自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

算啦, 我其實好少係bk 留言, 我上面果段留言係話

大家市民要留意有無做左呢次行動各方嘅鍵盤棋子, 唔好睇少一句 " 撐街坊" 佢等同撐黑道. 就係開始流血事件.

高登登出黎又唔關我事, bk 有人cap 圖又唔關我事, 佢誤將你句野當非禮, 都唔關我事, 我都無高登a/c.

但好奇怪, 我段野只係得黎回覆番我係想入黎煽動, 太好笑. 你地自己想深一層, 你地一路呢幾日係咪都係因為網上 D posts 感動到你地睇法再去留言呢, 你又諗下點解都有好多fds 無乜係fb 出任何關于呢單野嘅敏感留言或撐邊一邊呢, 就係因為我地唔想做其中一隻棋, 撐字好敏感, 咁樓主係咪的確無諗過所謂街坊就係見到打到人流晒血嘅街坊呢.

你地再點睇都唔會再覆啦, 我日日都親身去睇, 我唔係睇傳媒, 睇煽動posts , 我係mk 住, 都叫做睇到一路以黎嘅情況, 唔會支持佔落去, 根本佔幾日都夠晒, 但出黑就點都唔得.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goosema 發表於 14-10-4 16:37
唔係無視,只係被某d傳媒蓋過,同埋我知道其他人唔會再想上街反佔中,因為而家已經嚴重影響好多人!

無 途 …
哩個香港病得好緊要。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fannymama123 發表於 14-10-4 16:50
起底同網上欺凌無乜分別 我都唔明點解有媽媽撐起底
仲有人鼓吹同主動做。

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:嚴重聲明:我要幫我自己澄清!

禁止訪問

引用:撐街坊被解讀成撐非禮?

子爵府

佢地唔係真理,唔好理佢地 .
他們是細路, 我們是大人..
小朋友幼稚的行為, 我們大人最清楚.

上善若水    發表於 14-10-4 17:58

水晶宮

絕對相信你

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

我信你為人,我信你無心,唔好唔開心

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:而家係網上bullying.好過分,起人㡳,記名有

原帖由 Share 於 14-10-04 發表
而家係網上bullying.
好過分,起人㡳,記名有什麼目的?
威脅傷人、煽動仇恨
已被別有用心的人成功分化,撕裂了。 bk, 社會從此不再和諧, 可悲。

子爵府

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

男爵府

起人底D人,有冇起D叫人搞警察家人嘅人呢?
因為我一次都無去過高登睇家?

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:aromama 發表於 14-10-4 16:37 尋晚

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-10-04 發表
怪只怪你講嘢太有道理

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:lemonon+發表於+14-10-4+16:23+回覆+

原帖由 20120215 於 14-10-04 發表
佔左甘多日,,影響 左甘多人,社會秩序亂晒龍,,勸又唔走,用最低武力又唔走,,仲要容忍甘多日比你地散 ...
完全同意,點解唔勸班人唔好做路霸,反而埋怨政府唔清場,埋怨街坊好咁燥,都本沒倒置既

大宅

回覆:fawah 的帖子

咪理佢地!_

琥珀宮

畀面勳章

引用:算啦,++我其實好少係bk+留言,++我上面果段

原帖由 lemonon 於 14-10-04 發表
算啦, 我其實好少係bk 留言, 我上面果段留言係話

大家市民要留意有無做左呢次行動各方嘅鍵盤棋子, 唔好 ...
其實咩叫出黑呢?佢地阻人做生意會影響埋班社團架,今時今日佢地都係講利益啫,唔通仲義字當頭咩?佢地阻人搵食就遲早出事架蹬,勸又唔聽仲要叫佢地撐耐d, 害C班細路咋

男爵府

開心吸收勳章 熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

2邊都偏激,我信你。

我立場係支持和平理性既爭取民主,無論支持與否,我都尊重他人言論自由,他人同我意見不一,可以唔回應,而唔係追住人黎鬧,至於個啲話見到暴力清場而心涼既人同認為非禮係應該預左既人,我只能講見到佢地既言論,我好心寒。

男爵府

哦!!

象牙宮

aromama 發表於 14-10-4 18:15
怪只怪你講嘢太有道理
哈哈~哈, 哩度嘅人已經失去常性, 竟然有會員將JM嘅帖放上高登叫人起底, 亦有人鼓吹哩件事, 不為甚麼, 只因為大家意見不同, 哩啲人話自己有良知, 做哩件事同鼓吹咁做已經係冇良知及不道德,為BK 製造白色恐佈, 叫異見者收聲, 仲厚顏話為咗爭取將來的自由, 講將來? 今日哩班人已經滅緊異見者的言論自由!

Kateff  can't agree more  發表於 14-10-4 22:20
aromama  冇錯!  發表於 14-10-4 19:38

首頁

尾頁

跳至