懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 petit_etoile 於 08-1-26 09:33 發表
恭喜晒!!!!
好detail ah!! thanks a lot!
我今日o岩o岩37wks,話晒叫啱啱足月, 我都希望佢早d出黎,好想見佢呀!
你有冇breastfeed ah??

我有開始餵人奶,頭三日都無奶出,不過都要比阿b試食,因為要比bb熟習一下,同埋比自己乳房適應,之後又有飲魚湯,真係有幫助架,第五日左右開始谷奶,乳房勁硬,因為bb而家仲響醫院照燈,所以並未可以隨時隨地咁餵奶,不過都要把奶pump到奶樽放入冰箱備用。

總之,由bb出世開始就要立刻餵哺人奶,因為陪月antie話過後會上不到奶架......

大宅

男爵府

各位2月準媽媽你地好

我預産期係2月29日. 好緊張呀. 仲有一個月就可以見到BB

我唸住餵人奶. 但正如有D媽咪講, 頭幾日無奶出..咁會唔會餓親阿B架?

男爵府

原文章由 stella789 於 08-1-26 00:05 發表
我個囡囡本身係2月7日出世,不過佢真係趕住出黎逗利是,終於在1月21日響廣華醫院出世!! 最好笑就係.....阿囡真係等媽咪炒左個賓妹先至肯出黎,真係怕左個賓妹.....

不如等我同大家分享一下我個產程!!
...

真係好詳儘. 多謝分享
我2月都會响廣華生. 你陣痛連生都只係用左2小時, 好快好厲害?
係咪因為你平時有做開運動架?

大宅

原文章由 mrsdoh 於 08-1-27 22:34 發表

真係好詳儘. 多謝分享
我2月都會响廣華生. 你陣痛連生都只係用左2小時, 好快好厲害?
係咪因為你平時有做開運動架?

可能因為我有個"妊娠糖尿",醫生成日叫我食完飯要行半粒鐘,加上我工作關係都要四維走,或者有少許幫助呱......

別墅

Congratulation!!!你產程好快ah.....

原文章由 stella789 於 08-1-26 00:05 發表
我個囡囡本身係2月7日出世,不過佢真係趕住出黎逗利是,終於在1月21日響廣華醫院出世!! 最好笑就係.....阿囡真係等媽咪炒左個賓妹先至肯出黎,真係怕左個賓妹.....

不如等我同大家分享一下我個產程!!
...

首頁

尾頁

跳至