,反正個團都要成$4000蚊,比多少少算d乜嘢,買個安心都抵番啦!

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

咁你哋買邊間保得齊全呀 ?? 唔該報料

原文章由 hehefamily 於 07-8-27 03:28 發表

你係咪有d不快經驗呢?

同意你嘅睇法,因為好多時D人貪平買咗,未有留意保單上的不保事項,到賠償時拗餐死。(尤其好多水上活動都唔包,隨身物品如電話,攝錄機都唔賠),所以記得做"問題少男/女",一定無si抵。

本人親身經歷過遺 ...
生日月, 開心過

大宅

除了比較個保費之外,最重要是要看清楚保障條款及金額.
保費平個賠償會較小及墊底費會較高,要留意.
我幫襯開英國保誠,都試過唔見野及在當地看醫生都claim得番.
我個agent可以offer 9折.

大宅

其實都唔係睇價錢O黎買咁簡單,主要睇返自己旅性質及保單受保障範圍適唔適合自己旅程用。

我剛過的假期會租車自駕所以最後放棄唔係買開的藍十字買,轉為MISG 買因為受保範圍包括自駕、租車意外及一些高危活動。

所以都要睇清楚受保條文要選適合自己的先好買,如果唔係一出事都係保唔到D乜
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

民房

原文章由 雪文 於 07-8-27 09:55 發表
咁你哋買邊間保得齊全呀 ?? 唔該報料

我一向幫AIU買,貪佢有事起上尼,無咁多不保事項。你留意下出面稍大的旅行社,通常與AIU有聯繫,旅行團的保障金額及保障範圍,和AIU自行售賣的有少許出入。

我上次幫兒子買7天,個人$249。家庭為$498。唔好覺得貴,正所謂一分錢一分貨,保障有11個項目,連你旅行期間,家中被賊入內爆X也有得賠,你可致電查詢 tel:23677147 或揾個AIA營業員問下啦!

民房

原文章由 小樹熊 於 07-8-27 11:31 發表
其實都唔係睇價錢O黎買咁簡單,主要睇返自己旅性質及保單受保障範圍適唔適合自己旅程用。

我剛過的假期會租車自駕所以最後放棄唔係買開的藍十字買,轉為MISG 買因為受保範圍包括自駕、租車意外及一些高危活動。

所以都 ...

Agree! Agree!:-P

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

有一樣嘢我諗是否間間旅行保險都唔會包呢 ?

我爸老人家有好多老人病 : 高血壓等, 咁如果去到外地因高血壓而睇門診同住院, 保險都唔會保呀 ??

我問咗道享同HSBC都話肯定唔保的.
生日月, 開心過

民房

原文章由 雪文 於 07-8-28 11:36 發表
有一樣嘢我諗是否間間旅行保險都唔會包呢 ?

我爸老人家有好多老人病 : 高血壓等, 咁如果去到外地因高血壓而睇門診同住院, 保險都唔會保呀 ??

我問咗道享同HSBC都話肯定唔保的. ...

無錯!所有巳發生的病症,如懷孕...等不會受保,如果唔係就有好多人買旅保去外地住院啦,咁咪好着數。
另留意小孩及老人家保障額會因年齢而deduct架,問清楚呀!

伯爵府

剛剛係中銀網上買了一份家庭 (2大1細) 4天 $205.
我之前睇過好多間銀行 + 保險公司, 其實間間都差唔多, 保障都係咁上下, 係行李延誤有6-10小時之別, 最終選擇中銀係上網訂七折 & 保額同等, 價錢平少少.
原文章由 妍妍媽 於 07-8-24 22:46 發表
如題.請分享,謝謝!

大宅

在中銀網找唔到,請給資料好嗎???

THANK YOU

原文章由 tramtram 於 07-8-28 15:13 發表
剛剛係中銀網上買了一份家庭 (2大1細) 4天 $205.
我之前睇過好多間銀行 + 保險公司, 其實間間都差唔多, 保障都係咁上下, 係行李延誤有6-10小時之別, 最終選擇中銀係上網訂七折 & 保額同等, 價錢平少少.
...

首頁

尾頁

跳至