論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

女傭 young d (20-30yrs old) or Old d (35-45 yrs old) 照顧BB

禁止訪問

男爵府

回覆:女傭 young d or Old d 照顧BB

我姐姐36但體能掂過我29,主要睇背景,太後生唔挨得,揀有負擔重,養家

別墅

回覆:Waib 的帖子

謝謝你們既意見,甘即係28-36 la.......okok....anyway, 有冇用過既女傭公司介紹呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

25-36, must have experience taking care of baby

If u hire a young one without experience, that defeats the purpose.

Older one may not have energy taking up all night feeding every 2 hours. I chose up to 36 cause after 2 contracts she will be 40.

大宅

睇彩數啦! 我新請2個菲姐, l個24,l個31!後生嗰個好肯學,另一個成日坐sofa, 凑B!

大宅

我阿姐35, 就兩年合約。剛黎時湊我老大3歲未夠,老二六個月,睇住我老三出世。依家經常一湊三,我同老公去拍拖,冇老戈家睇住。

大宅

我新請的菲姐50歲,開始諗都無諗過要搵個咁大年紀的(我plan喺25-35歲),前期agent俾咗兩個40零歲好有湊b經驗的我都無見,最後喺因為揀定的果個(海外菲)臨時話唔來了,而湊b ee又突然生大病唔可以繼續做,先至pick宜家呢個。佢so far做三個星期了,我對佢好滿意。佢好耐心,bb幾扭計都好,佢都輕聲細語去tum;煮野亦唔錯,佢喺新加坡做咗10年,整海南雞飯肉骨茶喇沙呢d地道過出面好多餐廳。所以,無的話young一定好,年紀大的有經驗有生活壓力肯搏,都唔差呀

別墅

Thanks all.

珍珠宮

我一定揀中女, even 熟女

3x-4x最好

第一任姐姐41歲,湊大我兩個小朋友(做咗六年),無得頂

大宅

我都諗緊呢個問題~我又係怕年紀大會冇咁好精力~
但聽完大家講,又似乎唔係WO~

男爵府

引用:我都諗緊呢個問題~我又係怕年紀大會冇咁好

原帖由 tingtracy 於 14-08-14 發表
我都諗緊呢個問題~我又係怕年紀大會冇咁好精力~
但聽完大家講,又似乎唔係WO~ ...
最緊要有家庭有經驗,我姐姐本身有兩個仔,一揍二又要返工又要做家務手洗衫,黎到香港淨係揍我兩歲仔,煮下飯做下家務,對佢黎講easy job

大宅

回覆:Waib 的帖子

我岩岩都請左個菲姐42歲湊我個NB bb, 佢應該10頭先返工 希望佢ok 拉

大宅

畀面勳章

我一向都請開old d湊NB同大B,感覺穩重D同大負擔D,吾鍾意搵太後生成日掛住玩~

洋房

回覆:DSPY 的帖子

年紀大一般都定D,不能經常轉工

別墅

回覆 jan11 的帖子

Thanks all.

大宅

請問大家是否選d 結左婚同自己本身都有小朋友既工人會好d?

伯爵府

hashtag影視迷勳章

我請姐姐時佢39, 湊new born, 今年41, 體力仲幾好.

子爵府

2023年兔年勳章

我個姐姐今年45,自己一手湊大3個,而家湊我家公主(nb)湊得好好,連夜奶都9秒9衝去餵。但係佢都會攰,我地日頭會比返時間佢休息。

大宅

比我都揀熟女。未結婚剛結婚你又要諗佢幾時生。衰啲都係咁話。我新手都揀咗個4x歲。等緊。。。不過唔知佢好唔好

首頁

尾頁

跳至