跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

洋房

我仔仔叫: Atlas

其實將來讀幼稚園時都可能要你幫佢改番個, 早D改都好。但又會諗, 留返少少空間佢自己改都好。

Name: Atlas
Birth: 2009-10-09
Address: ShaTin
Facebook: simonyiphn

男爵府

唉,我都好煩惱吖,由佢出世到依加我地都決定唔到佢的英文名,同老公尸又傾唔掂,又係同樓主咁諗唔想太普通,又唔想太冷門唔識叫

複式洋房

我都想幫仔仔改,大家知唔知有無D website有english name list?

別墅

http://www.babynamer.com/search?q=H

大宅

原帖由 hc1018 於 10-6-13 21:47 發表
唉,我都好煩惱吖,由佢出世到依加我地都決定唔到佢的英文名,同老公尸又傾唔掂,又係同樓主咁諗唔想太普通,又唔想太冷門唔識叫

哈哈!
我都同您一樣都未改,
請問有無d改名網係有埋發音教點讀架,
怕讀錯就唔係咁好啦
^o^

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

My children are Edgar and Esmee. You may try to find one from here:
http://www.thinkbabynames.com

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 LittlePanda101 於 10-6-14 13:27 發表
My children are Edgar and Esmee. You may try to find one from here:
http://www.thinkbabynames.com

我都係有兩個小朋友,又係想好似你咁用返同一個英文字母開頭,哥哥叫Adrian,細妹就仲未諗到改咩,大家有無好提議?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

I like Amanda (means lovable), Ashley or Annette.

原帖由 mylovelyBB 於 10-6-14 14:27 發表

我都係有兩個小朋友,又係想好似你咁用返同一個英文字母開頭,哥哥叫Adrian,細妹就仲未諗到改咩,大家有無好提議?

男爵府

原帖由 pogo 於 10-6-14 14:37 發表
I like Amanda (means lovable), Ashley or Annette.

Ashley 都係我其中一個心水名。

複式洋房

Aidan BB

別墅

Jasper. 寫埋落出世紙添. 都真係好難諗, 上網搵咗好耐, 問咗好多人, 最後同老公都覺得呢個ok :D
Little Rice was born on Oct 23, much earlier than expected date Dec 01. :P

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

你想要幾多個發音?我之前"特登"找個2個發音,等佢容易讀D, 面試識得答老師

我都寫埋落出世紙, Hope that they will not change it.

原帖由 mylovelyBB 於 10-6-14 14:27 發表

大宅

係呀, 我改我個仔Carson都係諗住易讀D,連唔識英文0既我爸我媽都識得叫我仔個名

大宅

我囡囡叫Arwella,當初想揾個特別啲嘅英文名,結果依家都有少少後悔揀改個咁難讀嘅!!

大宅

我鐘意Andrea

民房

我仔仔叫Mervin
不過好多人都讀錯~~mer~~~vin
已經加咗落出世紙~~~
不過我都係叫佢中文名多~~hahahha

男爵府

我細仔都係叫Adrian~~

不過家姐個名同細佬個名無關架... Amanda都幾好呀, 以前讀書叫 Amanda既女仔都幾靚~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

男爵府

原帖由 LittlePanda101 於 10-6-14 23:48 發表
你想要幾多個發音?我之前"特登"找個2個發音,等佢容易讀D, 面試識得答老師

我都寫埋落出世紙, Hope that they will not change it.

我諗住都係好似哥哥咁三個音~

我無加落出世紙到呀!驚佢地大大下唔鍾意個名~

男爵府

原帖由 nice0904 於 10-6-15 09:58 發表
我囡囡叫Arwella,當初想揾個特別啲嘅英文名,結果依家都有少少後悔揀改個咁難讀嘅!!

咁幾實點讀架?

首頁

尾頁

跳至