跳至

首頁

尾頁

別墅

睛靈勳章

我對孖仔O係10月28日出世了,出世時只有34週.大孖2.36kgs,細孖2.1kgs.

好驚險呀!我10月27日見紅入院,其實都無諗住生得,但都入了QE住了一晚以保安全.28/10早上,醫生巡房見我無咩子宮收縮,仲同我講話觀察多一晚無事便走得.點知我剛打完電話俾屋企人,另一個醫生話幫我照U/S,我以為無咩事,照完佢話我細孖血流量唔好,早D俾佢出世安全D,建議快D開刀,我問佢幾時,佢居然話即日下午!好突然!之前一直checkup都好地地,點知突然會咁.我真係嚇到個人都震埋.返到病房,打電話返屋企時真係忍唔住喊了出來.之後冷靜下來想沖番個涼先,點知D姑娘已經幫我吊鹽水, 插尿喉 ..........

大細孖住了2日NICU,之後轉了病房 ,我上星期五便出院了,但孖仔仲未走得.昨日朝早,醫院打電話來,話孖仔半夜體温急降,放入暖箱後大孖體温都未回復得好,懷疑孖仔有感染,可能是腦膜炎,要抽腦骨髓液化驗.若果今晚無話有事應該無事,希望佢地無事啦!好擔心呀!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

祝孖仔早日康復, 離開NICU同爸爸媽媽&哥哥團聚

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 avisf 於 08-11-3 16:12 發表
我對孖仔O係10月28日出世了,出世時只有34週.大孖2.36kgs,細孖2.1kgs.

好驚險呀!我10月27日見紅入院,其實都無諗住生得,但都入了QE住了一晚以保安全.28/10早上,醫生巡房見我無咩子宮收縮,仲同我講話觀察多一晚無事便 ...

放心啦!無事嘅, 祝孖仔早日康復, 快啲返屋企!

別墅

祝孖仔快D出院可以同哥哥玩, 同哥哥都一樣健健康康....

好驚險呀!我10月27日見紅入院,其實都無諗住生得,但都入了QE住了一晚以保安全.28/10早上,醫生巡房見我無咩子宮收縮,仲同我講話觀察多一晚無事便 ...

複式洋房

dont worry!! add oil!!

男爵府

祝細孖健健康康, 一門三傑快高長大.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

祝BB身體健康~ 媽媽自己都要保重呀!

男爵府

不用太擔心,自己身體都要保重呀~ 祝bb快快出院啦~

大宅

放心一定無事
你好叻呀~~~~~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

恭喜晒!
係咪可以收工啦~

男爵府

冇事架!放心啦!孖仔唔會要媽媽擔心架! 祝孖仔及哥哥快高長大,身體健康。

珍珠宮

放心啦..孖仔一定無事架,等佢哋快啲出院,我約埋晞裴媽一齊上嚟探你哋啦

大宅

恭喜晒!
希望孖仔無事, 早日康復!

子爵府

Don't worry. The hospital just play safe! Pray to God and they will get well soon

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好太擔心喇,孖仔好快就可以出院,你要多d休息,三條king快高長大。

男爵府

好媽媽勳章

不用擔心,祝福你啊!

原文章由 chunyatmama 於 08-11-3 09:49 PM 發表
Don't worry. The hospital just play safe! Pray to God and they will get well soon

子爵府

relax, 祝大細孖早日出院!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

放心啦,無事嘅無事嘅無事嘅無事嘅無事嘅!
你要休息多D呀,孖仔個磅數咁足,一定無事,
諗定幾時追多個女啦!
祝你三位少爺身体健康,快高長大,鍚哂媽咪!

別墅

睛靈勳章

多謝你們的祝福和支持.好WARM呀!

細孖似乎穏定下來,但大孖體温依然低,要一直放在暖箱,不可抱他,又唔可以餵食奶,要用喉輸入.

醫生話大孖有細箘入血,但未知咩箘,而家種緊箘,一星期後才知結果.希望佢唔係中D好厲害的.

別墅

睛靈勳章

原文章由 醜樣豬 於 08-11-4 08:49 發表

放心啦,無事嘅無事嘅無事嘅無事嘅無事嘅!
你要休息多D呀,孖仔個磅數咁足,一定無事,
諗定幾時追多個女啦!
祝你三位少爺身体健康,快高長大,鍚哂媽咪!
...

唔敢追呀!我驚追出五個仔.

你又幾時追多個女呀?

首頁

尾頁

跳至