自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:好似我一個親戚咁,成日咒新袍新袍收工返黎

原帖由 sallyanna 於 15-05-01 發表
好似我一個親戚咁,成日咒新袍

新袍收工返黎好攰,無洗一日碗,已經發脾氣
第三行先至係重點,呢種奶奶認定新抱搶走佢個仔!點解唔諗下多咗半邊女?

其實佢自己挾持緊人哋個女

樓主媽咪

男爵府

回覆:當新袍係人好難嗎

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

lily_liu817 發表於 15-5-1 11:21
好過我99無時無刻對邊個都係果句,叫我地離婚,我對仔跟佢!
同我 99 一樣,叫我俾咗個仔佢,都痴孖根 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

公爵府

lily_liu817 發表於 15-5-1 11:21
香港法院是為99而開 ge ? 法官大人系佢老豆呀 ?......對仔跟邊個由佢話事呀 ?

珍珠宮

引用:好過我99無時無刻對邊個都係果句,叫我地離

原帖由 lily_liu817 於 15-05-01 發表
吓!佢

象牙宮

333s 發表於 15-5-1 08:55
和人相處至古而來, 並不易...
totally agreed

子爵府

奶奶總覺啲新抱搶走佢哋啲仔嘅,唉。。。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Jordan_2006 的帖子

我體會到,縱出公主奶奶實在係個男人一手做成,如果一個家庭係大男人話事,佢公証的話,真係會少左婆媳問題,(我男家就係老爺坐鎮,奶奶,嬸母相安冇事,只有6嫂睇人唔起從來冇采其他的亞嫂),但大家都好和平架.
但一家入面女人話事,就真係永冇寧日,自己係女人都係咁話,女人同女人一山不能藏二虎,由其老虎乸,點可能一個家住幾隻呀.

一罐可樂    發表於 15-5-1 13:23
<br><br>

大宅

引用:好過我99無時無刻對邊個都係果句,叫我地離

原帖由 lily_liu817 於 15-05-01 發表
痴線

伯爵府

引用:回覆+Jordan_2006+的帖子我體會到,縱出公主

原帖由 chinatea 於 15-05-01 發表
回覆 Jordan_2006 的帖子

我體會到,縱出公主奶奶實在係個男人一手做成,如果一個家庭係大男人話事,佢公証的 ...
無錯!跟本一家唔可以2個女主人!無可能同奶奶住!住過一年都講bye bye 了

伯爵府

引用:Quote:原帖由+bbtarget+於+15-05-01+發表好

原帖由 bubu2910 於 15-05-01 發表
我之前小x奶奶同我地睇醫生,奶奶第一句就問係咪卵子有問題?
我呢一世都記得嗰個moment, 點解一定係卵子問 ...
我小x 仲話我子宫厚難受孕喎!講真結婚4個月就有又幾難受孕呀!仲要自己估估下就當真!我今鋪都唔同佢講呀!我叫老公我未去到生都唔想講!

伯爵府

引用:好似我一個親戚咁,成日咒新袍新袍收工返黎

原帖由 sallyanna 於 15-05-01 發表
好似我一個親戚咁,成日咒新袍

新袍收工返黎好攰,無洗一日碗,已經發脾氣
佢地縂會有野挑剔架,有時加埋姑仔

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 cloudyjess 的帖子

吓...一結婚就要生架啦?我新抱未入門已經同我講定,一結完婚就開始大肚,最少生兩個,佢32歲架啦,想35歲前就生.但我知佢真係子宮有d問題,佢話十二歲開始,佢亞媽個個月煲當歸佢飲,中醫話佢飲得多過頭,子宮內壁有增新,所以唔好再飲補藥,連雞湯都唔得,而家結左婚成年幾啦都未有,我叫佢唔好心急,唔洗一定生架,仔女要來就會有,唔好為呢d野煩惱呀.
我細女都係結左婚兩年先有,岩岩上個月生左個b,點知大嫂就呷哂醋.....
<br><br>

男爵府

新抱難唔難做係睇99份人係點~

我99就好開明, 好明白事理, 只係有時大家諗野有少少唔同, 我又覺得好正常~

不過呢d好睇彩數, 我好感激有個好99

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+sallyanna+於+15-05-01+發表

禁止訪問

引用:回覆+Jordan_2006+的帖子我體會到,縱出公主

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果奶奶可以獨立個d,我覺得容易相處

水晶宮

sallyanna 發表於 15-5-1 12:54
係丫,我個親戚個老公好就佢
我呢度果個係女王99,比佢D仔/女"就"成咁

侯爵府

大家唔好見怪有班jm成日去婆媳板呻,冇人想甘負能量,只係唔好彩遇著啲甘嘅奶奶被當作二奶對待
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

係奶奶心態放唔開,唔係請個工人,搬開住係好事

首頁

尾頁

跳至