夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

manlinglee0815 發表於 20-8-13 01:55
我哩個幾日完全返唔到工,日日喊到眼腫曬,最後同公司請咗一星期假。我有睇到你地講既野,我知道我係有問題 ...

唉,看得出你尋日好努力,但既然做點解唔徹底D,親手煮餐住家飯俾佢食呢?唔識都好,上網搵簡單食譜學煮都得。

你老公應該係2年嚟同你傾過唔少次,你反而話番佢,所以佢心死。

我以前都試過咁,不過我係第一次拍拖,一舊雲咁,ex對我好好,但我只接受而無反過來付出,想番轉頭,我個ex 都同我傾過,但我反而覺得佢點解攞我同其他人比較。最終我同ex分手,我挽留時,ex話估唔到我會挽留,因為佢感受唔到我愛佢。最後一次講電話,佢仲講做點點滴滴相處中佢為我做的事,亦講左好多佢朋友為男朋友做既事。

當時確好難受,今日卻好多謝佢,因為佢,我知道點去愛我老公。

大宅

manlinglee0815 發表於 20-8-13 01:55
我哩個幾日完全返唔到工,日日喊到眼腫曬,最後同公司請咗一星期假。我有睇到你地講既野,我知道我係有問題 ...

樓主 其實你鐘意你老公d乜?
係咪只係鐘意佢對你夠好 錫你?
如果俾你復合
但如果佢對你既好會無哂
唔再服侍你
以後都要調轉你做妹仔 佢做大爺
你肯唔肯?你諗清楚 幻想下果個生活
如果唔得 勸你搵個真愛好過

男爵府

你老公係個理智既人,理智既人一旦落決定,就唔會回頭。你拖佢亦無咩意思。

同你分享一件事:我ex當年同我分手,話第三者同佢食茶餐廳會特意幫佢要杯水,因為怕佢夜晚瞓唔著。ex帶佢佢食好野,佢會反復讚美同多謝ex。

前幾個月,我老公妹妹同佢老公大吵,老公成家都話佢老公錯,我問老公,姑仔結婚1年幾,除咗佢老公錫佢所做既一切,姑仔為佢老公做過咩?哪怕一件都得,我老公想了好久,講唔出。我話姑仔做左人老婆,不妨做D師奶野,幫老公買底褲啦。最後姑仔咩都無做。而佢老公亦已經向佢提出離婚。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你老公唔係一次機會都唔比你... 你比左唔少次不過次次都係失望而回... 懶又疑心重, 又要check手機... 我係你老公都唔知娶個老婆做咩.... 攪到自己生活係黑暗裡面... 你都係放心... 再好好反省自己... 你仲後生, 應該仲可以遇到另一個... 到時要好好珍惜呀..

大宅

shannon_fky4186 發表於 20-8-13 08:23
唉,看得出你尋日好努力,但既然做點解唔徹底D,親手煮餐住家飯俾佢食呢?唔識都好,上網搵簡單食譜學煮都 ...

你會唔會覺得你為老公付出
無為ex付出
係因為你好愛老公 ,唔太愛ex
唔關公唔公主事?

大宅

shannon_fky4186 發表於 20-8-13 08:47

你老公係個理智既人,理智既人一旦落決定,就唔會 ...

飲水可以安眠咁作狀?
又特登讚美果d
好有婊子feel 我就做唔出

大宅

你老公今次應該真係下定決心, 可能佢就算冇第3者,都已經有覺得幾好的對象。但呢個已經唔重要啦,重點係佢真係放棄左你,一個人死左心其實真係好難再改變。其實係我地外人角度睇,你其實都好難改變去做到佢心目中的好老婆, 趁而家未有小朋友,你重有大把機會搵到一個岩你的人。 可能你第日要搵個200%愛你 同 願意做晒家頭細務的人,但係性方面都真係要去睇下醫生,始終男人都有生理需要,性可以幫佢地減壓,你唔比佢,佢可能會外求添。明白你現時好傷心,希望你吸收今次經驗,祝你早日搵到幸福!

大宅

bella03 發表於 20-8-13 09:47
你老公今次應該真係下定決心, 可能佢就算冇第3者,都已經有覺得幾好的對象。但呢個已經唔重要啦,重點係 ...

「200%愛你 同 願意做晒家頭細務的人」,佢老公咪已經係囉 又最後都頂唔順 唔work
唔知其實係唔係真係有真心願意做哂家務 全心全意愛人既男人存在喺呢個世界?
但果d 可能係住家男人,無咩事業心 唔夠叻
我又唔覺呢種男人吸引

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

clyl03 發表於 20-8-12 18:55
佢老公印咗離婚申請書啦
發展得好快..............現代係火箭上天空

男爵府

回覆樓主:

你老公係累到覺得自己一個過日子都好過同你一起因為睇唔到未來,相信佢唔係有其他對象,難聽d講做兵都要派軍糧可況做老公呢佢都感受唔到幸福,你拖佢佢死左心可能50萬都唔比你,除非你老公真係比你感動有動搖

男爵府

唔覺得樓主完全錯,只係個男人包容唔到佢,我有親戚又係公主命完全唔做家務唔煮飯,個另一半覺得冇問題,愛到可以包容。
睇樓主解釋,佢老公可以唔洗樓主煮飯,只係唔做家務性事不協調。
家務最基本吸塵拖地,洗廁所必做,個男人見到你有做,會覺得你有付出既。
一步步做起,慢慢改善夫妻關係吧。

男爵府

dolceee 發表於 20-8-13 09:43
飲水可以安眠咁作狀?
又特登讚美果d
好有婊子feel 我就做唔出

唔係,係因為茶餐廳俾茶,茶會令ex瞓唔著,所以幫佢叫水。

係咪特登我判斷唔到,可能係真心呢~

婊子唔婊子我唔批評,事實係我唔夠佢細心了解ex 既需要,亦因為佢咁用心,佢成為ex 既太太

男爵府

dolceee 發表於 20-8-13 09:41
你會唔會覺得你為老公付出
無為ex付出
係因為你好愛老公 ,唔太愛ex

唔同意,我唔敢講我好愛我老公,ex當時亦係愛既,唔愛就分手啦,挽留做咩?

又講唔上公主,只係無留意對方需要,亦無將自己既愛表達出嚟。

珍珠宮

疑心太重了
行為上咁懶、唔理老公
但另一邊又可以瘋狂check電話、問長問短
邊個男人忍到?
已經搞到要離婚,仲要講出嚟話懷疑老公有第三者

樓主,真係一步錯 步步錯
你老公尋日可能都有少少心軟
聽到你懷疑有第三者
應該好堅決離婚啦
去到咁既地步,你都唔明個老公需要乜
其實你心底仲係覺得好小事
值得離婚咁大件事?會唔會老公有第三者?

你老公講得岩,你肯定唔會改
放生老公吧

伯爵府

感受到你嘅難過
不過相信好難挽救,機會真係唔係無限畀㗎
不如同佢講,呢一刻真係簽唔到,但乃念夫妻一場,大家分居三個月,等你冷靜下來才簽
若果三個月後,佢仍不回心轉意,你都唯有有尊嚴地簽
愛一個上一課

大宅

dolceee 發表於 20-8-13 10:12
「200%愛你 同 願意做晒家頭細務的人」,佢老公咪已經係囉 又最後都頂唔順 唔work
唔知其實係唔係真係有真 ...

係有呢類男人, 但同你諗法一樣, 會係住家男人,未必搵咁多,但睇黎呢類岩樓主多d,可以好似佢娘家咁照顧佢(emoji)

大宅

bella03 發表於 20-8-13 13:15
係有呢類男人, 但同你諗法一樣, 會係住家男人,未必搵咁多,但睇黎呢類岩樓主多d,可以好似佢娘家咁照顧 ...

未必搵咁多,唔知養唔養得起老婆
可能到時就要公一份婆一份一齊供樓
間屋無咁大
壓力又大d呢
而家樓主唔洗供樓 又唔使分擔開支好爽
第日生咗仔壓力更大!

大宅

其實新婚果時好多女仔都仲好公主既,放工訓sofa,唔煮飯唔做家務我都試過,但我好鍾意同老公一齊食飯一齊訓
唔做愛,唔肯一齊俾首期,唔肯一齊供樓,唔會一齊食飯訓覺,你搵佢笨啦,都唔知你當初結婚為乜
你只係想要個工人服侍你,咁你離左婚可以請,唔洗問准佢啦,反正之前傾親你都大佢話請工人,你自由喇

大宅

yurijm 發表於 20-8-13 12:28
疑心太重了
行為上咁懶、唔理老公
但另一邊又可以瘋狂check電話、問長問短

爬晒大部份文,俾我係老公做到咁樣忍受2年,條件又好,有第三者都唔好怪佢喇,事實佢真係值有其他人對佢更好,而家佢俾埋錢同你離婚,佢應該都係好決絕。

娶個老婆返黎仲要做工人,速遞員,爸爸咁多角色,但大家需要既生活你一點都俾唔到,我諗佢情願單身都唔想同你繼續個婚姻

大宅

我覺得你老公講得好岩,2年黎佢應該比左好多機會你,亦比左2年時間你去改,但你仍然自我中心,所以佢而家已經完全死心,唔係到今時今日,你話想改,要時間改,人地就要比機會你咩?其實你老公對你咁好,你已經take左好多advantage, 放過佢啦,佢值得有個好老婆。

你同佢一齊都唔信任佢,由你唔肯一齊供樓交水電煤就知你個人唔信佢,又自私,買樓落單人名我覺得係好make sense既事,因為可以留返個人名將來再買樓,婚後財產其實已經受法律保障,但你個人仲要咁小心眼唔肯付出,到今時今日仲問係咪因為佢有第2個所以要同你離婚,只會令人覺得你仲未醒,你仲未知你個問題係邊到,你問得出呢句,我諗你老公個心更加確定離婚係正確。

首頁

尾頁

跳至