論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:chiuchun 的帖子

請問你要加幾多?

大宅

個AGNET剛剛打俾我, 要加多3500, 之前俾咗7700, 即係要成11200請個工人? 我已經同佢講, 冇的加!! 個AGNET仲大我, 話你唔俾, 個工人可能SAY NO, 唔來噢, 我同佢講, 唔來就算數, 退返錢俾我.

我以後都唔會請菲律賓人, 我第一個工人係菲佣, 做咗5年, 出去借貴利, 打發走, 之後請印佣, 目前6年, 要返去結婚, 我已經打算請印佣, 點知用開這開AGNET話冇做印佣了. 冇的選, 先請返菲佣. 現在真係成肚氣, 點都唔會俾. 情願請本地PART TIME.

caca11  support  發表於 13-4-2 15:26

子爵府

BK Milk勳章

回覆 echoo 的帖子

how much do they charge you originally?

珍珠宮

好媽媽勳章

JoannMok 發表於 13-4-2 15:36
回覆 echoo 的帖子

how much do they charge you originally?

我是direct hire賓, 手續費不同, 是平D既, 好似三四千, 經得成請一般海外賓好似係要五六千, 好似未包菲稅, 具體要問下其他JM.

子爵府

BK Milk勳章

Is there any JM hired the maid from 得成 which do not need to pay the additioanl fee ? I want to know how much you have paid. I am hiring thur other agency. She may come back to ask for additional fee. If there is a large agency which does not charge for extra, i am going to argue with her.
tks

複式洋房

回覆 chiuchun 的帖子

點解咁快gei, 我2 月21 日在得X 請咗個菲,原本要成5 月尾先到港!你在經那個agent ?

因為原本的工人唔來,要簡過個工人,起碼要六月尾先到!

子爵府

回覆:Agent 話我知, 13/3 菲律賓政府開大會..加agent fee 工人才可到港

我Agent都大我話其他僱主肯比,工人就黎到又話以後請菲起碼8、9千入場費,大家慣左話唔覺貴!頂,我鬧鬼佢,唔應該收額外費坐大菲,等佢地以為佢地好吃香,香港人無左佢地唔得,我話人地肯比唔代表我要跟,我話寧願唔要,唔會再比錢。agent仲話僱主都要預工人唔啱要換人係要再比過另一筆錢for 新工人,痴線。

子爵府

BK Milk勳章

回覆 elysion 的帖子

my agency also told me this last week.
therefore, i really want to know whether we (employers) are willing to pay ?

大宅

回覆 babykingdomling 的帖子

我間AGENT 叫樂X, 應該係細行, 之前係中環, 後來搬咗去中環街市對開上半山電梯附近. 個老闆又話係牧師, 鐘意養魚.

子爵府

回覆:Agent 話我知, 13/3 菲律賓政府開大會..加agent fee 工人才可到港

宜家好無奈都唔知繼續等定係換個新的local,好煩!

複式洋房

回覆 MissMaMa 的帖子

你好, 可否send你agent的電話及地址給我嗎? 謝謝!

大宅

回覆 elysion 的帖子

我預咗唔再請工人, 請本地鐘點算數. 反正我個仔已經讀中一, 最麻煩係有隻狗, 再加要準備晚餐.

禁止訪問

大宅

引用:我agent話這個星期有明確消息喎,有冇“菌

原帖由 Peace! 於 13-04-02 發表
我agent話這個星期有明確消息喎,有冇“菌“我!?
明確消息即係咩?

禁止訪問

子爵府

引用:佢話今個星期知駛唔駛俾extra+agent+fee。

原帖由 Peace! 於 13-04-02 發表
佢話今個星期知駛唔駛俾extra agent fee。
呢句說話我個agent 由3月開始講到宜家

男爵府

回覆:elysion 的帖子

我想問你嗰間A準係米有分店,叫X園僱傭?thanks!

男爵府

回覆:chiuchun 的帖子

我想問你嗰間A準係米有分店,叫X園僱傭?thanks

大宅

回覆 AhKaAhKa 的帖子

應該唔係啦. 只有一間在翡翠中心(棟大廈在去半山條電梯旁邊).

大宅

我已經要求退錢。

首頁

尾頁

跳至