自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

70姐姐,你心理有問題。該去參加社区活動… 幫人。非幫動物。馬騮,老鼠?

你要看精神科。
東張西望|多年堅持餵食野生馬騮,無知女士構成極大社會衛生問題?|TVBUSA|民生 - YouTube

老鼠?
葵涌公園 有人餵老鼠
葵涌公園變超級老鼠竇 原來係有人餵老鼠 - YouTube

東張西望|餵飼老鼠?| TVBUSA | 鼠疫 | 民生 | 衛生 (youtube.com)
地下改為高空 餵老鼠

01直擊|又喂鼠?山景邨 兩婦 喂老鼠
01直擊|又喂鼠?山景邨現老鼠飯堂 兩婦灑糧群鼠搶食 遇追訪聲稱餵貓|01新聞|餵老鼠|山景邨|輕鐵|餵貓|滅鼠|山坡|天橋 - YouTube

好多上年紀婦 愛老鼠?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

回覆樓主:

真係好鬼怕呢d人

珍珠宮

呢啲人真係好麻煩

伯爵府

人地鍾意餵小動物
覺得好似救左佢地養佢地咁
老人家係咁, 要有D野滿足下心靈

你晌呢度講有咩用
唔通街邊餵面包既老人又會上BK?
唔通佢上左BK又會理你講野,覺得好有道理?

咁睇唔過眼, 不如組織老人義工團,
組織呢D有行為問題既老人, 同班義工一齊探佢地,
引導佢地去做D幫倒小朋友或者幫倒小動物, 而又唔會影響倒個社區既義工活動

珍珠宮

kwokdicken 發表於 24-5-26 17:12
人地鍾意餵小動物

今年8月1號開始罰得犀利咗,罰款十萬同埋監禁一年

https://www.afcd.gov.hk/tc_chi/conservation/con_fau/con_fau_wild_the.html
attach1/tmp/phpzS3lLw

象牙宮

人地鍾意餵小動物

你晌呢度講有咩用。 是沒用。個人表達情緒而己 。
你也可以去組織呢D有行為問題既老人, 引導佢地去做D幫倒小朋友或者幫倒小動物, 而又唔會影響倒個社區既義工活動。

70+ 有身體健康。 心理 出了很大問題。11 pm 出動救 老鼠。
思維己分辨不了是是非非。

食環署「無鼠百分比」是以熱能探測攝錄機,輔以人工智能(AI)技術,分析及計算老鼠出現的比率。整個調查計劃首半年耗資約750萬元,首階段計劃曾在灣仔、中西區及東區、旺角及深水埗區

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

人地鍾意餵小動物

系尼度講下自己意見者,發言無用咁你又發言,而家好多高官職員都會收集下討論區意見加啦,d意見吾一定要比當事人睇到先有用掛
睇吾過眼就要組織乜團乜團?吾系專業又無時間金錢點組織,發表下意見系最簡單做法

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊