懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 judykk 於 15-03-03 發表依。

原帖由 bbcmp 於 15-03-06 發表
我月尾會係廣華做1次結構,4月上旬係dr lau到做1次
嗯!今日檢查,醫生話21週先再幫我排期照。原來佢平時都會檢查果啲位,係咪唔做結構都得架?

男爵府

引用:Quote:原帖由 bbcmp 於 15-03-06 發表我月

原帖由 judykk 於 15-03-07 發表
嗯!今日檢查,醫生話21週先再幫我排期照。原來佢平時都會檢查果啲位,係咪唔做結構都得架?

...
結構可以照到bb手腳,手腳趾齊唔齊,器官包括心臟,腦等有無異常,有無兔唇齒等,應該唔會係一般產檢做到,我就覺得好重要,點解你會覺得醫生平時產檢都有幫你睇?醫生話比你知?

男爵府

引用:我都係 edd 8月25 廣華3月19做第一次檢查

原帖由 joey611 於 15-03-03 發表
我都係 edd 8月25 廣華
3月19做第一次檢查
我地edd同1日,都要握下手先,第1次廣華產檢24/3

複式洋房

引用:Quote:原帖由 judykk 於 15-03-07 發表嗯!

原帖由 bbcmp 於 15-03-07 發表
結構可以照到bb手腳,手腳趾齊唔齊,器官包括心臟,腦等有無異常,有無兔唇齒等,應該唔會係一般產檢做到, ...
係啊。我見醫生有話我地知個腦,心,個胃同pat pat,仲有睇到手趾公同腳掌。所以我地就諗算唔算係呢啲已經照到好似結構咁

好奇想問,廣華生bb可唔可以老公陪入產房?醫生幾時安排產前講座?

男爵府

引用:Quote:原帖由 bbcmp 於 15-03-07 發表結構

係啊。我見醫生有話我地知個腦,心,個胃同pat pat,仲有睇到手趾公同腳掌。所以我地就諗算唔算係呢啲已經照 ...
嗯,我係廣華做唐氏既時候,醫生都係咁意幫我睇過bb手腳,鼻骨,心臟,心臟血管,左右腦等。另外,我做nifty時dr lau都叫做幫我做過早期結構,睇既野都係差不多。

不過我唔敢肯定早期結構可唔可以代替個中期結構超聲波,始終結構最理想時間係18-22週進行。我唸你問下你個私家好的

男爵府

引用:Quote:原帖由 bbcmp 於 15-03-07 發表結構

係啊。我見醫生有話我地知個腦,心,個胃同pat pat,仲有睇到手趾公同腳掌。所以我地就諗算唔算係呢啲已經照 ...
如果順產,廣華一般都比先生入產房陪產,不過都睇情況。我生大女時,先生都有入產房

大宅

大家好,我由9月group轉左黎同8月group say hi..因為最初以我last m計。。尋日應該剛好12週,預產期係918,響聯合排期本身5號驗初期唐氏,誰不知,醫生幫我叫照聲波果陣話bb已經15週!嚇左我一跳,唔可以做初期。。而家唯有16號返去做中期。。的確有啲擔心。。因為我算是高齡。。而預產期亦改為826!~希望到時pass~~!!

大宅

回覆:15年8月預產期交流區

大家好,我edd 825 瑪麗,而家15週
大家有咩感覺?
我覺得好似胃口好左同埋小左之前m痛拉扯感覺,得反小小反胃,搞到感覺好不真實!
你地呢?

別墅

你地好,我預產期係831,之前做唐氐篩查話我高危,喊死左,即刻搵私家做左panorama test,希望一切順利...有無媽媽有同樣經驗?

大宅

我都15周,呢兩日半夜訓醒頭好痛吖。。係咪會持續落去都係點

大宅

Ahbi112~你屬高齡嗎?屬高危唔代表一定係,我仲未驗。。我都好擔心!

別墅

回覆:$2yeeman 的帖子

你好呀...我33歲,應該未算高齡...我見BK好多媽媽都話早期篩查好多假陽性...希望我自己都順利過關喇~你都唔駛擔心,我地嘅bb一定好叻叻豬嘅!!!

洋房

我都係14/8,第二胎

洋房

回覆 mm3002 的帖子

我和你都係同一日喎

大宅

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回

winnie0922hk 發表於 15-3-10 13:06
回覆 mm3002 的帖子

我和你都係同一日喎

複式洋房

引用:Quote:原帖由 judykk 於 15-03-07 發表係啊

原帖由 bbcmp 於 15-03-07 發表
如果順產,廣華一般都比先生入產房陪產,不過都睇情況。我生大女時,先生都有入產房

...
嗯嗯。多謝你啊!
呢2日肚屙,今日頂唔順去睇醫生,佢話冇咩可以幫我,只係開左啲電解質粉同必理痛比我話叫我飲多啲水,屙清啲菌就會好啲,但如果流啡就去醫院。而家望住堆野,坐響又成日急真係唔知聽日返工點,希望冇人同我爭廁所

洋房

引用:你地好,我預產期係831,之前做唐氐篩查話我

原帖由 Ahbi112 於 15-03-08 發表
你地好,我預產期係831,之前做唐氐篩查話我高危,喊死左,即刻搵私家做左panorama test,希望一切順利...有 ...
我做初期也驗出高風險,嚇屎我!即刻Book做T21驗DNA,好彩最後驗出低風險至真!

別墅

引用:Quote:原帖由 Ahbi112 於 15-03-08 發表你

原帖由 iB201501 於 15-03-12 發表
我做初期也驗出高風險,嚇屎我!即刻Book做T21驗DNA,好彩最後驗出低風險至真!

...
真係好!👍👍👍我都出左報告喇,低危呀,真係比政府嚇死左!

複式洋房

Hi~ 我預產係8月22號瑪麗~ 而家啱啱16w2d~
對住食物都係冇胃口,食小小已超飽又好快餓~
企一陣會頭暈~ 早兩日去左睇中醫,諗住調理下咁~~

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至