嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有冇媽媽個BB有血管瘤同士多啤梨痣

不如大家list down 邊日得啦,會方便D!

Sat
2/9.....9/9.....16/9.....23/9.....30/9
EQ NO......NO......OK........OK........OK
dreamOK......OK......NO........OK......OK
jonvanOK......OK......NO........OK......OK

Sun
3/9.....10/9.....17/9.....24/9
EQ OK......OK.........OK........OK
dreamOK......OK.........OK........OK
jonvanOK......OK......NO........OK

大宅

大家都好似好忙冇嘜人上黎我地去到第3版la 點呀各位e排大家d bb好嗎粒多啤梨痣有冇好似細左呀

dream_cool00,
放左個長summer holiday聽日開學law心情點呀 我就聽日開始放長假la尋晚巳經訓唔著啦

bala,
妳請到工人末呀 妳幾時再過黎hk呀過黎記得call我出黎tea tea佢呀

大宅

jonvan 寫道:
大家都好似好忙冇嘜人上黎我地去到第3版la 點呀各位e排大家d bb好嗎粒多啤梨痣有冇好似細左呀

dream_cool00,
放左個長summer holiday聽日開學law心情點呀 我就聽日開始放長假la尋晚巳經訓唔著啦

bala,
妳請到工人末呀 妳幾時再過黎hk呀過黎記得call我出黎tea tea佢呀

係呀!完全唔想返

大宅

bala,
我老公可能去macau做野,請問租屋around how much?
由hk to macau 坐船幾耐呀? how much ar?

大宅

dream_cool00 寫道:
bala,
我老公可能去macau做野,請問租屋around how much?
由hk to macau 坐船幾耐呀? how much ar?

wa, 咁佢係米一個星期先返黎一兩次個隻呀 咁妳同囡囡米要自己look after自己

大宅

jonvan 寫道:
[quote]
bala,

wa, 咁佢係米一個星期先返黎一兩次個隻呀 咁妳同囡囡米要自己look after自己 [/quote]

係家,不過係睇下先la!揾定d information 先!

伯爵府

jonvan ~~星期日老公過HK做野呀,我都想過呀,不過我個ID要MONDAY先有得攞呀!!吾知過吾過到離呢,我都想去HK買野呀 :-(

伯爵府

bala,

您老公過離澳門做野呀,吾洗怕,澳門媽媽會歌邊都有好多HK MAMA GA,有D都係跟左老公過離GA,您老公會係邊到做野先?如果係氹仔就租返仔歌邊,佢一個人住呀?由HK TO MACAU大約9個字~1個中左右LA

租樓您可以睇下呢個>>>CLICK

船票可以睇呢個>>>CLICK

仲有好似係中港城碼頭搭歌隻好似平D GA,,不過D船坐得無咁舒服LOR

大宅

BALA

thank you ar! 我唔會跟過去,bb都要讀書!佢一個人去,ok嗎?

複式洋房

今日睇無線新聞, 講果個爸爸送完個大女(3嵗)返學,
跟住就比架工程車倒後撞死, 仲連佢11個月大個囡囡都當場撞死埋. 佢老婆喊住咁喺電話同家姐講:"老公同個女撞左車,細妹死左呀....", 我睇到都喊呀, 真係好心up. :-( :-(
你地有無睇到呢段報導呀?
希望呢位媽媽勇敢面對, 節哀順變.
另外果個司機真係要捉去打把,
搞到人地家破人亡

大宅

hello all

my baby girl also have 士多啤梨痣在腳板低..
佢就學行了.少少
我只講事實

伯爵府

June2006 寫道:
今日睇無線新聞, 講果個爸爸送完個大女(3嵗)返學,
跟住就比架工程車倒後撞死, 仲連佢11個月大個囡囡都當場撞死埋. 佢老婆喊住咁喺電話同家姐講:"老公同個女撞左車,細妹死左呀....", 我睇到都喊呀, 真係好心up. :-( :-(
你地有無睇到呢段報導呀?
希望呢位媽媽勇敢面對, 節哀順變.
另外果個司機真係要捉去打把,
搞到人地家破人亡

有呀,有呀,睇完真係眼濕濕,好慘,個MAMI仲睇住自己老公同女女比車車死,哎~~個心真係好吾舒服 :-( :-( :-(

伯爵府

BALA

thank you ar! 我唔會跟過去,bb都要讀書!佢一個人去,ok嗎?

您BB幾大呀?您有無做野??其實如果可以GE話,係澳門讀書好過係HK呀,我見有D HK MAMI都話,有D學校GE情道高過HK GA,不過就無您地咁大壓力LOR,同埋好老實講,2公婆分開2地始終吾好,吾係嚇您,有D HK男人都有係澳門收埋2奶GA

大宅

BALA

bb十個月大,未開始,

有D學校GE情道高過HK

有咁嘅事,真係要介紹下!咁你地嗰邊做teacher幾$salary?

吾係嚇您,有D HK男人都有係澳門收埋2奶GA

我老公好識諗,so far我都好trust佢,唔會瓜

伯爵府

dream_cool00 ~~係呢邊做老師,我唸$8OOO~10000,未計其他津貼,我見有D個小朋友係返自己教歌間學校到讀,都吾洗錢GA

PS,不過最重要都要睇下您係邊到教同教幾年班LOR,有D人工好低

大宅

好低人工,唔及hk一半

伯爵府

dream_cool00 ~~您做教書GA??不過係澳門做野都幾麻煩的,佢地未必會無LALA請個HK人返離,因又要攪工作証,要辛請GA

大宅

点解冇人家?我頭先睇e生,e生話bb要七歲先散哂,都叫樂觀!返學la,好攰呀!

民房

我係一個血管瘤的患者, 今年已經廿三歲, 我想講如果永久的血管瘤會好影響小朋友的心理成長, 而且社會上有好多八婆八公都會令你情緒好困擾, 如果有能力, 最好佢小學時用laser整好佢, 講真, 我睇哂你地d post, 你地都知道, 無論大人小朋友都口沒阻攔... 你地都知道可以由你好開心既時候, 比d八公八婆啤一啤, 話一話, 笑一笑就 心情趺到最底點...

不過沒能力做laser都唔使絕望, 因為你照顧bb好d, 唔好比bb知你都嫌棄佢, 唔好比bb覺得自己同人地唔同, 適當但唔好太過份保護bb

講住咁多先, 其實我應該分享下我成長過程, 令你地知道有咩要注意, 不過有時間先再講

ps. 唔好比血管瘤出血, 好難止血,
唔好撞到血管瘤, 會積血腫脹

別墅

好耐無上黎...大家好ma?:lol:

1上黎睇到

kobii 寫道:
我係一個血管瘤的患者, 今年已經廿三歲, 我想講如果永久的血管瘤會好影響小朋友的心理成長, 而且社會上有好多八婆八公都會令你情緒好困擾, 如果有能力, 最好佢小學時用laser整好佢, 講真, 我睇哂你地d post, 你地都知道, 無論大人小朋友都口沒阻攔... 你地都知道可以由你好開心既時候, 比d八公八婆啤一啤, 話一話, 笑一笑就 心情趺到最底點...

不過沒能力做laser都唔使絕望, 因為你照顧bb好d, 唔好比bb知你都嫌棄佢, 唔好比bb覺得自己同人地唔同, 適當但唔好太過份保護bb

講住咁多先, 其實我應該分享下我成長過程, 令你地知道有咩要注意, 不過有時間先再講

ps. 唔好比血管瘤出血, 好難止血,
唔好撞到血管瘤, 會積血腫脹

我1早都知亞囝成長會好唔開心,講就好輕鬆,但我好驚到時唔知點面對... :-( :-( :-( 我都想同亞囝整走佢...但醫生又話佢咁細唔好整住...唉

首頁

尾頁

跳至