自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我覺得樓主是自尋煩惱,這件事完完全全同樓主無咩關係,但就放左好多主觀感覺代入角色中,你不是爸爸媽媽永遠不會知道當時佢地點想,你一廂情願認為媽媽唔知情,已先入為主了,就算媽媽同姨媽關係好好,都未必將所有事情告知,又或許你媽媽承諾過爸爸唔講比別人知?當中有太多可能性了,既然你肯定的是你媽媽是開心咁升天,你還要計較什麼?放下吧!嬲人是懲罰自己的行為,不要做這種事,放下過去展開自己的生活。

伯爵府

你媽咪唔知咪仲好,反正呢對母子又從來無岀現過,你咪當長輩亂up囉!

公爵府

親子王國15週年勳章

naigai 發表於 17-6-11 00:33
**我純屬想無負擔地搵人傾下,希望各位可以口下留情!!因為我爸媽都已經上天家了**

我媽媽喺我小學時 ...

其實有咩好嬲,係同你媽結婚之前,又冇出現過,可能你媽都知呢。

珍珠宮

回覆樓主:

阿媽知都唔奇, 都唔會同樓主講, 當年還細

公爵府

回覆樓主:

無人會話妳父母,上一代的事不論好與醜都已過去,可能妳媽媽的離開,妳一直未能釋懷,今日的消息勾起妳的思緒,希望妳尋求專業治療平伏心中負面情緒
恭賀新禧,迎春接福!

水晶宮

回覆樓主:

其實樓主你真係當吾信同吾知lee 件事好D,講俾你聽個長輩,會吾會想你分番爸爸D遺產俾佢親生仔。(如果有的話)

首頁

尾頁

跳至