夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前日睇左有jm講c6去大陸揼骨揼到按埋雀仔,睇完之後果晚有d唔開心,雖然我同男友拍拖之後佢已經唔會自己一個返大陸揼骨,但係我知道未拍拖單身時佢都試過次半次按按下比人按埋雀仔,所以同我拍左拖之後,佢一定唔會單獨返去令我亂唸.......自從發生過事之後我同男友都承諾過對方任何事都一定要坦白講比對方知,不論係拍拖前定係拍拖後既事,只要對方想知就都一定要如實話比對方知,當中任何細節都唔可以有假話存在去傷害到對方!

睇完個帖之後忍唔住同佢講.......

我 : 你以後可唔可以唔好同其他女性吹水?

男友 : 下......我好少同其他女人講野架啊...

我 : 咁你未拍拖之前去揼骨都會同d骨妹吹下水架啦......
(因為佢同我講過間唔中會有d骨女會好主動撩下佢)

男友 : 都係普通吹2句問下佢邊到黎就算,而且呢d地方我唔會再去架啦

我 : 係咪所有有唔正經既女人既地方你都唔會再去?

男友 : 係呀,果d地方呢世都唔會再去!!

我 : 如果有朋友叫你去呢?

男友 : 叫我都唔會去,唔係叫就一定要去架麻......

我 : 咁點解之前你要去?

男友 : 之前唔識唸又衝動,而家知道自己想行乜野路就唔會再行錯

我 : 如果出事果段時間有女人送埋身(小三),你會唔會走佬?

男友 : 唔會....我仲會唸下佢想搞d乜野!!要上身既女人我唔會比佢埋身,因為小三一定破壞我地感情

我 : 其實你去叫x都破壞左我地關係架啦

男友 : 果時一時唸Y左行錯路,見到你咁傷心我已經心痛內疚到死,而家我乜都唔唸架啦,只會唸點樣搵多d錢比你有更好既生活&結婚

我 : 你唔好再要我傷心,之前既野一句都唔可以有呃我

男友 : 所有野我已經講晒比你知,一句大話都無!總之你放心啦,我呢世都唔會再對你唔住!!你有乜唔開心你都要同我講,我同你一起分擔面對,唔可以收埋係個心,總之你想我做乜我就做乜,你唔鍾意我做既野,我一樣都唔會再做,只要你之後開開心心生活就夠,因為我真係好愛好愛你.........

唔知點解,每次唔開心捉佢傾完計之後,每一次對佢既信心都會增加返少少.......

大宅

好羨慕你

禁止訪問

回覆:信心就係咁樣慢慢累積返...(重建中既感情)

男爵府

amywan1013 發表於 13-8-9 12:32
我都係 如果我個個可以咁同我講 我諗我信心都會好好多

yes,雖然我同男友傾既話題係涉及佢錯衰過既野,但係我發現每次我問完之後,每清楚件事同佢既心態一d,心情又會再平伏一d!最深刻既係我不停發作果時,佢真係喊住講點解自己咁賤咁仆街搞到我傷心成咁,我問佢你知唔知我有幾心痛,佢講佢知...因為佢見到我傷心到咁既程度,佢個心都一樣痛到顛左咁

大宅

拍左拖幾耐? 以前我男友都會咁做
由冇信心變到有信心...以前仲會sd圖比我睇話男性唔需要女朋友以外既女性朋友
到日子耐左佢既心態都唔同左, 依家佢唔會再咁覺得
仲認為世界唔係男就女..識女性朋友冇問題

男爵府

hiden 發表於 13-8-9 15:15
拍左拖幾耐? 以前我男友都會咁做
由冇信心變到有信心...以前仲會sd圖比我睇話男性唔需要女朋友以外既女性朋 ...

拍左拖8,9年啦,佢係一直都堅守住唔識女仔呢樣野,所以佢為左自己一時衝動而犯錯好內疚!佢衰過之後比起之前仲更加堅守呢個原則....希望佢一直保持呢個心態啦

伯爵府

引用:前日睇左有jm講c6去大陸揼骨揼到按埋雀仔,

原帖由 yukileecc11 於 13-08-09 發表

前日睇左有jm講c6去大陸揼骨揼到按埋雀仔,睇完之後果晚有 ...

恭喜妳!

大宅

俾多D信心自己同你男朋友啦!
以前有錯過而家改咗就得啦,唔好經常掛係咀邊!!
^^
我很幸福,因為有你!

大宅

你男朋友好好呀 , 我都好想我男朋友會講呢比我聽 ....

佢會做 , 唔會講 , 要我用好多時間 observe ...

珍珠宮

環保接龍勳章

知錯又肯改好難得

大宅

回覆:信心就係咁樣慢慢累積返...(曾經出軌既感情)

我c6都會好似你bf咁,聽完果下係好D,但當情緒低落時又痛過

大宅

回覆 yukileecc11 的帖子

男友 : 所有野我已經講晒比你知,一句大話都無!總之你放心啦,我呢世都唔會再對你唔住!!你有乜唔開心你都要同我講,我同你一起分擔面對,唔可以收埋係個心,總之你想我做乜我就做乜,你唔鍾意我做既野,我一樣都唔會再做,只要你之後開開心心生活就夠,因為我真係好愛好愛你.........

呢D對白真係似曾相識,係唔係個個出軌的男人都會咁講呢?
我唔係想打擊妳的信心,只係我有感而發。
昨天是我發現C6出軌的一週年日子,這一年來我每天都在驚惶中渡過,我害怕果個女人會再揾C6,但原來一切都係謊言,前兩天發現C6主動SEND MESSAGE俾果個女人。佢又再一次令我陷入這段痛苦的回憶中,不知道自己何時能夠真真正正地放棄,我暫時未有這樣的勇氣。

男爵府

書蟲 發表於 13-8-9 16:24
回覆 yukileecc11 的帖子

男友 : 所有野我已經講晒比你知,一句大話都無!總之你放心啦,我呢世都唔會再 ...

我BF只係肉體出軌,感情完全無問題~你放鬆D啦,當個男人在你面前唔再需要任何私隱,任何私人時間,全心全意只有你一個時,你就應該用你既真心去對待佢,當佢知道你係最好既,佢只會後悔自己曾經傷害過你只會唸點樣去補償,而唔係再去唸下一次點樣搵方法再次出軌....你之前有無同你C6講明唔可以再同果個以有任何聯絡?

其實我同BF單野都已經事發左半年架啦,我同你岩岩相反,我而家"驚惶"既時間越黎越小,之前成日唔訓得,而家已經回復返正常,因為BF真係唔止得把口,佢連其他生活上既野都做到令我絕對放心安心,可能之前佢係去叫雞而唔係涉及感情,所以容易解決好多

其實佢地講乜都只係可以平伏到我地受傷既心,真係醫得返好我地個心既,係佢地之後既行為同埋靠自己既努力!佢地唔可以只係得把口架,真係要"說到做到"的,明嗎??同埋我唔會屈埋自己咁耐架,雨過天晴既就開開心心生活呀,屈埋自己一年又一年,幾唔抵先!!本黎可以重過開心既生活,都比自己屈埋左,你話幾唔抵丫!!加油!

別墅

回覆:書蟲 的帖子

我老公出軌完並沒有說這些動聽的說話。他寫了封信給我。是我要求的。用來振作自己。他說太天花龍鳯都沒用。會學做好老公並用事間證明。當我哭或不快時只會擁著我。但什麼花言巧語也沒說。希望我得到幸福

男爵府

cheers1226 發表於 13-8-9 17:02
我老公出軌完並沒有說這些動聽的說話。他寫了封信給我。是我要求的。用來振作自己。他說太天花龍鳯都沒用。 ...

我BF有樣好,佢真係唔怕我問唔怕我煩問怕我發作,任我講講講總之最緊要係我講完會舒服,佢性格好內儉架,其實佢呢D說話對我黎講並唔係乜野動聽說話,因為已經習慣左佢唔識講動聽野氹我,我只會當佢係真心話對答咁聽.......

暫時黎講,佢係做實事多於講花言巧語安慰我,做實事補救其實真係好難,因為佢一定要好清楚我性格同情緒先可以做得好

別墅

回覆:yukileecc11 的帖子

最緊要你心安。我不時都會唔開心但發作少了。

男爵府

cheers1226 發表於 13-8-9 20:11
最緊要你心安。我不時都會唔開心但發作少了。
少左發作已經叫有進步呀!加油

別墅

yukileecc11 發表於 13-8-9 12:03
前日睇左有jm講c6去大陸揼骨揼到按埋雀仔,睇完之後果晚有d唔開心,雖然我同男友拍拖之後佢已經唔會自己一個 ...

相信你男友再犯錯既機會唔大!

大宅

我果個類似都會講呢啲,但當佢又傷我心的時候又係講咩都無用

男爵府

天地乖離 發表於 13-8-10 10:05
我果個類似都會講呢啲,但當佢又傷我心的時候又係講咩都無用

佢仲未改過?點解會又傷你心呢?

首頁

尾頁

跳至