自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

由愛回家大結局的溫馨場面到回歸現實的劇情開始到今晚EU超時任務大結局、我真心覺得TVB有努力、希望俾到觀眾一個全新的感覺!之前有啲JM曾經指出VIU TV的出現祝賀TVB儘快折埋、係自己個人意見覺得呢啲說話好唔應該!viu tv也的確有啲節目會吸引自己、但係並不會因為咁樣而放棄去睇TVB,我更希望電台係百花齊放!其實TVB都成就好多人的童年回憶、最起碼我細個都特別喜歡睇!我唔想任何一間電台執笠!我相信每一間電台都會努力做好的節目俾觀眾!抱住一個欣賞的角度去睇事物永遠好過一個埋怨的心態看世界!

pansy888hk    發表於 16-4-11 00:55

男爵府

回覆:近期TVB有感

非常讚同,睇多d想多d正面嘅嘢,心情心態都好d。

男爵府

反而我慣性睇左tvb,睇viu好似好唔慣咁,d配音都覺得tvb好聽d咁

子爵府

贊同

其實多左電視台出現良性競爭

得益既係觀眾

起碼tvb有進步

如果吸引到我全日唔轉去viu

咁佢咪成功

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

引用:非常讚同,睇多d想多d正面嘅嘢,心情心態都

原帖由 bebe1224 於 16-04-11 發表
非常讚同,睇多d想多d正面嘅嘢,心情心態都好d。
我都覺得心態好緊要、做人真的需要正面啲!

男爵府

我覺得TVB近半年真係好大進步,希望keep住

大宅

引用:反而我慣性睇左tvb,睇viu好似好唔慣咁,d

原帖由 usoapap 於 16-04-11 發表
反而我慣性睇左tvb,睇viu好似好唔慣咁,d配音都覺得tvb好聽d咁
主觀的意識自己都係睇TVB多、不過viu 有好節目都一定會睇!其實大家不斷進步才是最好

大宅

引用:贊同其實多左電視台出現良性競爭得益既係觀

原帖由 Flowerpig 於 16-04-11 發表
贊同
我都係咁認為!多一個電視台選擇一定係好的、因為有競爭才會更進步、但係絕對唔希望睇到邊一個會執

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

引用:由愛回家大結局的溫馨場面到回歸現實的劇情

原帖由 annaliu1989 於 16-04-11 發表
由愛回家大結局的溫馨場面到回歸現實的劇情開始到今晚EU超時任務大結局、我真心覺得TVB有努力、希望俾到觀 ...
Viu都係now果堆野。

睇過now就知其實cctvb係好睇好多

但我都係最想維基能夠好似viu咁正式開台

水晶宮

我都唔希望有電視台執!始终多個選擇!藝員有多方面發展!

大宅

引用:我覺得TVB近半年真係好大進步,希望keep住

原帖由 3btsoi 於 16-04-11 發表
我覺得TVB近半年真係好大進步,希望keep住
其實或者有人好反感TVB好大一個因素基於她們主觀認為大台的政治立場唔同她們!所以全盤否定曬所有

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

多個台,起碼呢個節目唔好睇,我都有得轉台

大宅

引用:多個台,起碼呢個節目唔好睇,我都有得轉台

原帖由 Anpanmama 於 16-04-11 發表
多個台,起碼呢個節目唔好睇,我都有得轉台
呢個才是初衷!有得選擇之餘大家都會更努力做節目

侯爵府

畀面勳章

有競爭才有進步

琥珀宮

畀面勳章

而家既人太大怨氣,唔駛理啦,tbb 點會咁易摺,希望佢似番d樣啦,唔好又抄人地作品啦

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我從來無望tvb執笠,我一直係忠實粉絲,不過多個選擇的確無壞,良性競爭係好事,各有各吸引
我要記得幸福......

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得好多人唔理性,因為TVB 係大台咁多年所以就咩都踩,咁同憎人富貴有咩分別? 講真我自認TVB fan,上年我睇哂既tvb 劇唔過4套,但今年其實由12月開始d劇我至少1/3 都有睇,而家4月已經超左上年一年既總和,所以我覺得其實已經有進步。鬧唔係唔得,但你一味唔睇/只睇一兩個shot 就話人膠劇,咁點得客觀呀?

水晶宮

引用:我覺得好多人唔理性,因為TVB 係大台咁多年

原帖由 rayrayus 於 16-04-11 發表
我覺得好多人唔理性,因為TVB 係大台咁多年所以就咩都踩,咁同憎人富貴有咩分別? 講真我自認TVB fan,上年 ...

首頁

尾頁

跳至