自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:你地bb出世果陣有冇感動到喊?

我見到個仔又摷皮又醜樣,我哭了
果刻心諗…點解甘醜樣架

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:生呀仔果時,佢實在太醜樣(比其他b浸多左9

原帖由 Ming_shirley 於 14-04-16 發表
生呀仔果時,佢實在太醜樣(比其他b浸多左9日),完全喊唔出,只係諗“佢真係我個仔?好醜呀”

反 ...
浸多左幾日會醜樣d嗎?
我仔都遲左十日出世,我以為個個b出世都係咁既樣

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

出世果刻無...

反而第一次照超聲波時..見到囡囡.. 感動到想喊~~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

男爵府

有! 一聽到BB喊, 眼淚失控地流出嚟! 知道佢平安出世, 識喊, 好安慰!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:無,聞左好耐氣,又出左好耐力,淨係知好肚

原帖由 ddwhin 於 14-04-16 發表
無,聞左好耐氣,又出左好耐力,淨係知好肚餓,生完未戴返眼鏡,其實唔係好睇得清楚個仔,淨係奇怪點解個BB ...
我又係,又累又無帶眼鏡,個仔出世姑娘問我個b係仔定女,其實太遠我都睇唔到,之前產檢話這係仔所以答仔咋果刻真係累到想暈

水晶宮

覺得終於一身鬆晒,唔洗再痛!姑娘抱埋黎果陣有d感動眼濕濕,但望到阿b係度玩口水泡又覺得好好笑

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:定係好累咩都唔想理?我覺得果刻會好感動!

原帖由 carefreecanny 於 14-04-16 發表
定係好累咩都唔想理?我覺得果刻會好感動!
未知... 兩個月後話你知!

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

第一個生咗2日, 出世果一刻只講咗句, 你終於肯出黎了, 舒服曬~

第二個胎位唔正, 訓咗係醫院兩星期(其間不停噤轉位, 俾阿B玩C)先開刀, 出世果一刻, 我同阿B講, 你真係好百厭!

大宅

BB防敏心得分享勳章 熱血金章

我開刀既,我聽到佢喊我就開始流淚,之後姑娘拎佢埋黎比我錫. 我講左句咁醜樣既,跟住繼續喊. 其實係好感動, 因為佢齊齊整整,健健康康咁出世.:easter:

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

無,見到亞B系度喊“嘩,乜甘大個口!“姑娘話距要去nicu做檢查問我抱唔抱下先,我驚距有事都唔敢抱。結果第三日先抱到亞B

子爵府

大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

第一個,順產,
“好痛,咁似老公既?生一個就夠”:
第二個,開刀,
“好凍,都係似老公?咁二個就夠”

仲有,
生兩個都係聽到佢喊我都有喊……

幸福肥師奶

男爵府

回覆:綺霖mami 的帖子

認同,我總共痛左三十個鐘,佢出來果下完全係覺得解脫。

綺霖mami    發表於 14-4-16 17:03

侯爵府

有,我係開刀生twins
聽到第一下喊聲時未黎得切有咩感覺,仲心諗唔知分唔分到第二把聲

都未諗完就好清楚分到第二個都出左世喇,跟住係有兩把唔同既喊聲,就開心到流眼淚,到姑娘抱大囡比我睇時就喊左出黎、到睇細囝時,因為d眼淚,其實我睇唔清佢咩樣,嘻嘻

Step_C  好感動呀!  發表於 14-4-16 18:55

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:定係好累咩都唔想理?我覺得果刻會好感動!

原帖由 carefreecanny 於 14-04-16 發表
定係好累咩都唔想理?我覺得果刻會好感動!
C6有,我冇,我當時心諗:終於得左

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

綺霖mami 發表於 14-4-16 16:36
我冇呀, 淨係知道剛生完, 一身都輕鬆晒
我都係咁話, 因為順產, 好痛呀~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

咁又冇喎!因為以經好倦、冇晒力!

男爵府

無喎! 只有鬆一口氣的感覺!
知足常樂!  

首頁
12345...6

尾頁

跳至