時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我向來支持環保、愛護動物。
對朱朱的鄉村貓貓絕育、支持領養…等的理念,亦非常認同!

公然挑戰鄉紳的不義!勇呀!讚~讚~讚~

期待~你為香港帶來的“自給自足”!

男爵府

開心吸收勳章

ning.. 發表於 16-9-10 11:54
我向來支持環保、愛護動物。
對朱朱的鄉村貓貓絕育、支持領養…等的理念,亦非常認同!
朱朱真係要加油呀 ~ bk好多媽咪好認同你嫁

補充內容 (16-9-10 11:59):
香港將進入自給自足生活 ~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

支持,朱朱為香港青年拓展新路,耕地需要新血,農場需要新血,耕耘的同時可以喺耕地住,畜牧的同時可以喺農場住,順道解決住屋問題,讚!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:支持,朱朱為香港青年拓展新路,耕地需要新

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-09-10 發表
支持,朱朱為香港青年拓展新路,耕地需要新血,農場需要新血,耕耘的同時可以喺耕地住,畜牧的同時可以喺農 ...
無錯!上樓、上車、上流…唔係人生的必然!

支持年青人開拓新工作機會!

男爵府

開心吸收勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-9-10 12:01
支持,朱朱為香港青年拓展新路,耕地需要新血,農場需要新血,耕耘的同時可以喺耕地住,畜牧的同時可以喺農 ...
唔好意思符媽 我睇錯左畜牧做畜牲 誤會左朱朱有方法安排班畜牲添

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 16-9-10 12:04
無錯!上樓、上車、上流…唔係人生的必然!

支持年青人開拓新工作機會!
唔上樓,上車,上流,但有屋,有田,又有地,一樣啫。

子爵府

回覆樓主:

我都好支持環保,愛護動物,加上佢公然挑戰班鄉下佬,真係間接幫咗政府一把,勁呀!
香港人能唔能夠自給自足,真係要靠佢同游bb, 一個推動人人有地耕,一個係香港發掘天然氣,香港嘅前景一片光明。

象牙宮

糖果園 發表於 16-9-10 12:05
唔好意思符媽 我睇錯左畜牧做畜牲 誤會左朱朱有方法安排班畜牲添

象牙宮

tonghomama 發表於 16-9-10 12:09
咁系咪支持佢, 就好快會多左新界菜供應先! 系嘅, 我支持㗎
我會支持買有機菜

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:支持,朱朱為香港青年拓展新路,耕地需要新

叫年青人去耕田~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我都好支持環保,愛護動物,加上佢公然挑戰

原帖由 賽姬 於 16-09-10 發表
我都好支持環保,愛護動物,加上佢公然挑戰班鄉下佬,真係間接幫咗政府一把,勁呀!
香港人能唔能夠 ...
港英時代,政府都唔敢搞d鄉下佬,而家個弱勢政府更加唔洗講,朱生勇敢,支持,
最好政府借下機會,搞掂埋班鄉下佬仲好,不過一定唔易搞

象牙宮

大力大力 發表於 16-9-10 12:19
叫年青人去耕田~
唔係我叫ga, 係年青人自己選擇的路,唔關我事ga

男爵府

開心吸收勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-9-10 12:24
唔係我叫ga, 係年青人自己選擇的路,唔關我事ga
青年果真係有先見之明 ~ 我要真耕種

珍珠宮

引用:Quote:tonghomama 發表於 16-9-10 12:09 咁

我會支持買有機菜
價格目前仍偏高~
我都想食呀!

侯爵府

朱朱,支持你...........啊

人哋全間打......公司都支持你..........架,你咁出名,又英勇,又好戲,香港能否以農立國,靠晒你了

糖果園    發表於 16-9-10 12:41
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

象牙宮

糖果園 發表於 16-9-10 12:26
青年果真係有先見之明 ~ 我要真耕種
仲要畜牧,同漁港

象牙宮

ning.. 發表於 16-9-10 12:28
價格目前仍偏高~
我都想食呀!
朱朱一定會令香港人買到又平又靚又有機的菜蔬,又或者,全民養耕,大家以物易物,期待食靚菜食靚肉,而家食雞冇雞味,食肉冇肉味。

侯爵府

回覆樓主:

支持! 我最讚成環保。
復興農耕為年輕人製造就業機會,遲吓分分鐘可以出口賺外匯。

子爵府

MsBusy 發表於 16-9-10 12:19
港英時代,政府都唔敢搞d鄉下佬,而家個弱勢政府更加唔洗講,朱生勇敢,支持,
最好政府借下機會,搞掂埋班 ...

所以要全力支持朱生

首頁
12345...10

尾頁

跳至