婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

為食公主 發表於 14-10-14 17:13
多謝鼓勵。佢地成日話BB都只係抱返落去訓覚(因我要係奶奶度食飯,雖然好唔想),根本係邊度訓都冇分別,冇 ...
不如問下c6, 咁c9做物要生bb? 自己個bb 都唔跟自己, 生兒養女有咩意思?? 而加咁努力搵錢, 係咪將來搶番自己個孫黎揍, 補償自己? 如果c6仲唔明, 咁weekend 就唔好比c6 揍bb, 自己揍, 自己玩, 但要佢打下手, 即洗野, 換片, 睇下佢會唔會小氣,呷醋?

大宅

回覆:BB只跟99同c6

其實樓主……除非你超想湊,不然個b現時邊個湊多實跟邊個。
但大大下就知誰是父母,你不用擔心。

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

自已要多d湊先得,咁近就應該多d帶佢返屋企,過左去就無架啦,而家好快d多d帶佢屋企。

大宅

為食公主 發表於 14-10-14 17:46
我都覚
男人本性係唔想理bb, 我老公都有少少呢個傾向。但,樓主,如果你真係想bb係身邊,就要同老公講。
媽媽同bb係一齊,係天性,唔係自私。

大宅

一係你話bb開始大,要接觸書本啦,想講睡前故事,所以要跟你訓。

子爵府

邊個同BB過夜,BB就勁痴嗰個人咖啦

禁止訪問

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:你兩個到底有冇共識生b架完全唔覺佢想要個b

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:邊個同BB過夜,BB就勁痴嗰個人咖啦 +

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

邊個同BB瞓,BB就最跟佢。你係BB媽咪,你絕對有權湊返BB回家瞓,問題係你老公痴咗線,竟然唔贊成反而話你自私?

我估你奶奶都唔想比番個仔你,佢湊得咁好,你老公梗放心啦!

其實你奶奶住樓下,你都冇乜藉口比BB返屋企瞓,跟你瞓,朝早你返工道又要摷醒BB落樓,為乜啫? 加上你奶奶又煮埋你食,你又唔可以做FTM,你同佢反面你真係冇乜好處。你都話你奶奶係湊仔高手,咪由得佢湊囉,到兩歲返N班先跟返你啦!

BB會知邊個係自己媽咪,佢唔會唔要你喎,你咪亂諗啦!

主 賜 平 安

大宅

樓上樓下都話麻煩,咁我牛頭角同官塘又叫咩?
你c6太過份。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 SophieYan 於 14-10-14 發表

原帖由 為食公主 於 14-10-14 發表
真?但就算係我屋企,BB都係自己訓,自己一間房,如果一起身又要上返去,咁會唔會分別不大架

...
BB自己瞓冇問題,問題係邊個埋身氹佢瞓?你可以每晚氹完仔瞓先返自己屋企。

主 賜 平 安

珍珠宮

引用:樓上樓下都話麻煩,咁我牛頭角同官塘又叫咩

原帖由 yukccy 於 14-10-14 發表
樓上樓下都話麻煩,咁我牛頭角同官塘又叫咩?
你c6太過份。
佢c6跟本就想個仔跟佢亞媽,c6都唔企埋你嗰邊,你一意孤行,只會令你同99及c6關係惡化

cherrylemon  同意,到時革命5成功   發表於 14-10-14 18:45
主 賜 平 安

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:邊個同BB瞓,BB就最跟佢。你係BB媽咪,你絕

大宅

我只能講距大個就會癡妳

cherrylemon  同意  發表於 14-10-14 18:46

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+為食公主+於+14-10-14+發表真

複式洋房

回覆:為食公主 的帖子

唔好後悔,唔使後悔。
我個仔99湊,細個時跟99訓。不過大左週末跟我返playgroup又出街玩。放假我又有小禮物小零食。一見就同佢玩小遊戲,錫錫抱抱。歲半佢識野開始痴到我不得了。而家兩歲半既佢,放學打俾媽咪,黃話等媽咪放工叮噹開門,晚上一聽到走9秒9跟去門口。帶親返99到佢話唔去。

我既心得係:湊佢個個人日日生活好定時定律,習慣左就悶。所以做媽媽要識得令佢開心,放工陪佢玩陪佢笑,玩的99唔會同佢做既野,抱上抱落跑下跳下。放假帶去出去玩多的食多的。花的心思小禮物。時日有功佢一定痴到你不得之了。

我到而家都有時帶唔到仔回家訓,其實佢唔一齊訓兩公婆休息夠,陪佢時有力玩都好重要。咪氣餒。佢一定會痴你,因為你係媽媽,佢知架。

suki2500    發表於 14-10-15 15:21

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+為食公主+於+14-10-14+發表真

禁止訪問

開心吸收勳章

引用:樓上樓下都話麻煩,咁我牛頭角同官塘又叫咩

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 ecling 於 14-10-14 發表邊個

原帖由 為食公主 於 14-10-14 發表
即係你都覚好難爭取到同返BB住?其實我好想自己煮,但99又話唔使咁辛苦,叫我上去食,唉好煩,呢年來冇乜開 ...
唔係唔得,你要抱返個仔冇人可以阻止,但你同99c6關係一定惡化,到時你99唔幫你湊,唔煮飯你食,你點算?唯有請工人?咁不如比 99 湊多一年,你可以諗下,自己抖多一年先接手湊BB囉!

主 賜 平 安

首頁

尾頁

跳至