自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

橙汁溝安眠藥再燒炭的倫常慘案中,涉嫌毒殺子女而自己則逃過一死的狠心二奶利鳳儀,原來過去 20年經歷了一段愛情苦路,在她 18歲還是中七學生的時候,卻戀上一名年近 40歲的有婦之夫,她不理家人反對與男子及「大婆」共住一室,過着「一屋兩妻三人行」的荒唐生活,因此,她與街坊朋友一直都不願提及自己的家庭狀況,更對丈夫是誰隻字不提。
少談家事從不提丈夫 「聽到呢個消息好無奈,好可惜,因為所作所為完全唔似佢嘅為人!」屯門區議員朱耀華姓張女助理稱,早年利婦常帶子女參加其辦事處舉辦的興趣班而相熟。她憶述,利婦很少談家事,從無提及丈夫,一直自我介紹是「李太」,只知她平日在家替街坊子女補習,教學盡責,照顧子女亦很用心。張小姐續稱,利婦甚有愛心,亦頗知書識禮,印象最深是她曾說:「我專收補習社唔收嘅曳仔!」昨日事發後,一名婦人帶其 7歲女兒到利婦寓所補習,抵達時才知發生命案,其女嚇得大哭,婦人無奈說:「噚日嚟補習仲好好哋!」張小姐補充,近年利婦的子女升讀中學,加上辦事處搬遷較少見面,但日前與利婦在街頭相遇,見她一臉憂鬱,豈料昨日竟揭發慘劇。事件中枉死的兄長李兆亨在聖公會聖西門呂明才中學讀中三,校方指他盡責有禮,甚得同學歡迎,妹妹李寶嘉則在馬錦明慈善基金馬可賓紀念中學讀中一,校方說她十分開朗,是班內電腦科科長。兩校均會為學生輔導。本報記者

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雖然係二奶,但係都生咗三個,仲跟住佢廿年(睇到唔係貪錢),仲俾埋個大仔跟個大婆一齊住,平時都唔係大食懶,要分手都俾層樓人啦,唔係佢點同D仔女過埋下半世,就咁睇個男人想要仔唔要乸。

大宅

畀面勳章

回覆 1# Elefant老婆 的文章

最最最衰係個男人, 20年前吾理智, 毀o左個利小姐一生. 20年後又想不負責任, 害死對仔女, 正賤人

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁後生就諗住靠個男人,個男人就咗就揾人陪佢死,呢D女人1世都咁自私

公爵府

做人2奶真係有報應,一個會包2奶既男人都唔方係好人啦!那些在掙扎中既第3者,這是一個很好的提醒呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

份份都唔同講法。
有份話仲有3奶,有份話個大仔跟大婆,有份話佢生左2個
不過點都係媽咪太狠心,搵仔女陪燒炭

大宅

真係冤業......

大宅

悲劇

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢個利鳳儀,經歷嘅係一段愛情白痴路!!!

原帖由 Fion710 於 09-10-15 10:13 發表
橙汁溝安眠藥再燒炭的倫常慘案中,涉嫌毒殺子女而自己則逃過一死的狠心二奶利鳳儀,原來過去 20年經歷了一段愛情苦路,在她 18歲還是中七學生的時候,卻戀上一名年近 40歲的有婦之夫,她不理家人反對與男子及「大婆」共住一室, ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

唉....................
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

大宅

原帖由 Shadow 於 09-10-15 11:07 發表
呢個利鳳儀,經歷嘅係一段愛情白痴路!!!

你識佢?

禁止訪問

大宅

真係太自私, 自殺都唔應該啦, 仲要害死D仔女
原帖由 kitkitlo 於 09-10-15 10:51 發表
咁後生就諗住靠個男人,個男人就咗就揾人陪佢死,呢D女人1世都咁自私

大宅

真係太自私, 自殺都唔應該啦, 仲要害死D仔女
原帖由 kitkitlo 於 09-10-15 10:51 發表

大宅

我成日都講...E家係個男人衰...有種就去殺左佢...做咩要自殺...現在仲要殺埋D仔女 係米癲架

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好可憐既一對小朋友

大宅

好媽媽勳章

最自私的是個二奶,從一開始選擇做二奶,已經破壞左人地個家庭,仲生埋幾個小朋友,完全不為小朋友的心裡方面去著想,為的是否只是滿足該位男士同自己??現在更自私,就是將個結果放了在小朋友的身上!!
縱使,一位議員說,她是什麼什麼的好,又如何?因她個人的自私就一直傷害緊"愛"她的人!!((包括她的父母同家人))

大宅

二奶可悲的下場..人財兩空...真是報應.

男爵府

點解佢自己又吾飲安眠藥橙汁? 淨係比2個仔女飲? 甘佢即係要置2個仔女於死地喎......

好可怕既媽媽

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一屋兩妻都得? 20年前都係咁話啦!

首頁

尾頁

跳至