時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:Quote:小雄維尼 發表於 15-2-27 15:34 香港

原帖由 littlecar 於 15-02-27 發表
成日覺得香港勁過人...香港好多野都係入口.....佢地呢D成日話為下一代既...但睇見佢地閙.....我覺得好恐怖 ...

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

侯爵府

littlecar 發表於 15-2-27 15:54
成日覺得香港勁過人...香港好多野都係入口.....佢地呢D成日話為下一代既...但睇見佢地閙.....我覺得好恐怖 ...
香港既競爭力,每況愈下,因為驕兵必敗。龜兔賽跑既故事,人人都聽過,但非人人都明白。
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 佑仔b 於 15-02-27 發表成日Y

原帖由 小雄維尼 於 15-02-27 發表
5洗靠毒果, 有d咩都成版y理
好懷疑多記者都係bk會員,傳毒唔一定靠 報導新聞。

水晶宮

ning.. 發表於 15-2-27 16:09
好懷疑多記者都係bk會員,傳毒唔一定靠 報導新聞。
5g單睇個d y理, 已經足以毒發身亡

水晶宮

SillyU 發表於 15-2-27 15:59
香港既競爭力,每況愈下,因為驕兵必敗。龜兔賽跑既故事,人人都聽過,但非人人都明白。 ...
根本而家澳門同深圳都過晒香港,係d茂利仲10下10下

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆:毒果post無時無刻都係公海出現

唉…諗起香港比依啲人拖死 真係唔底 最慘係其他人陪葬

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

睇見公海D人就覺得係香港既悲哀,以前真係估唔到香港人咁唔理智

侯爵府

小雄維尼 發表於 15-2-27 16:15
根本而家澳門同深圳都過晒香港,係d茂利仲10下10下
只係不停loop啲大陸人嘅不文明行為。

居安思危才有進步,故意放大對手差嗰面,拒絶面對對手強嗰面,固步自封,不切實際,香港前景並不樂觀。

小雄維尼    發表於 15-2-27 16:41
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:小雄維尼 發表於 15-2-27 16:15 根本

原帖由 SillyU 於 15-02-27 發表

居安思危才有進步,故意放大對手差嗰面,拒絶面對對手強嗰 ...
只係不停loop啲大陸人嘅不文明行為

~~公海好多post
本身中國只係一個掘起國家,要佢地全部人一下子變晒,有可能咩? 點都要比時間瓜。
就算香港係一個文明城市,都有好多人有不文明行為啦!

公爵府

引用:Quote:小雄維尼 發表於 15-2-27 16:15 根本

原帖由 SillyU 於 15-02-27 發表

居安思危才有進步,故意放大對手差嗰面,拒絶面對對手強嗰 ...
井底生活嗰啲人見到有人差過佢咪可以自 high 一番囉

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 SillyU 於 15-02-27 發表只係

原帖由 MsBusy 於 15-02-27 發表

水晶宮

MsBusy 發表於 15-2-27 16:39
5文名既當然一定有, 但係駛5駛1個月有一半時間不停講

alima    發表於 15-2-27 17:05

子爵府

回覆:小雄維尼 的帖子

香港好似死城一樣冇人行,佢哋就最開心,但要全港人同佢哋陪葬

小雄維尼    發表於 15-2-27 17:10

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:ning.. 發表於 15-2-27 16:09 好懷疑

原帖由 小雄維尼 於 15-02-27 發表
5g單睇個d y理, 已經足以毒發身亡
真身亡~都無咁驚

最怕~變哂做

出來搞搞震

小雄維尼    發表於 15-2-27 17:14

公爵府

引用:香港好似死城一樣冇人行,佢哋就最開心,但

原帖由 alima 於 15-02-27 發表
香港好似死城一樣冇人行,佢哋就最開心,但要全港人同佢哋陪葬
係架 之前佔中某啲地區變死城 啲人都拍晒手架

子爵府

引用:Quote:原帖由+alima+於+15-02-27+發表香港

原帖由 美味 於 15-02-27 發表
係架 之前佔中某啲地區變死城 啲人都拍晒手架
佢哋好似少少經濟常識都冇,吾知所有行業係一環扣一環,淨係識鬧自由行

日又鬧夜又閙,佢哋好似日日出街就見到屎屎尿尿

公爵府

依家公海頭版總有一兩個 post 講大陸人乜乜 乜 真係好煩

水晶宮

引用:依家公海頭版總有一兩個 post 講大陸人乜乜

原帖由 美味 於 15-02-27 發表
依家公海頭版總有一兩個 post 講大陸人乜乜 乜 真係好煩
乜都媽叉所有大陸人, 香港人係聖人黎嘅

侯爵府

MsBusy 發表於 15-2-27 16:39
仔細睇吓英美澳加,歷史也是很不堪,要發展發財後才慢慢立品。

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至