自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

之前我喺另一個post講過,話今個星期一配完眼鏡就上嚟分享

今日一早去深圳做幾件事。。。寄順豐包裹。配眼鏡。。食椰子雞

先要羅湖關入。。。因為眼鏡舖在東門。。熟人配開介紹。。。平時在香港淨配鏡片未到1.74片(只是1.6x)防藍光已hkd1650。。。所以朋友極力推介我去試呢間都搞左好耐。。因為檢查完眼再等埋配鏡。。估唔到我咁深近視都可以即日取

由於呢副眼鏡我只係屋企佩戴,所以我揀咗普通價錢嘅鏡框。。。比較輕身就算。。但係我近視就真係比較深,所以真係要超超超薄1.74。。。同埋防藍光。。。不過都忘記咗其實可以加全視線。。

attach1_sign/tmp/phpxWLync
attach2_sign/tmp/phpitnJdS
attach3_sign/tmp/phphUe13x
attach4_sign/tmp/phpKzGpUd
attach5_sign/tmp/phpFvyiLT
attach6/tmp/phpahqqCz

瑪瑙宮

大廚勳章

配完眼鏡已經差不多12點了。。。

然後再去食椰子雞。。即刻用大众点评Apps買個套餐。。。人仔199。。好飽。。。完全不用加餸(emoji)大众点评非常好,即買即用。。。我鍾意食佢個煲仔飯有飯焦好香

之後就福田口岸回港。。。非常暢順。。。少人
attach1/tmp/phppyiKEF
attach2/tmp/phpm24PIZ
attach3/tmp/phpFtVeNj
attach4/tmp/phpqS8SRD
attach5/tmp/phpXnSSWX

20150618bb    發表於 23-3-6 16:56
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

seaheart88 發表於 23-3-6 16:33

今日一早去深圳做幾件事。。。寄順豐包裹。配眼 ...

咁多fb谷友
放下自在

子爵府

seaheart88 發表於 23-3-6 16:35
配完眼鏡已經差不多12點了。。。

然後再去食椰子雞。。即刻用大众点评Apps買個套餐。。。人仔199。。好飽 ...
見到你個post, 唔該晒, 我遲些會去深圳, 希望有時間去配老花鏡

瑪瑙宮

大廚勳章

wylerC9 發表於 23-3-6 16:50
見到你個post, 唔該晒, 我遲些會去深圳, 希望有時間去配老花鏡

我個friend抵啲啊。。佢得四500度近視,所以唔使要咁超超超薄。。。佢係全視線漸進散光超薄。。650ja。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主,你的是漸進鏡嗎?謝謝!

子爵府

2024年龍年勳章

瑪瑙宮

大廚勳章

maria2014 發表於 23-3-6 16:56
樓主,你的是漸進鏡嗎?謝謝!

不是。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 23-3-6 16:51
我個friend抵啲啊。。佢得四500度近視,所以唔使要咁超超超薄。。。佢係全視線漸進散光超薄。。650ja。。 ...

請問有冇話搵邊個?要講價嗎?thanks

大宅

2024勳章

seaheart88 發表於 23-3-6 16:33

今日一早去深圳做幾件事。。。寄順豐包裹。配眼 ...

我前幾年又係配咁嘅度數又係配超薄都要5千幾,好貴,估唔到响深圳可以加埋全視鏡,價錢好抵呀!

瑪瑙宮

大廚勳章

esther_fong 發表於 23-3-6 16:58
請問有冇話搵邊個?要講價嗎?thanks

其實我朋友就話搵小雲姐。。即係老闆娘。。佢係講廣東話。。。尋日我個朋友已經喺微信同老闆娘講咗話我今朝會去。。。所以已經大約講咗價錢。。。只不過最後我改咗要超超超薄,所以貴咗

侯爵府

seaheart88 發表於 23-3-6 17:05
其實我朋友就話搵小雲姐。。即係老闆娘。。佢係講廣東話。。。尋日我個朋友已經喺微信同老闆娘講咗話我今 ...

Thanks

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

我都想上去配眼镜啊

瑪瑙宮

大廚勳章

SandyWu 發表於 23-3-6 17:30
我都想上去配眼镜啊

我都係第一次去咋

之前喺香港配。。。剩鏡片都1650。。用咗兩年好似都甩咗啲防藍光。。。所以諗住再配過囉試吓
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

多謝你,來緊四月有假期會配眼鏡。抵過香港好多!

瑪瑙宮

大廚勳章

Astra00 發表於 23-3-6 17:43
多謝你,來緊四月有假期會配眼鏡。抵過香港好多!

咁我諗星期六日同埋假期,佢好生意實冇咁好招呼
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆 seaheart88 的帖子

幾好哦

水晶宮

seaheart88 發表於 23-3-6 17:44
咁我諗星期六日同埋假期,佢好生意實冇咁好招呼

我不會周休二日去,我應該係四月份紅日去。打算早上去,然後附近行街食野。差不多時間再取鏡咁。

瑪瑙宮

大廚勳章

Astra00 發表於 23-3-6 17:46
我不會周休二日去,我應該係四月份紅日去。打算早上去,然後附近行街食野。差不多時間再取鏡咁。
...

最好就早啲去囉。。。冇咁多人,佢好快就攞得眼鏡㗎啦。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

seaheart88 發表於 23-3-6 16:51
我個friend抵啲啊。。佢得四500度近視,所以唔使要咁超超超薄。。。佢係全視線漸進散光超薄。。650ja。。 ...

請問你朋友都係即日取嗎?佢老花度數多少?老花度數深嘅,鏡片會貴好多

首頁
12345...8

尾頁

跳至