親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Ching_Mammy 發表於 13-1-30 10:47
回覆 Sugar_fax 的帖子

請問有無人知Adventure Cove Waterpark, wet wet wild 同 Port of Lost Wonder 有 ...

我又試下答先...有錯請更正...

Adventure Cove Waterpark(未去過)
呢個大, 多野玩, 特式仲有得同魚一齊潛水...
大人小朋友都啱
有相
http://blog.yahoo.com/_AVR2LZBDD7CY4H5DAFEJJUAEMQ/articles/947216

wild wild wet (我去過)
呢個 都多野玩, 但冇得同魚一齊潛水...
大人小朋友都啱
有相
http://blog.yahoo.com/_SGGPDBYOPCYVPV6GNIWPODASAQ/articles/206973

Port of Lost Wonder (未去過)
呢個平, 因為只計小朋友入場費
好細...好少野玩...但for 細小朋友就已經足夠
有相
http://blog.yahoo.com/_YPCXRJKYBPDLNSIDDSDGQNJMPA/articles/1058368

boyboy~  Good inforamtion. Thanks for sharing  發表於 13-1-31 10:23

大宅

回覆 mikihouse 的帖子

Thank you mikihouse.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:Ching_Mammy+發表於+13-1-30+10:47+

原帖由 mikihouse 於 13-01-30 發表

Thanks for yr infos

別墅

回覆:打算新年到新加坡自由行~揮手區

請教Legoland 可玩全日嗎?2歲女,應否半日去legoland 半日hello kitty land

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:Ching_Mammy+發表於+13-1-30+10:47+

子爵府

引用:打算2月中去新加坡1)++阿囡10歲,+請問Sento

原帖由 Sugar_fax 於 13-01-06 發表
打算2月中去新加坡
1) 阿囡10歲, 請問Sentosa 同USS是一日可玩晒嗎?
2) 可在香港買定門票 ? (Sentsa an ...
我覺得sentosa可玩一日,Universal Studio玩一日。第一日先買US的票第二日用便可以。

大宅

請教由新加坡去新山KSL,搭什麼車呢?因為第一天10 feb我住新加坡,第二天11 feb先去新山legoland ,在KSL stay 一晚,所以先放下行李先到legoland!我怕legoland 冇locker放行李!*有個2歲小朋友*
THANK You!

男爵府

減齡達人勳章

回覆 virgkay 的帖子

Singapore Flyer 有 shuttle bus 去 legoland, 不過最好預先訂位 ~

因我 package 已包round trip shuttle , 你可上 legoland website 睇下 ~

男爵府

減齡達人勳章

回覆 Q10 的帖子

現在我也是這樣 plan, 1st day 去 adventure cove waterpark , 2nd day USS, 3rd day iFly +S.E.A. and other attractions ~

大宅

virgkay 發表於 13-1-31 00:50
請教由新加坡去新山KSL,搭什麼車呢?因為第一天10 feb我住新加坡,第二天11 feb先去新山legoland ,在KSL st ...

呢度有legoland locker 相和搭車資料, 另外你可以包車...
http://blog.yahoo.com/_U3HSKG6GGXOTTPTES57UU4ZFRA/articles/806409

如果包車, 最好去左酒店放底行你先, 再去legoland

大宅

回覆 Sugar_fax 的帖子

Thank you!我已經買了ticket ,同埋我要返酒店先!所以好苦惱!thank you!

大宅

回覆 mikihouse 的帖子

Thank you mikihouse!有包車資料嗎?有其他方法嗎?thank you so much!

男爵府

大家好, 我將會係2月6-13日去星加坡玩.
主要想去
1. USS,
2. Adventure Cove Waterpark,
3. Luge & Skyride
4. LEGOLAND
請問應該點樣買票會最平呢? 多謝指敎

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

cklok 發表於 13-1-31 12:08
大家好, 我將會係2月6-13日去星加坡玩.
主要想去
1. USS,

基本上你想去既我都會去. 我10/2 凌晨飛, 而家都未定到行程. 真係好驚呀!!!

我打算 legoland 門票都係去返佢官網, 7日預售8折, 另外, uss 如果唔想煩, 我都會去官網買就算, 而家就係驚有 jm 話 xmas 時, 要排 2小時用e-tickets 換入場卷......到時係14/2 情人節, 平日, 唔知洗唔洗.....

if 我響官網買 uss 入場卷, 我就會一次過買埋 adventure cove waterpark. 唔洗煩, 一條數.

有冇 JM可以指教下呀!!

TKS

水晶宮

睇完尼D資料,可能唔去zoo改去port lost wonder,wild wild wet 大人又唔想玩,個囝只係鍾意玩水,動物園又唔鍾意,費事專登去咁遠,時間可以多返D去第二度玩。

大宅

回覆 yuyu.c 的帖子

咁又係...如果大人唔玩水, port 已經夠晒細小朋友玩...

禁止訪問

回覆:Sugar_fax 的帖子

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+mikihouse+於+13-01-30+發表

原帖由 yuyu.c 於 13-01-31 發表
睇完尼D資料,可能唔去zoo改去port lost wonder,wild wild wet 大人又唔想玩,個囝只係鍾意玩水,動物園又 ...
我都打算放棄 zoo

水晶宮

chickenwing2006 發表於 13-2-2 00:57
我都打算放棄 zoo
咁我又諗要入聖淘沙2次, 車費會唔會貴 ? 定搭shuttle 唔洗車費仲唔洗入島費 (我有冇錯)?

大宅

回覆 Hei3705 的帖子

我今日都book左呢間啊
我3月11日check-in

首頁

尾頁

跳至