爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

我揸緊sienta.心郁郁想換

別墅

回覆:jacklee_hk 的帖子

我坐過上代sienta 既後坐,我覺得呢部個+2 位係比較好既,因為起碼leg room 叫做有,同最後果2個都可以較傾斜度,不過佢有度衰就係當坐滿7個人,係無行李箱位既,叫做可以放到幾個手袋背包咁樣。

咁如果你係一家三口,間唔中車兩老就幾適合既,如你係成車坐7個又或都你全家都係勁大碼,呢部車就唔適合你,不過你揸開sienta 呢部都應該適合你

我多數時間係一家三口出遊,咁太太同個囡坐中排照顧,我左邊就移前俾太太。

呢部車中排係可以將裝到兩個isofix car seat 既

別墅

回覆:jacklee_hk 的帖子

後尾箱空間,唔開果+2 的話就大概係咁多

大宅

引用:我坐過上代sienta 既後坐,我覺得呢部個+2

原帖由 ashleychungli 於 16-01-26 發表
我坐過上代sienta 既後坐,我覺得呢部個+2 位係比較好既,因為起碼leg room 叫做有,同最後果2個都可以較傾 ...
您好,請問crossroad有無限制裝邊類car seat?isofix only?可否告知我您用邊隻car seat給我參考?謝謝。

別墅

引用:Quote:原帖由+ashleychungli+於+16-01-26+

原帖由 aurora1028 於 16-03-04 發表
您好,請問crossroad有無限制裝邊類car seat?isofix only?可否告知我您用邊隻car seat給我參考?謝謝。

...
裝到isofix 就基本上裝到其佢,不過留意只可以裝用 supporting leg 做第三點既isofix, 有啲用椅背做3rd point 既就唔適用,因為個椅背係無扣位

我用緊果款base 係 maxicosi 2way fix base

別墅

引用:Quote:原帖由+ashleychungli+於+16-01-26+

原帖由 aurora1028 於 16-03-04 發表

...
你係揸緊? 定想買?

揸緊下之車會車聚咪試下實物囉

大宅

回覆:ashleychungli 的帖子

我揸緊㗎啦,諗緊買邊隻car seat 比 BB好
我兩公婆返工時間都唔定,未必夾到會聚⋯謝謝您解答。

大宅

引用:Quote:原帖由+aurora1028+於+16-03-04+發表

原帖由 ashleychungli 於 16-03-04 發表
你係揸緊? 定想買?

揸緊下之車會車聚咪試下實物囉
我揸緊㗎啦,諗緊買邊隻car seat 比 BB好表情符號
我兩公婆返工時間都唔定,未必夾到會聚⋯謝謝您解答。

首頁

尾頁

跳至