親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Koala_Chu+發表於+13-7-25+12:44+遊

原帖由 hinhin_ma 於 13-07-26 發表
請問遊食來晌邊個位置?? 好食?? TKS
遊食來近OTS租車,有魚市場,超市。 魚生,刺身價錢合理,但不算太鮮甜

hinhin_ma  IC....TKS A LOT !!  發表於 13-7-26 13:38

大宅

abbielaulau 發表於 13-7-25 16:48
想問下你知唔知, 佢地係由出發先開始計定係點架??
因為我計錯數, 如果比預訂時間遲還車, 會唔會有問題呢? ...

佢係由你book車個個時間開始計,跟住以24小時為1日,你計錯咗幾多個鐘?佢話遲1個鐘內既都無問題,但要之前打去俾佢地話佢知!!
del by bk

大宅

bbroy 發表於 13-7-25 19:02
请问outlet好唔好shop呀?

無乜人,睇你想買乜?
我淨係買到幾條levis,佢2900yen以上既買2送1,都有款有size揀,睇你好唔好彩執到平嘢,ab我買唔到,無款岩心水,運動鋪唔多啱心水,名牌袋又唔太啱!!

del by bk

複式洋房

回覆 大Pat鴨 的帖子

我計早左還車
同埋我剛剛先發現牧志係開10點, 我叫左ots 10:30黎酒店接, 時間又錯左.

大宅

abbielaulau 發表於 13-7-26 11:20

你e-mail同佢講叫佢轉時間啦,係可以免費改一次資料架!!

del by bk

複式洋房

唔該哂呀. 我直頭CANCEL左BOOKING
轉返落機就去拎車, 咁樣時間預算會好D.

大宅

abbielaulau 發表於 13-7-26 12:52

唔該哂呀. 我直頭CANCEL左BOOKING

你同我一樣,我一開始時又係第二日先攞車,但後來諗諗下都係轉第一日係機場攞,唔使煩!!

del by bk

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

大Pat鴨 發表於 13-7-26 10:51
佢係由你book車個個時間開始計,跟住以24小時為1日,你計錯咗幾多個鐘?佢話遲1個鐘內既都無問題,但要之前打 ...

想問下...我ON LINE BOOK 時打左個還時間, 到正式出車租時可改嗎? 主要是當時訂時唔肯定就隨便打個落去....
Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

hinhin_ma 發表於 13-7-26 13:41
想問下...我ON LINE BOOK 時打左個還時間, 到正式出車租時可改嗎? 主要是當時訂時唔肯定就隨便打個落去.. ...

你只要就番個時間去還車就得,佢地係以24小時計,過咗時佢會當1日計!

好似我咁,我第一日係機場攞車,個時間大約係4點,我第五日還車時,只係2點,所以計4日,只要你唔好過時就得!!

再唔係,如果你宜家已經知道時間,你send個e-mail同佢地講番都得!!
del by bk

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

大Pat鴨 發表於 13-7-26 14:06
你只要就番個時間去還車就得,佢地係以24小時計,過咗時佢會當1日計!

好似我咁,我第一日係機場攞車,個時間 ...

TKS, 禁到左先一次搞 .... 你係搭邊間AIRLINE?

另外, 想問下個POCKET WIFI, 用電快嗎? 接收好唔好? 可以晌機場交收嗎?
Stay Hungry , stay foolish !!

複式洋房

haha, 又會咁啱既.

大宅

hinhin_ma 發表於 13-7-26 15:12
TKS, 禁到左先一次搞 .... 你係搭邊間AIRLINE?

另外, 想問下個POCKET WIFI, 用電快嗎? 接收好唔好? 可 ...

我坐香港航空!

其實我唔知唔同公司有無唔同分別,我租個間都算平,但一去到D森山位置就收唔到(例如殘波岬,萬座毛,大家等...),係市區或國度58接收就一D問題都無,舊電用唔到一日,最多用到6-8個鐘,不過我自己有尿袋,所以唔太大問題,我個pocket wifi係係香港租架,出發前一日攞,返到嚟之後個日還!!

不過我問過幾間都係話沖繩收得差d,唔知真定假!!
del by bk

大宅

abbielaulau 發表於 13-7-26 15:31

haha, 又會咁啱既.

我開頭諗住第一日試坐單軌,所以先會book牧志站酒店,方便出入,但因為今次係第一次自駕遊,最後問老公使唔使早一日攞車俾佢熟集下個GPS先,佢諗諗下又話好,咁先改之嘛!
del by bk

男爵府

大Pat鴨 發表於 13-7-29 11:24
我開頭諗住第一日試坐單軌,所以先會book牧志站酒店,方便出入,但因為今次係第一次自駕遊,最後問老公使唔使 ...

大 PAT鴨

請問你點同 OTS 改資料呢? 用 email 定 打電話?

其實之前改左一次架喇 都同你一樣由第2天租轉返第一天租....上次我就用電話因為佢email唔覆

同埋想請問你 book 取車時間係幾點呢? 我上次改資料時講話1500 唔知會唔會早左呢?

THANKS for sharing

大宅

waiwaikelly 發表於 13-7-29 12:37
大 PAT鴨

請問你點同 OTS 改資料呢? 用 email 定 打電話?

我e-mail改架,佢15分鐘內覆我e-mail添....

你係咪係日文網book車架?聽講日文網book好似有呢個問題喎,我係中文網book架!!

我個時改就無俾時間佢,佢只係問我航班資料,我俾晒到到走既既資佢之後佢就幫我安排,如果你俾晒你既航班資料佢既話,佢識安排架啦,放心啦,最少佢一定係機場接到你先,你去到counter時再double check其他野就得!!

del by bk

男爵府

大Pat鴨 發表於 13-7-29 14:05
我e-mail改架,佢15分鐘內覆我e-mail添....

你係咪係日文網book車架?聽講日文網book好似有呢個問題喎,我係 ...

咁睇黎我又要打多次過去一次話講了

謝謝你的分享

大Pat鴨  mouth:  發表於 13-7-29 17:48

複式洋房

我本身都係打算第1日帶個女坐單軌, 行下小祿. haha

by the way, 你個pocket wifi 係邊間公司租? 可以用車插線叉電嗎???

大宅

abbielaulau 發表於 13-7-30 12:04

我本身都係打算第1日帶個女坐單軌, 行下小祿. haha

我個pocket wifi係fb既"日本sim.com"(日本轉番英文)租,我自己有帶尿袋,所以無試過用車叉電呀!

del by bk

別墅

回覆 koala_choco 的帖子

THX Koala.

請問幾間分店是否一樣大? 因為不會間間去, 想去間大的, 一次買野。

別墅

koala_choco 發表於 13-7-24 18:58
其實Uniqlo , aeon 四圍都有,Naha 又有,美國村也有,感覺上美國村的aeon 較大。等我找一找旅遊書影比你。 ...

對美國村的印象如何? 因為朋友去了說悶, 所以今次行程沒有打算去, 但為了最大的AEON, 又想去行下。

首頁

尾頁

跳至