親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

chanpeimui 發表於 23-9-5 11:19
原本想book2 間房,但covid 後房價貴左唔少
請問有無air bnb 推介?

我book 2間房咋,黎緊個復活節去。
attach0/tmp/phpsrD15O

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

chanpeimui 發表於 23-9-5 11:19
原本想book2 間房,但covid 後房價貴左唔少
請問有無air bnb 推介?

如果住東大門可以揀 東橫inn,經濟實惠。
我下個月住宏大 Eve Hongdae (booking.com)
地點無敵咁方便,在宏大地鐵2号出口步30秒就到
4人 $4,700/6晚

已刪除用户

已刪除用户

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

chanpeimui 發表於 23-9-5 19:45
Thxthx

因老公要求一定要搵包早餐酒店 而且4人房有d得2張雙人床,有4張床個d房仲貴過book 2間房。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

yuensiu 發表於 23-9-5 20:07
因老公要求一定要搵包早餐酒店 而且4人房有d得2張雙人床,有4張床個d房仲貴過book 2間房。
...

air bnb 都冇包早餐, 所以都唔啱你老公要求.

伯爵府

...

Baiton Seoul Dongdaemun (Quadruple Room with Bath)

伯爵府

...

Orakai Insadong Suites
Hotel Skypark Myeongdong 1
Hotel Skypark Myeongdong 3
Hotel PJ Myeongdong

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

...

試下說明下佢,你話宵夜食飽d,第2日瞓晏d,出去大把嘢食啦,酒店早餐無咩特別啫~
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

ChammyMAMA 發表於 23-9-6 19:27
試下說明下佢,你話宵夜食飽d,第2日瞓晏d,出去大把嘢食啦,酒店早餐無咩特別啫~
...

因為我仔女好麻煩,費事朝早周圍搵早餐

瑪瑙宮

yuensiu 發表於 23-9-6 19:40
因為我仔女好麻煩,費事朝早周圍搵早餐

前一晚買定麵包,牛奶,得唔得呀? 呢個乳酪早餐都唔錯架,每朝我等我個囡化妝都食一盒
attach0/tmp/phpFwUurr

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我住弘大
一街食店,相中係Starbucks (c6話需要Starbucks叉電wor)
attach1/tmp/phpfZ97Nz
attach2/tmp/phpRQEjGm
attach3/tmp/php1CeJy9

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我又係住弘大Airbnb, 超方便, 夜晚食埋宵夜, 例:炸雞外賣或去食冰冰, 食到好飽, 基本瞓妟啲, 然後早午餐一齊食, 在韓國食不停!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mickeyeva 發表於 23-9-7 14:10
我又係住弘大Airbnb, 超方便, 夜晚食埋宵夜, 例:炸雞外賣或去食冰冰, 食到好飽, 基本瞓妟啲, 然後早午餐一 ...

都係呢度jm介紹,我都鍾意弘大
多嘢行多嘢食,開得夜都算企理
唯一缺點係位置無首爾站咁正中,要去其他區搭地鐵會耐咗

瑪瑙宮

mickeyeva 發表於 23-9-7 14:10
我又係住弘大Airbnb, 超方便, 夜晚食埋宵夜, 例:炸雞外賣或去食冰冰, 食到好飽, 基本瞓妟啲, 然後早午餐一 ...

你住嗰間airbnb邊度book,幾錢一晚,thx

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 ChammyMAMA 的帖子

港幣好似1100鬆啲一晚, 4人住, 呢間好大, 但要有條樓梯要搬喼!

https://www.airbnb.co.uk

Yeongnam-dong Terrace Restaurant
attach0/tmp/phpCSVBKD
attach1/tmp/php9z0nZQ
attach2/tmp/phpuE3ge4
attach3/tmp/phpzuCith
attach4/tmp/phpMvZrIu

瑪瑙宮

mickeyeva 發表於 23-9-11 10:30

呢間好靚喎,我之前喺airbnb搵,搵咗好耐,就係見有d評語話要搬樓梯,所以無揀呢d,弘大民宿選擇少咗好多,ap又無做,again就勁full

大宅

回覆樓主:

弘大超方便, 早餐去小店食條牛肉紫菜包飯, 年糕仲地道好味。。

瑪瑙宮

我個女幫手揾和訂, 但都唔係一次過住晒呢間, 因我們好遲才決定去韓國, 所以都好難訂, 要分開2間Airbnb都係住弘大, 第一間麻麻哋, 呢間正好多, 好咗先苦後甜, 我們上一次去已是2018年, 都係住弘大, 所以今次都揀番弘大, 靜中帶旺, 食嘢買嘢都夠集中!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊