親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Hardrock每30分鐘有shuttle來回golden sand

原帖由 smiletigger 於 15-02-25 發表
Hardrock每30分鐘有shuttle來回golden sand,中途有幾個站,出去行街或食嘢好方便。我食過golden sand及har ...
請問hard rock的雙床房住2大2小ok嗎?床夠大嗎?

侯爵府

lokjoan 發表於 15-2-25 14:22
請問golden sand是否都有shuttle來回escape?是不是嫻日都有?
另外是不是從機場去酒店坐的士會平過包車?

...

樓上有jm golden sand去,應該有
機場出閘有個counter定價賣票坐的士,我去geoge town jen hotel(即trader),大約40,我唔知包車幾錢

侯爵府

ILMAMA 發表於 15-2-25 16:58
請問hard rock的雙床房住2大2小ok嗎?床夠大嗎?
我book twin bed,兩張拍埋,我覺得ok我問過,上房覺得唔夠大可加床,加130幾一晚(唔太記得)

侯爵府

Ksy229 發表於 15-2-25 16:01
回覆 smiletigger 的帖子

THX, 另外, 3 year 小朋友入場費多少? THX
3歲免費

侯爵府

hardrock泳池係有沙玩嘅,記得帶玩沙用具,同bb游水用品,我在泳池hea咗兩日,兩個小朋友都仲玩得好開心

另外,golden sand後面係公眾海灘,沙灘上有得按摩,大約40馬幣半個鐘,我有諗過小朋友在旁邊玩沙,自己按腳,不過無實行

我今次行程多數就小朋友,所以都係hea玩。
jen 搭shuttle入adverture zone玩兩個鐘,小朋友20幾蚊入場,父母5蚊,高滑梯好玩,但太細玩唔到就唔值

另外,kidland在jen後面,8歲女玩咗5個鐘,但3歲仔悶到嘔

睇壁畫行咗一陣好倦,最後屈服搭三輪車,舒服好多,小朋友開心晒,姓周橋似大澳,黃昏涼下海風都好

買手信都係入supermarket掃土產

男爵府

引用:+本帖最後由+smiletigger+於+15-2-25+17:39

請問你是否住過Jen?我見佢唔包早餐,到外面容易找地方食嗎?

侯爵府

lokjoan 發表於 15-2-25 18:00
請問你是否住過Jen?我見佢唔包早餐,到外面容易找地方食嗎?
後面有個商場,隔離係光大中心,好多嘢食,同有錢唱,唔駛担心

男爵府

回覆:smiletigger 的帖子

我有個小問題請俾d意見:我去5日4夜,KA早機去中午機返,打算頭3晩住golden sand,第四日坐shuttle中午搬到Jen下午遊George town,酒店平d而最後一天去機場又可以近d。請問半天遊George town夠時間嗎?這樣好還是4晚都住golden sand好?

侯爵府

回覆 lokjoan 的帖子

我就先住trader,後住hardrock,原因先苦後甜,近郊始終渡假feel d,間房靚d, 感覺好d
其實jen同golden sand去機場,都相差唔太遠,我10点半上車,唔夠11点半已到

睇壁畫半日ok, 不過行程好睇個人喜好,我c6行羅湖城咁嘅商場,都完咗少年心願,在durban買咗兩條西褲,試褲改褲,都用咗兩三個鐘

大宅

引用:我有個小問題請俾d意見:我去5日4夜,KA早

原帖由 lokjoan 於 15-02-25 發表
我有個小問題請俾d意見:我去5日4夜,KA早機去中午機返,打算頭3晩住golden sand,第四日坐shuttle中午搬到 ...
請問Jen是什麼?

男爵府

引用:Quote:原帖由+lokjoan+於+15-02-25+發表我

原帖由 ILMAMA 於 15-02-25 發表
請問Jen是什麼?
Jen即是以前的traders hotel

大宅

引用:Quote:原帖由 ILMAMA 於 15-02-25 發表請問

原帖由 lokjoan 於 15-02-25 發表
謝謝

侯爵府

lokjoan 發表於 15-2-25 19:12
係呀,真係好神奇,明明上網book係trader,但機場上的士已經話已改名做jen,以為剛轉名,問落又唔係,裝修都唔係新,好驚被司機呃,但check in完全無問題,仲好好禮貌,呢d情況,香港真係無可能

男爵府

引用:Quote:lokjoan+發表於+15-2-25+19:12+Jen即

係呀,真係好神奇,明明上網book係trader,但機場上的士已經話已改名做jen,以為剛轉名,問落又唔係,裝修都 ...
咁間酒店乾淨衞生嗎?見佢唔算貴。

侯爵府

lokjoan 發表於 15-2-25 19:35
咁間酒店乾淨衞生嗎?見佢唔算貴。
有小小舊,但都乾淨衛生,兩張床拍埋好大,地方都濶落,而且地點真係好方便,市內玩多數早出晚歸,都好ok,reception都好好,book shuttle,問嘢都有求必應

男爵府

回覆:smiletigger 的帖子

請問你有沒有去升旗山和榴連園等地方?是否一般出入都坐的士?

侯爵府

呢兩個無去呀!
的士唔易截,酒店門口搵職員講;Beach果邊搭shutlle或101巴士,都密嘅。
巿內多數行嘅,只搭一程去睇壁畫,其實好近

大宅

回覆 lokjoan 的帖子

昨天從檳城回來,在市區坐204巴士到升旗山纜車站,坐了30分鐘左右便到了,車費RM2大人,RM1小童. 纜車來回車費RM30大人,RM15小童。

大宅

另外我Book了車去看螢火蟲,真係好多好多,多過我去沙巴睇好多,d樹好似掛了閃燈一樣。

大宅

如乘101/102巴士去ESCAPE,去到可以claim返巴士錢。101巴士好密下,5-10分鐘到有一班。

首頁

尾頁

跳至