自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 ngwong2 的帖子

seen,good

琥珀宮

畀面勳章

AC117 發表於 22-9-9 16:51
顧肖樣有點難認

係,男女主辨析度唔高,樣又不算太出眾太特別,不過劇中無話大美男大美女又ok 既,希望佢地有CP 感吧!

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

星漢燦爛,蒼蘭訣
未睇沉香

伯爵府

littlesister 發表於 22-9-9 18:37
電視被男主造型都好光鮮,點解電影版會係十萬元麻包袋架 話時話我未 睇誅仙, weekend 睇先得 ...

係范閑老婆,剛看過李沁做他們伴娘都應該這套+庆余年結緣

電影容易追,麻包戲服值十萬 似丐幫 但反而喜歡這造型幾特別,好過青云志

公爵府

2024年龍年勳章

littlesister 發表於 22-9-9 18:37
電視被男主造型都好光鮮,點解電影版會係十萬元麻包袋架 話時話我未 睇誅仙, weekend 睇先得 ...
電影版,D造型真係一言難盡,得幾個睇得下
重睇發現都幾多熟人
有夢華錄池衙內、慶餘年個高達(風起洛陽王一博個侍衛申非)

公爵府

2024年龍年勳章

littlesister 發表於 22-9-9 19:00
係,男女主辨析度唔高,樣又不算太出眾太特別,不過劇中無話大美男大美女又ok 既,希望佢地有CP 感吧!
...
我記得男主完全因為佢叫子路(孔子門生)

珍珠宮

星漢燦爛
越睇越好睇
立馬翻煲中

男爵府

AC117 發表於 22-9-9 08:14
網暴?發生左咩嘢事?

好複雜,可以肯定的是他的fans做咗D事,影響到好多人,所以好多人不喜歡他,但喜歡他的人仍很多。喜歡與不喜歡他的人好兩極!

別墅

wyl 發表於 22-9-3 20:16
冰雨火我覺得電影質感, 鏡頭運用好正, 但要有心機睇, 因為都燒腦的, 要估內鬼, 估大Boss, 同埋佢都係現在同 ...

我本身對呢類型冇咩興趣
係想睇陳曉做戲

王一博都算係靚仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chungsylvia 發表於 22-9-10 06:40
我本身對呢類型冇咩興趣
係想睇陳曉做戲

咁有冇睇兒科醫生

琥珀宮

畀面勳章

AC117 發表於 22-9-9 21:13
係范閑老婆,剛看過李沁做他們伴娘都應該這套+庆余年結緣

電影容易追,麻包戲服值十萬 似丐幫 ...

我覺得范閑老婆幾靚女幾可愛啊,睇欣嬛傳時都好記得佢,原來同李沁咁friend
睇訪問戰戰講話套衫值十萬咋,佢都好似嚇一跳 青云志好似聽過,但電影版好似講前期男主仲係小人物時?係咪後期造型會光鮮d? 不過電影版再拍2 應該好難再係肖戰做 lu

琥珀宮

畀面勳章

凌陵綾 發表於 22-9-9 21:29
電影版,D造型真係一言難盡,得幾個睇得下
重睇發現都幾多熟人
有夢華錄池衙內、慶餘年個高達(風起洛陽王一 ...

我睇片段好似全部似粗衣麻布咁 戰戰都話張小凡太太太。。。。。平凡 而家睇緊夢華録,原來池衛內係高達,難怪好熟面口啦

琥珀宮

畀面勳章

凌陵綾 發表於 22-9-9 21:33
我記得男主完全因為佢叫子路(孔子門生)

子路個名又真易記,佢個樣好善良咁,好似做唔好壞人

公爵府

2024年龍年勳章

littlesister 發表於 22-9-10 10:44
我睇片段好似全部似粗衣麻布咁 戰戰都話張小凡太太太。。。。。平凡 而家睇緊夢華録,原 ...
NONO,我係話有池衙內同埋高達,兩個人
池衙內演曾書書,一樣都係咁搞笑
高達演林驚羽,演員本身雖然亦唔係好靚仔,但再加上個髮型,簡直毁滅我多年的幻想
(青雲志嗰陣係成毅演,嗰陣佢仲係小透明)
不過見佢哋龍首峰D人,個個都係咁款
劉端端都係嗰一脈,一見,怪不得完全冇印象

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

chungsylvia 發表於 22-9-10 06:40
我本身對呢類型冇咩興趣
係想睇陳曉做戲
我睇哂了, 開頭人物太多係有啲亂, 但一半後我覺得好好睇, 成套劇質量真係好高, 不愧係傅育東導演, 結局令我有啲傷心

琥珀宮

畀面勳章

凌陵綾 發表於 22-9-10 11:29
NONO,我係話有池衙內同埋高達,兩個人
池衙內演曾書書,一樣都係咁搞笑
高達演林驚羽,演員本身雖然亦唔係 ...

剛睇完誅仙1啦,戰戰做得幾好啊,不過造型真係令人無言,點解好似丐幫咁既衣著,明明其他師兄弟唔係咁,不過除李沁外,其他人髮型都好醜
我睇完都無留意邊個係曾書書添,驚羽好熟口面,除左高達仲有冇演其他呢?小凡師父係斗羅校長,仲有其他長門,真係好多熟人 個碧瑤係乜水,完全唔識又唔靚,我見青雲誌係趙麗穎做,其實應該係女1?電視劇之後仲有好多發展嗎?我估再拍2都好難係肖戰做吧!

公爵府

2024年龍年勳章

littlesister 發表於 22-9-10 18:43
剛睇完誅仙1啦,戰戰做得幾好啊,不過造型真係令人無言,點解好似丐幫咁既衣著,明明其他師兄弟唔係咁,不 ...
曾書書即係七脈会武,得佢一個睇小凡比武嗰個
除咗高達仲有"風起洛陽"王一博個侍衛申非
(其他嗰D,除咗磊磊套"鬥破蒼穹",我也沒看過,不過呢套也沒什么印象)
師父嗰幾個應該好多人都識吧,都係老戲骨了
反而小凡師父即田不易個形象係有史以來身材最好嘅
之前都係體型肥大(無論劇定遊戲)
碧瑶係孟美岐,火箭少女101你識唔識?其中一個
陸雪琪(即李沁個角色、青雲志係楊紫)同碧瑶,按說應該屬於並列女一吧
劇播完2就冇了,本身話有3,一直冇影,而且好多都出咗名,都幾難再做D二打六角色
(小說入面重要,但劇應該唔太會拍)
電影估計都一樣,除非加大投資
想睇後面不如睇小說,百零萬字
玩遊戲做主綫唔跳劇情應該都可以,不過得陸服同國際服
手遊簡化太多

大宅

littlesister 發表於 22-9-10 10:41
我覺得范閑老婆幾靚女幾可愛啊,睇欣嬛傳時都好記得佢,原來同李沁咁friend
睇訪問戰戰講話套衫值 ...

靈兒衣著又不是麻布,最後小凡變得帥氣,可能衣著也會改變

大宅

littlesister 發表於 22-9-10 10:44
我睇片段好似全部似粗衣麻布咁 戰戰都話張小凡太太太。。。。。平凡 而家睇緊夢華録,原 ...

TBB剪夢華錄好狠,真係會唔知講咩

侯爵府

廢柴孖條 發表於 22-9-3 18:11
睇到第七集~棄,就算有鐘硕及允兒也頂唔到
題外話,其實我覺得鐘錫好醜,仲有嗰個宇彬又係!

首頁

尾頁

跳至