想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我而家12weeks+la~^^ +

原帖由 CKBB2015 於 15-07-31 發表
我而家12weeks la~^^
順順利利啊,加油!

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-07-31 發

原帖由 lamomw 於 15-07-31 發表
放鬆啲,祝你快啲好孕,齊齊bingo, 加油呀!
齊齊bingo

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-07-31 發

原帖由 lamomw 於 15-07-31 發表
放鬆啲,祝你快啲好孕,齊齊bingo, 加油呀!
好開心,報告出左話2邊都通無問題,希望大家好快bingo啦

車仔人    發表於 15-8-6 16:47

大宅

我下星期都照輸卵管!

大宅

引用:Quote:原帖由 lamomw 於 15-07-31 發表放鬆

原帖由 chiching621 於 15-08-06 發表
恭喜!

別墅

引用:我下星期都照輸卵管!

原帖由 tsepei 於 15-08-06 發表
我下星期都照輸卵管!
照左個人安心啲,起碼又排除左呢個問題,有啲jm講照完好快bingo架

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-08-06 發

原帖由 peonybibi 於 15-08-06 發表
恭喜!
多謝你

大宅

大家好!
想問下點解會講照完好快bingo既?
我試左半年都未有, 都打算照輸卵管睇下係咪有問題....

大宅

引用:大家好!想問下點解會講照完好快bingo既?我

原帖由 hidegigi 於 15-08-06 發表
大家好!
想問下點解會講照完好快bingo既?
我試左半年都未有, 都打算照輸卵管睇下係咪有問題.... ...
有啲人話因為會整啲藥水入去照x ray, 會整通左條輸卵管架

大宅

lamomw 發表於 15-8-6 16:36
有啲人話因為會整啲藥水入去照x ray, 會整通左條輸卵管架

呀! 原來係咁既....咁貴都值得啊~~~
請問如果TOUCH WOOD我照完係有問題, 有冇得食藥解決到嫁? 謝謝!

大宅

引用:Quote:原帖由+lamomw+於+15-07-31+發表放鬆

原帖由 chiching621 於 15-08-06 發表
Congrats ar ...我仲未照,好鬼擔心,渡日如年,嗚嗚

大宅

引用:Quote:lamomw+發表於+15-8-6+16:36+有啲人

呀! 原來係咁既....咁貴都值得啊~~~
請問如果TOUCH WOOD我照完係有問題, 有冇得食藥解決到嫁 ...
如果少少塞,好似有啲人照完通返架,如果好嚴重就要切,都要睇醫生點講呢,但照左會安心啲,所以我都等緊照呀

大宅

lamomw 發表於 15-8-6 16:59
如果少少塞,好似有啲人照完通返架,如果好嚴重就要切,都要睇醫生點講呢,但照左會安心啲,所以我都等緊照 ...

謝謝你! 冇錯, 照左安心D.

別墅

CKBB2015 發表於 15-7-31 17:31
我而家12weeks la~^^

恭喜晒, 我想問下你照個陣醫生有無話照完會影響PERIOD?
你排EGG 有無改???

我都照..不過今日DUE DATE 都未黎...下午CHECK 棒又白雪雪...
唔知想點..

複式洋房

回覆:Zoe_623 的帖子

醫生無話會影響喎~我唔知有無影響排卵,但好早已經check到bingo~~早due date3日就驗到喇。

大宅

引用:Quote:lamomw+發表於+15-8-6+16:59+如果少

謝謝你! 冇錯, 照左安心D.
其實你試左半年都唔算好耐丫,你本身經期準嗎?

別墅

回覆 CKBB2015 的帖子

了解, 謝謝...

我尋日過左DUE DATE , 但都未黎M
今個月谷M 個D 徵狀又唔同左...
平時係成個胸都會脹痛,同埋M前一星期就開始...
今個月就DUE DATE 前一日先開始, 仲要淨係乳頭位脹痛, 其他無咩凡山特別..
尋日用左棒棒(不過唔係晨V), 今早用左綠D (無晒紅D) ...都係白雪雪...

請真如果無BINGO..我想M小姐早D黎...好過而家唔知點咁..

大宅

lamomw 發表於 15-8-6 19:03
其實你試左半年都唔算好耐丫,你本身經期準嗎?

我每個月黎M 最多會遲3日到.
因為我都33, 都想盡快有B. 但"感覺"好似好難中咁. 所以諗住照下安心D.

其實我25/7 有見過1次醫生. 我同佢講我15/7黎左M, 咁佢就俾排卵藥我食
, 由25號開始食5日. 之後叫我1/8 至5/8 驗排卵, 有紅色就嘟嘟. 但唔知點解我呢5日都驗唔到有排卵.
諗住打俾醫生問下, 佢原來放緊大假. 攪到我呢排忐忑不安. 依家攪到我都唔知幾時黎M, 因為我知道照輸卵管要M後10天內做的.

上網CHECK下, 原來呢個醫生唔係專科. 老公就叫我睇個係專科既醫生. 所以我下星期BOOK左朋友之前睇過既蘇惠林, 到時睇下可唔可以照埋輸卵管.

大宅

引用:Quote:lamomw+發表於+15-8-6+19:03+其實你

原帖由 hidegigi 於 15-08-07 發表
我每個月黎M 最多會遲3日到.
因為我都33, 都想盡快有B. 但"感覺"好似好難中咁. 所以諗住照下安心D.
其實我見好多婦科醫生都叫啲人黎m時食排卵藥連食5日架!你最好搵專科醫生睇啦~而照輸卵管最好完m 5日內好照了,即day8-13左右!我黎緊會係day8照呀

大宅

lamomw 發表於 15-8-7 11:13
其實我見好多婦科醫生都叫啲人黎m時食排卵藥連食5日架!你最好搵專科醫生睇啦~而照輸卵管最好完m 5日內好照 ...
我黎緊都係DAY 8照

首頁

尾頁

跳至