親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好喜歡呢個留言區,好多謝係呢度分享過既每一位。

特別為女兒而設的43夜台北遊。

第一天
: 機場>飯店 (晚餐,飯店樓下西堤牛扒,1人餐8道菜)

第二天
: 早餐>京華城baby boss及商場外跳彈床 (巴士307南京三民路口)步行約10分鐘>饒河夜市(巴士約3個站)>飯店(的士180台幣)

第三天
早餐(附近mr.brown)>兒童新樂園(的士190台幣)>costco大賣場(朋友車)>晚餐(板橋區日本料理)>板橋街市買水果>飯店(朋友車)

第四天
: 早餐>圓山(戶外充氣滑梯至1129)捷運淡水線>水展覽(免費)>花博農民市集.>京華城(跳彈床)包車半天>西門町(買鴨舌)>機場

費用 :

機票 : 長榮11 ~ HKD2,9xx

飯店 : 澄舍商旅3 ~ hotels.xxx ~ HKD1,5xx

包車 : 單程 ~ 機場至飯店 TW$800,半天 ~ TW$1,500

悠悠卡: 增值1000台幣,有餘額xxx (搭公車、早餐、兒童新樂園費用)

跳彈床 : TW$150/3mins

西堤晚餐 : TW$570

BABY BOSS : 全日票 $1100+5008 =TW$1,280

圓山滑梯 : TW$350

大宅

包車 : 單程 ~ 機場至飯店 TW$800,半天 ~ TW$1,500 ----> 好平喎

大宅

piyo2014 發表於 15-11-23 15:42
包車 : 單程 ~ 機場至飯店 TW$800,半天 ~ TW$1,500 ----> 好平喎
熟客價,今年第3次幫襯佢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:分享 ~ 帶著女兒遊台北

謝謝分享

男爵府

好媽媽勳章

你好叻呀,一個人帶個女垿旅行,你囡囡幾大?我都想試一卜月

大宅

引用:Quote:piyo2014+發表於+15-11-23+15:42+包

原帖由 Currytso 於 15-11-23 發表
介紹有冇得平?

大宅

引用:Quote:piyo2014+發表於+15-11-23+15:42+包

黎緊2月29會一家4口去台北

Currytso    發表於 15-11-25 10:04

別墅

請問花博有咩睇?值得去嗎?謝謝

侯爵府

引用:包車+:+單程+~+機場至飯店+TW$800,半天+~+

原帖由 piyo2014 於 15-11-23 發表
正常價錢,我用開魔克動力也是差不多,話哂大公司

侯爵府

引用:好喜歡呢個留言區,好多謝係呢度分享過既每

好喜歡呢個留言區,好多謝係呢度分享過既每一位。
特別為女兒而設的4日3夜台北遊。
第一天
你小孩一定兩三歲,全部幼兒玩意我小孩很喜歡台灣,尤其夜市美食

大宅

酒店ok ma ?? 出面有冇街行?

大宅

carykwok 發表於 15-11-25 01:27
你好叻呀,一個人帶個女垿旅行,你囡囡幾大?我都想試一卜月
其實去既時候都有的擔心,好彩去到阿女好合作,都算順利。阿女5歲幾,想試就試下啦,會係一個美好既回憶。

大宅

bubuyeung 發表於 15-11-25 02:07
介紹有冇得平?
比資料你問下丫。

大宅

ma2010 發表於 15-11-25 07:10
請問花博有咩睇?值得去嗎?謝謝
花博去睇花展,出面有花博農民市集(不過唔知至幾時),因為我自己鍾意行呢的感受下當地熱鬧既氣氛,
所以都值得去,同埋我其實係想去玩充氣滑梯,
見到呢的順便睇埋咋

大宅

cfs 發表於 15-11-25 07:25
正常價錢,我用開魔克動力也是差不多,話哂大公司
包車都講運氣,多得呢度既jm分享我先搵到呢個,覺得幾好我就冇再搵其他格價喇。

侯爵府

Currytso 發表於 15-11-25 10:19
包車都講運氣,多得呢度既jm分享我先搵到呢個,覺得幾好我就冇再搵其他格價喇。

...
係咪的士黎架?有無保險架?我怕係白牌,有咩野保險唔包好大煲.

大宅

cfs 發表於 15-11-25 07:26
你小孩一定兩三歲,全部幼兒玩意我小孩很喜歡台灣,尤其夜市美食

...
小朋友5歲,鍾意玩刺激既野,樣樣想玩但唔夠高佢仲掛住六福村同麗寶樂園既過山車,夢時代天台既海盜船
佢對食冇咩興趣,就算去夜市佢都係買野同玩彈彈珠

大宅

6000 發表於 15-11-25 09:28
酒店ok ma ?? 出面有冇街行?
房間唔大,酒店都新同乾淨,員工有善,行10分鐘左右到新光三越。

侯爵府

Currytso 發表於 15-11-25 10:31
小朋友5歲,鍾意玩刺激既野,樣樣想玩但唔夠高佢仲掛住六福村同麗寶樂園既過山車,夢時代天台既海盜 ...
原來咁大個架喇.我仔咁大個果時,佢唔玩呢啲,電子野又唔岩,當年咪去澳洲玩動物玩企鵝

首頁

尾頁

跳至