自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

声稱副学士european lang..
英文都·未掂

嫁人明明擺.富豪酒店(buffet 都不会幫襯)
話本來擺半島酒店,俾唔到甘多圍wor

(不是嗎?peninsula 俾晤到甘多圍,regal hotel 俾到)
大把sor por 信

子爵府

丫雅 發表於 17-2-7 15:06
有新移民媽媽,由內地嫁到香港生左一個仔,拎到身份證一年後嫌丈夫冇出色而離婚,帶住個小朋友入住婦女避護 ...

咁有咩好呀

男爵府

我的育兒心得勳章

reis 發表於 17-2-7 17:31
我個中學同學由細到大
都唔溫書
但係次次考試

你同學唔係唔溫書,佢係堅聰明唔洗溫個隻,從佢個仔可以睇得出。

呢每真係好合,自己聰明仲遺傳俾子女。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

V_VPONG 發表於 17-2-7 22:24
咁有咩好呀

相比起另一位單親媽,帶住個小朋友入住工厦,因為住所唔合法,所以咩都唔可以去申請,前夫又唔合作,三番四次搞住佢,咁我所講嘅第一位單親媽係唔係算好命?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

活出彩虹 發表於 17-2-7 22:20
我也有點同意,我見近年身邊賺到點錢的男士越來越多娶內地妻子,婚後太太做ftm, 男人一個收入已撐起頭家, ...

因為有得揀丫嘛...

唔計好有學識果D, 普通中學生文員工....見到香港人都發光咁, 個個18-22 慢慢揀

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我自己
祝各位幸福快樂

大宅

有,樣平凡,份人極自私,最喜歡搵人著數,利用人幫自己做野,做野冇料又唔勤力,只識握握氹氹令人信佢,結果嫁左好老公做生意有工人冼,唔冼點做,衰人原來有好報

珍珠宮

Giant 發表於 17-2-7 14:57
當然有,相貌平凡,中三輟學的MK妹,去做啤酒妹,食煙紋身,碌爆卡離家躲藏,大耳窿搵上門屋企人還債... 結 ...

男爵府

暫時冇

珍珠宮

我自覺算好命,因為我知足,覺得健康、家庭幸福才是真正好命
我同老公都是專業人士,老公幾靚仔又so far對我專一,兩人有私樓有車,不愁衣食,有錢草,一年至少三次旅行,小朋友得意健康,6299又對我不錯,暫時喺我生命中無乜遇上衰人,如果不是原生家庭有些問題,父母緣淺,我會覺得自己條命很不錯

男爵府

回覆 nathylazy 的帖子

有过4尾肥婆,呢頭死老公,不足一年,結埋婚,仲升埋職,不夠半年,仲移埋民。一个又是非,又懶的肥婆,都有好報

另一个有手段女人,一哭二鬧三上吊,勾人老公,人地個女只有兩嵗,仲结埋婚,升埋職,有天理

男爵府

丫雅 發表於 17-2-7 15:06
有新移民媽媽,由內地嫁到香港生左一個仔,拎到身份證一年後嫌丈夫冇出色而離婚,帶住個小朋友入住婦女避護 ...

咁都叫好命?

你笑緊佢咋

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

cowcowb 發表於 17-2-7 23:47
咁都叫好命?

你笑緊佢咋

非也,因為我見過啲好不幸的

珍珠宮

回覆樓主:

我想講呢個世界唔會有人完美,幾好都總有缺陷缺失,只係表面上睇唔到

水晶宮

其實我覺得好多人都可以叫好命,只係唔珍惜擁有、唔知足。
生活喺打扙國家就真係命水慘。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

個個都講女仔。

我想講好命男仔,得唔得?

舊同事,父親生意人,同事唔使俾家用,份糧使係自己身上,學揸小型飛機、潛水、油畫、樂器……結婚,父母包底係中環五星大酒店擺酒,送樓……個老婆外表清純,門當戶對,嫁妆係層半山樓……兩個逍遥快活,各自事業上也順利。羡慕C人。

男爵府

MoooVoo 發表於 17-2-7 14:38
雖說各有前因莫羨人

唔係要誇到嫁入豪門果d, 你地有冇識人係成世順風順水冇咩煩惱,總有貴人相助架呢

有,做左xx院嘅總理太太,仲生兩個仔,有老公打本開埋高級餐廳,但自己又成日旅行去玩。喺香港就不停去著到全新名牌勁靚晚裝去ball, 又上雜誌,真係好好命。

侯爵府

引用:雖說各有前因莫羨人唔係要誇到嫁入豪門果d,

原帖由 MoooVoo 於 17-02-07 發表
雖說各有前因莫羨人

唔係要誇到嫁入豪門果d, 你地有冇識人係成世順風順水冇咩煩惱,總有貴人相助架呢
徐淑敏,徐子淇,徐豪縈

子爵府

睇曬留言好命即係有錢先

男爵府

回覆樓主:

我識得一個男仔勁好命,爸爸算白手興家開公司(由唐樓一步一步噤搬去house 住),個男仔未夠18歲已有2部7人車!一考到牌佢爸就再買開蓬車俾佢(當時未夠19歲)
到佢26歲就結婚(而對方亦係有錢女,我所知女家送咗2部法x利俾呢個男仔,本身男自己有3定4部,因為佢放哂fb 俾人睇)
未夠30歲已經環遊世界哂!
上年同今年係外地買樓當渡假!

(本身佢有個初戀女朋友14歲拍到22歲,但佢爸爸睇唔起個女仔嫌人窮,但我所知個女仔家底唔差,住半山囉)

首頁

尾頁

跳至