自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:6299成日邀請蝗蟲回家

既然咁辛苦 不如搵日火火地 攞喼執嘢 咁老人家一定問咩事 咁呀姑仔未一路哭一路講.........睇吓有冇轉機.

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

水晶宮

其實無咩可以做,當年我爹娘都係咁,我直情b6話嚟我就避走,到最尾我dick起心肝買樓搬出黎住,有時我以為俾家用佢地嘅係b6, 唔係自己 佢地落黎痴食痴住,但要我避走

伯爵府

引用:+本帖最後由+kakawin+於+14-5-14+20:22+編

原帖由 kakawin 於 14-05-14 發表

睇完樓主個遭遇,我覺得沒咩好申
親戚都無得講、我阿爸呀媽成日請D客or廠長家人朋友返來

複式洋房

回覆 p_kotone 的帖子

甘真系一山還有一山高。。。
我十分不喜歡陌生人或者不熟的人來屋企。。。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 yiu_fire 於 14-05-14 發表呻

原帖由 小可愛11 於 14-05-14 發表
唔好意思,妳唔同C6住咁同邊個住呢??

大宅

我細個時日日都有d 咩叔公姨媽姑姐落黎hk住我家,
仲要一住就3個月!有個住兩年!
屋企大就話冇所謂, 公屋一間住幾個人都已經夠迫啦!
仲要多個蝗蟲廳長! 完全打亂自己生活!
可惜果時細個, 冇可能反抗。。
我曾經好坦白同父母講我唔鐘意, 但成效不大
再有次d 蟲食煙, 我臭醒左,
真係理得你係我邊個, 我同佢講我唔想因食二手煙死!
叫佢入toilet, 點知家母話我一d 親情都冇!
仲要話人地肯黎住係因為你屋企舒服, 應該覺得光榮! 頂。。。。。。。

而家我的態度係,一有蝗蟲係度, 我繼續我的生活,
我每晚係要睇埋烈火雄心先訓呀, 我係要夜媽媽傾電話
你覺得我阻你訓就下次咪黎,
Toilet d 用品, 梳, cream 牙刷果d 全部收埋哂入房再lock 房門, 冇帶呢d 野自己去買! 我好注意衛生, 絕對唔會share!
所有在我家過夜的蟲叫我飯局去街, 我全部都唔會出現!
成效好似唔錯, 兩個月都無人黎。。。

唉, 我都唔想做到咁衰,
但我唔係咁衰, 個個都咁揾我父母著數,
自己又會冇左個寧靜的家, 連同父母獨處傾心事的機會都冇埋!

wong_cat    發表於 14-5-15 10:56
豬b老公  Good job!  發表於 14-5-14 23:08
yiu_fire  Well done!!  發表於 14-5-14 21:57

子爵府

引用:我細個時日日都有d 咩叔公姨媽姑姐落黎hk住

原帖由 xyz.xyz.123 於 14-05-14 發表
屋企大就話冇所謂, 公 ...
做得好!

男爵府

引用:Quote:原帖由 晴朗家家 於 14-05-14 發表咪

原帖由 yiu_fire 於 14-05-14 發表
唔係,個屋企你公屋,當初6299同姑仔,c6一齊有名,先有得分配,嚴格來講姑仔係屋企一份子,有俾家用有幫手 ...
我只本想想果啲係父母朋友,我點都會俾面,做人唔駛咁自我中心囉

男爵府

引用:Quote:原帖由+yiu_fire+於+14-05-14+發表唔

原帖由 晴朗家家 於 14-05-14 發表
我只本想想果啲係父母朋友,我點都會俾面,做人唔駛咁自我中心囉
嘩,你做咩話我自我中心,你點知唔知就咪亂講啦

男爵府

引用:我細個時日日都有d+咩叔公姨媽姑姐落黎hk住

原帖由 xyz.xyz.123 於 14-05-14 發表
屋企大就話冇所謂, 公 ...
扼飲扼食係一回事,對家人不利先係重點,話説99曾經同我講,曾被62邀請返來住的鄉里(無親戚關係)騷擾,個鄉里喺6299個廳睇3級片,仲要對住99討論劇情(當時只得該鄉里及99在屋內)我99即時打開門趕個鄉里走。時至今日,6299仍無危機意識。。。

男爵府

叫姑仔買瀉藥, 等佢地餐餐肚瀉
D被放痕粉

等佢地次次都有甘吾舒服得甘吾舒服, 从後就吾黎啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

6299係姑仔父母...姑仔自己都唔親口同佢地講唔鍾意...
你依個新抱有乜資格講

如果我父母係咁...我已經#$%^&*左...一次就算...唔會有下次...
要親戚定要女??

yiu_fire  係呀,我係無得講架,所以咪話幫佢唔到,覺得無奈  發表於 14-5-14 22:07

男爵府

引用:睇完樓主個遭遇,我覺得沒咩好申因為我戈遭

原帖由 kakawin 於 14-05-14 發表

睇完樓主個遭遇,我覺得沒咩好申
依家果境況同妳當時一樣,仲要講明要用幾多張被先睡得到,又要話買張蓆,又話要攬帎,情況就係為左佢地,就要長期擺放佢地既用品,枕頭又四個,被就冬夏又各兩,三張,仲要放幾套衫褲,底底加bar放向到,話方便下次黎唔駛帶咁多野喎!

wong_cat  都幾唔客氣㗎喎  發表於 14-5-15 10:58

大宅

回覆 yiu_fire 的帖子

我明呀! 我有次訓到半夜去toilet, 見到果個所謂的親戚冇開燈
當我一開燈就見佢摷緊個洗衫籃,
我個bra 放左廁所板上,
果陣我十幾歲, 嘈又怕唔知發生咩事!冇同屋企人講!
自始之後, 有虫的話,
我d 衫(dirty) 會拎入房!等走哂先一機過洗!

子爵府

掃蝗

男爵府

引用:Quote:原帖由 晴朗家家 於 14-05-14 發表我

嘩,你做咩話我自我中心,你點知唔知就咪亂講啦
幾時話你呢又?

伯爵府

BK Milk勳章

引用:呻下先,話說我同c6住,6299就同姑仔住,最

呻下先,話說我同c6住,6299就同姑仔住,最近我就生得少上去揾6299,姑仔打俾我,話6299又招乎佢啲蝗蟲鄉里 ...
掃蝗

複式洋房

回覆 daisyma008 的帖子

真系当左自己屋企甘搞窝。。。没办法啦,对付依滴人,客气就比人吃得死死的,不客气人地会话你……¥&*……&%。。。唉。。。因为我是晚辈,所以唔可以讲咩,滴姨妈点搞都是由父母“执生”。
我阿妈超级好客,有次阿妈的朋友带埋2个16岁左右戈仔仔和同学仔来我屋企过夜。。。我以前一个女仔住一间房,阿妈好客到要我训厅,3个男仔训我间房,成晚传来打斗玩闹声。。第二日发现,间房乱到七彩甘。。。好才当时我才9岁左右,没咩隐私/私人地方意识,如果果时我已经15岁,打死都不愿意比男仔训我间房。。。

水晶宮

小心姑仔頂唔順6299搬來同你住人地屋企事都係唔好理咁多

yiu_fire  反而係姑仔唔想打搞我,我同c6無所謂^_^  發表於 14-5-15 01:16
少奶奶的身份,丫頭的命...

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yiu_fire 發表於 14-5-14 19:15
呻下先,話說我同c6住,6299就同姑仔住,最近我就生得少上去揾6299,姑仔打俾我,話6299又招乎佢啲蝗蟲鄉里 ...
親戚一場都冇乜野辦法

首頁

尾頁

跳至