潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

打開衣櫃所有衫都好似唔啱呢個年齡着,但又唔知點解買咗.我好頭痛.自己己一把年紀,真係唔知買咩衫好,點着好.我見有小朋友的媽咪宦着得好靚好後生,但我就好似格格不入
有咩書可以參考改善吓同埋着咩衫好呢

水晶宮

畀面勳章

唔洗擔心, 我仲老過你呀, 我都係靠睇雜誌
同行街街時留意多d咁咋, 最緊要係自已
鐘意覺得靚咪OK囉

.......

原帖由 KATRINE 於 09-12-22 14:29 發表
打開衣櫃所有衫都好似唔啱呢個年齡着,但又唔知點解買咗.我好頭痛.自己己一把年紀,真係唔知買咩衫好,點着好.我見有小朋友的媽咪宦着得好靚好後生,但我就好似格格不入
有咩書可以參考改善吓同埋着咩衫好呢 ...

子爵府

原帖由 BonnieKam 於 09-12-22 15:07 發表
鐘意覺得靚咪OK囉

....... 咁你通常係邊到買衫多呀,因我見而定好多shop賣都好後生唔多啱.我成日都睇with,但有時佢哋喲衫好斯文,但又好靚

水晶宮

畀面勳章

我無定咖, 多數都係馬鞍山同沙田新城市
d boutique (近一田果邊, 好似 Per me,
2068, WOODS 同PIT 呢幾間咁), 但
太斯文同太lady果d 就唔岩我

......

[/quote]

....... 咁你通常係邊到買衫多呀,因我見而定好多shop賣都好後生唔多啱.我成日都睇with,但有時佢哋喲衫好斯文,但又好靚由 KATRINE 於 09-12-22 15:40 發表

[/quote]

男爵府

我係73媽咪~我平時睇曰本雜誌"Spring"同"JILLE"學島著衫嫁
原帖由 BonnieKam 於 09-12-22 15:07 發表
鐘意覺得靚咪OK囉

.......

水晶宮

畀面勳章

haha ~ 我係71尾mami
不如講下大家今日著咩衫返工, 交流下吖:
我就著左 :黑色長tee + 灰色長冷外套
襯紫色襪褲 + 黑長boot, 再拎左個新買
家陣好興嘅夾棉(紫色)手袋, 你地呢 ?

.....

原帖由 olivebee 於 09-12-22 23:58 發表
我係73媽咪~我平時睇曰本雜誌"Spring"同"JILLE"學島著衫嫁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

妳36 唔係好大遮, 我覺得打扮比自己實際年齡細5歲唔算過份囉, 其實女人鐘意扮得後生d都好合理, 老公都會有face d, 係呢妳係咩髮型架?, 髮型都好影響架, 哩期我覺得 "楊千樺" 個髮型唔錯, 後生 & 好易襯衫.

原帖由 KATRINE 於 09-12-22 14:29 發表

伯爵府

Hi,

我係70mammy, 今日著(黑色+綠色配搭),黑多樽領加墨綠拼黑色圖案冷衫, 深綠色窄身褲加黑色長boot, 黑色皮褸.   

原帖由 BonnieKam 於 09-12-23 09:36 發表
haha ~ 我係71尾mami
不如講下大家今日著咩衫返工, 交流下吖:
我就著左 :黑色長tee + 灰色長冷外套
襯紫色襪褲 + 黑長boot, 再拎左個新買
家陣好興嘅夾棉(紫色)手袋, 你地呢 ?

.....

...

水晶宮

畀面勳章

好型呀 我尋日都著皮褸

.....

原帖由 蘑菇 於 09-12-23 10:31 發表
Hi,

我係70mammy, 今日著(黑色+綠色配搭),黑多樽領加墨綠拼黑色圖案冷衫, 深綠色窄身褲加黑色長boot, 黑色皮褸.   

大宅

好多明星都係咁上下年紀, 都可以打扮出型格, 最緊要係keep好自己個身型同皮膚, 咁著mud都事半功倍.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

絕對認同, 哩件係女人永遠都做唔完既事.

原帖由 qqbabe 於 09-12-23 13:00 發表
好多明星都係咁上下年紀, 都可以打扮出型格, 最緊要係keep好自己個身型同皮膚, 咁著mud都事半功倍.

大宅

我都係36+媽咪. 如果我帶Vivienne Westwood earring 會唔會超齡呢?

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

著咩最緊要自己舒適, 著得好睇未得. 唔洗理人點睇.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我多數牛仔褲, 又無限年齡既

水晶宮

畀面勳章

點會jak ~ 最緊要自已鐘意覺得好睇咪得囉 ^O^

......

原帖由 爽媽 於 09-12-23 17:51 發表
我都係36+媽咪. 如果我帶Vivienne Westwood earring 會唔會超齡呢?

大宅

真開心睇到咁多36+yrs 媽咪都好有扮靚心得. 做我地女人幾時都要靚. 我都成日買時裝雜誌了解吓e+興d什麼. 雖然好多時雜誌裡面d model打扮都偏細, 但只要自己比d比思就會找到適合自己的打扮.

大宅

我反而唔鍾意自己著得咁老....唉~~我都好煩唔知買咩衫著好﹖

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

自己鍾意著乜未著乜, 不用限年齡架.

大宅

睇With都幫到你!

別墅

I am 72 mami, I love A/T, IT, camper, as know as, zara, H & M, mix and match with cheap cheap T shirt and outlets clothes from kln city.....

中女萬歲 !!!

原帖由 neutroBB 於 09-12-28 10:49 發表
睇With都幫到你!

首頁

尾頁

跳至