跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 kwokwong 於 08-3-11 18:11 發表

唔好咁講啦,bb想痴你嘅日子好快會過,第日佢大左你想佢痴下你都難.我個大小姐唔痴我,我想痴下佢都仲要睇下佢心情.佢12歲喇.

係呀我想問下你地有無3角筆個d筆刨呀 我有3角筆 我想比仔仔一練下字用呢d筆 但係個刨比我整蘭左啦 你地有無呀 可唔可以借黎用or買比我 thx
lu     lu[size=xx-large] 天賜泳銅

男爵府

畀面勳章

3樓,千年C有得買嫁,你去LOOK LOOK LA
原文章由 林仔 於 08-3-12 11:09 AM 發表

係呀我想問下你地有無3角筆個d筆刨呀 我有3角筆 我想比仔仔一練下字用呢d筆 但係個刨比我整蘭左啦 你地有無呀 可唔可以借黎用or買比我 thx

大宅

聽日我要去做回鄉証,原本叫左姑奶湊大b,我就自己湊細b.奶奶知道之後話佢上黎湊,叫我唔好帶孖妹出街喎,應該係姑奶同佢講我都無同奶奶講過.我諗住落元朗幾個鐘所以比一個姑奶湊,而家唔洗湊黎湊去仲好慳返,我奶奶都對我幾好架.我姑奶住俊宏軒.

男爵府

原文章由 kwokwong 於 08-3-12 14:44 發表
聽日我要去做回鄉証,原本叫左姑奶湊大b,我就自己湊細b.奶奶知道之後話佢上黎湊,叫我唔好帶孖妹出街喎,應該係姑奶同佢講我都無同奶奶講過.我諗住落元朗幾個鐘所以比一個姑奶湊,而家唔洗湊黎湊去仲好慳返,我奶奶都對我幾好架.我姑 ...

唔該哂先 我今日係新X江買到啦幾蚊幾 攪掂 你就好啦 起碼有個好奶奶幫下手 我自已揍咩都要親力親為 依家返左學好好多又時真係出左街趕唔切返黎揍放學起碼都可以留起學校一陣 唔駛擔心先呀 但係放假就無得咁舒服啦去邊都要帶埋個8厭星mouth:

大宅

原文章由 林仔 於 08-3-12 15:44 發表

唔該哂先 我今日係新X江買到啦幾蚊幾 攪掂 你就好啦 起碼有個好奶奶幫下手 我自已揍咩都要親力親為 依家返左學好好多又時真係出左街趕唔切返黎揍放學起碼都可以留起學校一陣 唔駛擔心先呀 但係放假就 ...

我奶奶而家日日都打電話黎問安.佢好24孝有時仲有d古怪.

大宅

原文章由 林仔 於 08-3-12 15:44 發表

唔該哂先 我今日係新X江買到啦幾蚊幾 攪掂 你就好啦 起碼有個好奶奶幫下手 我自已揍咩都要親力親為 依家返左學好好多又時真係出左街趕唔切返黎揍放學起碼都可以留起學校一陣 唔駛擔心先呀 但係放假就 ...

湊一個b去邊都可以啦,平時我都係同你一樣做野都要做你嘅乘2,你諗下佢地細個咪又係得我一個單拖攪掂.唔怕我長氣我講埋比你地聽我家的醜事,我個大小姐讀六年級果時唔乖,放左學成6,7點都唔返黎(放12:45)又唔聽話,我好怕佢學壞,於是我每日都by bus去朗平接佢返黎,果時孖妹未識行,我揹一個抱一個一隻手攞住架士的車,人人見到我都驚.果時大小姐唔聽話我不知幾難過幾唔開心.幾辛苦我都日日去接佢,奶奶唔知成日話我唔探佢地,無人幫手仲要比鬧,放假我都想休息下啦,奶奶住得偏僻無車到,有的士不過我唔會搭因為唔想浪費索性唔鬼去,只有大時大節我同3個小姐先會出現.聽慣左而家奶奶咁講我都唔覺得佢鬧.

男爵府

原文章由 kwokwong 於 08-3-12 16:18 發表

湊一個b去邊都可以啦,平時我都係同你一樣做野都要做你嘅乘2,你諗下佢地細個咪又係得我一個單拖攪掂.唔怕我長氣我講埋比你地聽我家的醜事,我個大小姐讀六年級果時唔乖,放左學成6,7點都唔返黎(放12:45)又唔聽話,我好怕佢學壞,於是我每日 ...

咁依家大女應該比你感動到啦 乖乖未呀 可能個時佢任性見你生多左2個妹妹佢個心小氣所以先至咁姐 依家佢乖返就好羅 話時話你都好勁 一個揍3個 我揍一個都頭痛黎緊仲話多一個其實個心都驚 因我自問都係無耐性唔得細心所以好怕自已情緒唔好 係呢你個時有左 係咪照左先至知係孖女呀

大宅

原文章由 林仔 於 08-3-12 20:04 發表

咁依家大女應該比你感動到啦 乖乖未呀 可能個時佢任性見你生多左2個妹妹佢個心小氣所以先至咁姐 依家佢乖返就好羅 話時話你都好勁 一個揍3個 我揍一個都頭痛黎緊仲話多一個其實個心都驚 因我自問都係無耐性唔 ...

而家大小姐讀樓下間中學學校d野已經夠佢忙,好多時返到屋企都散晒,同埋識嘅又係新同學無咁熟至乖炸不過我知佢心野有時放假都會同舊同學出去玩.由佢高班開始住朗屏住到5年級暑假之後我地一家就搬左去天恆佢差一年就畢業由得佢讀埋,不過二少就要轉校,成績唔好無人收結果教署派左二少去天悅鬼死咁遠.二少知道家姐唔乖都會睇諒我自己返學放學.無鬧我偏心.
我05年2月頭至知,(05年5月出世)1月尾檢查果時姑娘話我個胎大要見醫生,醫生問完我之前陀果2胎嘅病曆話一係個肚多左d唔好嘅野,一係就係孖胎幫我約左去屯門醫院照不過要排一個月,跟住我自己去私家照因為我一接到哩個消息成個呆左唔知點好跟住打左比呀媽,我仲好記得我話死喇咁點算好.呀媽話唔洗死架打孖上咪仲好叫我唔洗驚喎,記得我奶奶都好擔心我話要同我一齊去照,但係我唔比佢入病房,照完出黎淨係話無事,特登唔話比佢知佢問我係咪打孖我都話唔係,我唔知點解會咁答佢.淨係知死喇點湊呀.唉....當我仲係度煩緊嘅時候我媽果邊就歡喜到不得了我家姐個個星期都黎探我,我奶奶就話我唔探佢.....
雖然我個肚係超細型,但係對我黎講已經係極限.5月6日05年我奶奶攪生日會,個個都出現但係我真係無本事行咁遠囉,姑奶打個電話黎話點呀生得拿,我只係笑笑口咁答人地生得唔係我囉.老公又問左幾次.我唔會改變我的決定.個個都話我唔好奶奶生日都唔黎.過左2日我對孖女知道媽咪比人蝦35周6日就要走出黎睇下你班人咩料.早産...
而家要同麻麻一齊開生日會.

男爵府

原文章由 kwokwong 於 08-3-13 02:58 發表

而家大小姐讀樓下間中學學校d野已經夠佢忙,好多時返到屋企都散晒,同埋識嘅又係新同學無咁熟至乖炸不過我知佢心野有時放假都會同舊同學出去玩.由佢高班開始住朗屏住到5年級暑假之後我地一家就搬左去天恆佢差一年就畢 ...

嘩原來你仲有個2少呀 勁呀 不過好多野都過去啦唔好放係心啦 想下d開心野啦 依家你奶奶對你都好好呀 起碼知你一個揍4個都會主動幫下你啦 我從來都好小理我奶奶事關都唔係成日過去次次打黎只係識得哦我我覺得好反感 對我黎講我只要有老公錫有仔女同我自已個邊的家姐媽媽呀哥就足夠 就算有咩唔開心我都好小去諗 因為我個人比較樂觀 你越唔開心日子越難過 其實諗返轉頭有時都好好笑一d小事一發生就覺得好無助唔開心但過後原來跟本就好小事無野所以你話係咪開心過日子人都開心輕鬆d呢 不過我想講我真係好服你我真係無呢個能力耐性揍4個 一個對我黎講都好頭痛好煩 又要教又要跟住佢都好吃力 你真係好叻好勁 佩服 依家佢地放假係屋企你咪好唔得閒羅?

大宅

原文章由 林仔 於 08-3-13 17:45 發表

嘩原來你仲有個2少呀 勁呀 不過好多野都過去啦唔好放係心啦 想下d開心野啦 依家你奶奶對你都好好呀 起碼知你一個揍4個都會主動幫下你啦 我從來都好小理我奶奶事關都唔係成日過去次次打黎只係識得哦我我 ...

放假二少就去左奶奶家住,自從老爺回歸天國.二少話而家倍多d呀麻第時先倍我,因為而家呀麻好需要佢.奶奶好鍚二少,成日覺得我對二少唔好,鍚晒d女喎,我好似二少個後母多過親生呀媽.係佢想錫二少都無得錫炸.我生左孖妹都唔比一個佢湊我知佢唔多高興所以由得我,等我求救先會出手.未生之前d姑奶都叫我比一個佢湊,一來唔洗我咁辛苦二來可以打發老爺奶奶d時間.係我唔捨得比一個人地湊姐,好彩佢地細個果時生性炸,無乜病痛又好少喊.其實分開湊會好煩.細時成日要去健康院,又要返兒科覆診.一齊湊問起我乜都知會方便d,有d分開湊,湊到3歲至走在一起跟本相處唔黎,攪到家嘈屋閉呀媽都癲.我唔想有咁嘅情況出現.我自小就教孖妹要分享,佢地都好乖好合作,知道有奶飲實叫埋對方(一個未起身),而家知道有野食佢地都唔會一個人食,因為習慣左做乜都要一齊,不過有時都幾攪笑就係而家我單拖同佢地落街唔會放晒2個落地行,因為捉唔住又唔比我拖手手,所以一個行路一個坐車,但係有時2個都唔肯上車會攪好耐都出唔倒門口.如果去接二少我就一個坐車一個咩住帶多一架士的車等陣間哥哥可以推一個.上年都仲用緊架前後坐嘅孖車佢地成日爬出黎唔肯坐,好鬼煩跟住我同佢換左架一位車2個都貪新鮮一係就掙住唔坐,一係就掙住坐.

大宅

早晨呀~~
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

男爵府

原文章由 Didi711 於 08-3-14 10:54 發表
早晨呀~~

早晨啦 去左邊樹呀你呢排唔見你哦

男爵府

原文章由 林仔 於 08-3-14 11:45 發表

話時話你個仔真係好乖好識諗哦 又時諗起我個仔個時坐車仔唔肯 要攪好耐 依家睇到你話孖妹都係咁諗起個d畫面又真係好得意好攪笑 咁你又講得對如果比是但一個奶奶揍變左佢地小左見面孖妹個感情就唔同左but依家你都話佢地好friend連飲奶都會叫對方真係好攪笑得閒影下佢地d相黎睇下呀

大宅

原文章由 林仔 於 08-3-14 11:48 發表

話時話你個仔真係好乖好識諗哦 又時諗起我個仔個時坐車仔唔肯 要攪好耐 依家睇到你話孖妹都係咁諗起個d畫面又真係好得意好攪笑 咁你又講得對如果比是但一個奶奶揍變左佢地小左見面孖妹個感情就唔同左b ...

知唔知點解分開左再在一起會相處唔到,唔係因為佢地少見面,而係大家都會比揍佢嘅人痛愛,覺得唔可以同人分享,因為唔習慣,點解我媽咪都要同人分,點解揍我果個人唔見左,bb會有好多點解.跟住你就會唔想見到佢地.因為佢地事無大小都會喊一餐,一個就接受唔到對方,一個就係咁搵揍開佢果個人,2個不停咁大合奏,哩樣就最夾.我有個朋友嘅經曆就係咁.

大宅

近排做咗遊魂 同圍走,上嚟見冇人,又走去家庭理財學吓嘢囉

http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

大宅

點呀,幾時預產期呀?身體冇乜大礙嘛..近排流感高峄期,小心,小心

大宅

原文章由 Didi711 於 08-3-15 13:14 發表
近排做咗遊魂 同圍走,上嚟見冇人,又走去家庭理財學吓嘢囉

頂唔順我講咁多耶穌又長又悶.....

大宅

咁又唔係
原文章由 kwokwong 於 08-3-15 16:12 發表

頂唔順我講咁多耶穌又長又悶.....

男爵府

回覆 #1 Didi711 的文章

嘻嘻 唔好咁講 我地都係係度分享開心唔開心大家支持下姐唔會怕長氣 哈哈 我預產期應該係9月3號 同我同一日生日 不過我會早2個星期入院開刀多啦 因為生呢個仔都係開刀所以今次應該都會幫我開刀的 我之前去左照唐氏個個野結果係低風險 3月6號去左屯門e院照超聲波不過都係未知男定女個姑娘唔講仲一句埋我單話就算依家話你知都未必肯定 激死我 不過算數事關佢地唔係老鳳話我知依家只可以等4月16號照埋結扣就一定知男定女羅個心都好心急想知 起碼有個結果 到時買野都方便d 呢排唔知點解夜晚睡唔到下午就想睡覺 不過我個胎都好ok size ok 多謝你地關心先 今晚姨生女入黎食飯依家整埋野先失陪

大宅

原文章由 林仔 於 08-3-15 18:44 發表
嘻嘻 唔好咁講 我地都係係度分享開心唔開心大家支持下姐唔會怕長氣 哈哈 我預產期應該係9月3號 同我同一日生日 不過我會早2個星期入院開刀多啦 因為生呢個仔都係開刀所以今次應該都會幫我開刀的 ...

第一次去屯門照b我問左一句(有無痴埋),個醫生話梗係無啦,點解咁問其實當其時我都唔知點解咁問,因為好後期先知係孖胎而我之前私家照果個醫生又話係單卵(即係一個胎盤2個b)我驚咁咪問下囉.因為胎兒越大就越難睇到單卵定雙卵次次問都話係單卵點知攞出黎係2個胎盤.雙卵2個卵子同時排出同時受孕,性別可以唔一樣,樣貌同性格都唔會一樣,不過都好起馬唔會2個硬鬥硬如果唔係日日係度嘈交掙野都幾煩.我家的孖妹係一個軟一個硬,一個係左手人,仲之係天生一對啦.我到而家先感受到2卵雙生的好處.原來單卵雙生的孖b好難找到自我,我真係唔知成日恨到發燒,都係bkd媽咪講至知.我真係好好彩有對咁可愛嘅孖妹.
你地覺唔覺有d晒,唔好意思晒親你地添.(晒命)

首頁

尾頁

跳至